Ben sadece empati yapıp, tüm olasılıkları düşünmeye çalışıyorum.
Asistan %30 zam aldığında 27bin maaş alacak, 18di 27 yaptık gayet iyi iyileştirme yaptık diye düşünüp konuyu kapatabilirler mi diye? Zira akademik zammı bakan bey söylediği zaman %45 gibi bir memur zammını kimse beklemiyordu.
Etkileyen 2 faktör var,
1) Asistan maaşları çok düşüktü, %45 iyileştirdik diyebilirler (Ekstra zam yapmamak için )
2) Olumlu olarak: Bakan bey şu cümleyi kullanmıştı, ünv.lerin en başarılı en zekileri asistanlığı 1. meslek olarak görmüyorsa geçim açısından, orada sorun vardır, 1. tercih mesleği yapacağız dedi. Bu açıdan değerlendirisek, %45 zam alsak da diğer memurlarla oranımız değişmeyeceği için, bir işçiye kıyasla belki denk geleceği için hala tercih edilebilecek bir durumda olmayacağından dediğiniz gibi memur zammına ilaveten akademikzam da gelebilir.
Umarım, zam verdik deyip geçiştirmezler, akademikzammı da uygularlar.
Ben sadece empati yapıp, tüm olasılıkları düşünmeye çalışıyorum.
Asistan %30 zam aldığında 27bin maaş alacak, 18di 27 yaptık gayet iyi iyileştirme yaptık diye düşünüp konuyu kapatabilirler mi diye? Zira akademik zammı bakan bey söylediği zaman %45 gibi bir memur zammını kimse beklemiyordu.
Etkileyen 2 faktör var,
1) Asistan maaşları çok düşüktü, %45 iyileştirdik diyebilirler (Ekstra zam yapmamak için )
2) Olumlu olarak: Bakan bey şu cümleyi kullanmıştı, ünv.lerin en başarılı en zekileri asistanlığı 1. meslek olarak görmüyorsa geçim açısından, orada sorun vardır, 1. tercih mesleği yapacağız dedi. Bu açıdan değerlendirisek, %45 zam alsak da diğer memurlarla oranımız değişmeyeceği için, bir işçiye kıyasla belki denk geleceği için hala tercih edilebilecek bir durumda olmayacağından dediğiniz gibi memur zammına ilaveten akademikzam da gelebilir.
Umarım, zam verdik deyip geçiştirmezler, akademikzammı da uygularlar.
arastirmagorevlisiii , 2 yıl önce
Zannetmiyorum, seçim 28 mayısta bitecek ve büyük ihtimalle şu andaki hükümet devam edecek. Yeni hükümetin kurulması, kabinenin göreve başlaması vs haziran ortasını bulur. Bakan Bilgin çalışma hazır demişti. Temmuz'a akademik zam yetişir bence.
Benim tahminim temmuzda kamu görevlilerine %45 zam (Cumhurbaşkanı en düşük memur maaşı 22 bin olacak ve kamu işçilerine yapılacak zamdan aşağı olmayacak dediğine göre bu rakam oluyor) + biz akademisyenlere %25 ek zam.
Totalde %70'lik bir zam bekleyebiliriz. İnşallah çok daha fazlası olur. Ben bakanın açıklamalarından bunları anladım.
Böyle bir zam gerçekleşirse şu anda en düşük akademisyen maaşı olan en düşük arş gör maaşı 18.850 x 1.70 eşittir yaklaşık 32.000 tl olur.
%45'e ek bir zam vermeleri şart yoksa arş gör maaşı 27.300 oluyor en düşük memur maaşının 22 olacağını hesaba katarsak zaten şu anda bile derlimiş olan akademisyenler iyice çıldırır ekstra bir zam mutlaka gelecek, bunu zaten hükümetten net bir şekilde duyduk.