Editörler : E.Kayı Han
«6789101112131415161718

PhDCe
Şef
04 Nisan 2025 15:36

Doktor Öğretim Üyesi Bilgisayar Mühendisi maaşı 68k, çocuk var eş çalışmıyor dil var , ek ders de 3k yattı :)

haliyle insan ek iş yapacak akademisyen olarak devam edecekse

jooper
Aday Memur
04 Nisan 2025 17:31

deprem bölgesindeki akademik personelin geliştirme ödeneği arttı. bir nebze olsun rahatladı. geriye kalanlar da biraz seslerini çıkarsınlar zahmet olmazsa.

esenbike
Memur
04 Nisan 2025 23:30

3 aylik docentim. 67.000 yatiyor iki aydır. Bazı dr. ogretim uyeleri bizden çok aliyor. Docent neden olduk anlamıyorum!

Pharm
Memur
05 Nisan 2025 11:03

Dr. öğr. üyesinden kastınız nedir ki anlamıyorum, profdan düşğk almanız çok normal değil mi? dr.öğr.üyesinden yüksej maaş almak için mi doöent oldunuz
esenbike, 2 ay önce

3 aylik docentim. 67.000 yatiyor iki aydır. Bazı dr. ogretim uyeleri bizden çok aliyor. Docent neden olduk anlamıyorum!

jooper
Aday Memur
05 Nisan 2025 18:21

Değil mi sayın hocam doçent olduğu için maaşının yarısından feragat etmeliydi aslında. "Ne haddine yoksa daha fazla maaş istemek."

StMngr
Daire Başkanı
05 Nisan 2025 18:44

Bu ne saçma bir yaklaşım? Düşük mü almalı doçent? Siz ne bekliyordunuz? Doçent olunca Dr. Öğr. Üyesinden yüksek maaş almalı elbette. Profesör de doçentten yüksek alıyor ki doğrusu da bu!
Pharm, 2 ay önce
Dr. öğr. üyesinden kastınız nedir ki anlamıyorum, profdan düşğk almanız çok normal değil mi? dr.öğr.üyesinden yüksej maaş almak için mi doöent oldunuz

Pharm
Memur
06 Nisan 2025 08:41

Bunun akademik teşviği var, kademesi derecesi var, geliştrime ödeneği var, idari görevi var...var da var.. Sırf doçent ünvanı aldı diye dr. öğr. üyesinden fazla maaş alması gerektiğini düşünen zihniyete karşıyım. Ya da bunu böyle aşağılayıcı bir dille dile getiren zihniyetlere tam karşıyım. Yoksa bana ne kimin kimden ne kadar fazla ya da az maaş aldığı. Aklı olan akademide devam etmez zaten anlamadınız mı daha

arastirmagorevlisiii
Daire Başkanı
06 Nisan 2025 12:43

Derece hesabıyla alakalı bir durum hocam. Bu linkte detaylıca anlatıldı.

https://forum.memurlar.net/konu/2578819/eksik-maas-yatirilan-akademik-personel-subat-2025-docent-maasi-65-bin.html

esenbike, 2 ay önce

jooper
Aday Memur
06 Nisan 2025 12:56

Aynen öyle ağzınıza sağlık. Hatta akademide artık maaş kalkmalı part time olarak işlevini sürdürmeye devam etmeli. Dışarıda esas mesleği neyse onu yapsın üniversitede de proje yapıp etiketini alsın. Fazlası kesinlikle değil artık. Zaten sosyal bilimler işlevinin %80'ini, Fen ve Sağlık Bilimleri ise %60'ını yapay zekaya devredecek. Böylece akademide kendiliğinden bir küçülme meydana gelmiş olacak. Yolun sonu maalesef aydınlık gözükmüyor. Umarım yanılan ben olurum.
Pharm, 2 ay önce
Bunun akademik teşviği var, kademesi derecesi var, geliştrime ödeneği var, idari görevi var...var da var.. Sırf doçent ünvanı aldı diye dr. öğr. üyesinden fazla maaş alması gerektiğini düşünen zihniyete karşıyım. Ya da bunu böyle aşağılayıcı bir dille dile getiren zihniyetlere tam karşıyım. Yoksa bana ne kimin kimden ne kadar fazla ya da az maaş aldığı. Aklı olan akademide devam etmez zaten anlamadınız mı daha
26 Nisan 2025 19:11

#akademikzam ile ilgili bir gelişme olmasa da Güncel!!

StMngr
Daire Başkanı
26 Nisan 2025 19:28

Yakın vadede bir gelişme olacağını beklemiyorum üzülerek.

akademiksos
Memur
26 Nisan 2025 21:17

Ekşide konu hortlamış ve yine akademisyen dövmece oyununa çevrilmiş. Bunlar sanıyor ki akademisyenler lüks hayat yaşamak için zam istiyor. Halbuki temel dertlerimiz var. Barınma, eğitim imkanlarına erişim vs. Fakat yanılgıya şuradan düşüyorlar. Aksi davranan hocaları tenzih ediyorum, sosyal medyada neredeyse her gün orada burada gezen, mekanlarda yeme içme hikayeleri paylaşan bazı akademisyenler yüzünden insanlar tüm hocaları zengin, tuzu kuru ve refah içinde yaşıyor sanıyorlar. Oysa durum hiç de öyle değil...

jooper
Aday Memur
26 Nisan 2025 23:03

reklamın iyisi kötüsü olmaz. bir şekilde çok sayıda kullanıcısı olan bir platformda dile getirilmesi olumlu değerlendirilebilir.
akademiksos, 2 ay önce

Ekşide konu hortlamış ve yine akademisyen dövmece oyununa çevrilmiş. Bunlar sanıyor ki akademisyenler lüks hayat yaşamak için zam istiyor. Halbuki temel dertlerimiz var. Barınma, eğitim imkanlarına erişim vs. Fakat yanılgıya şuradan düşüyorlar. Aksi davranan hocaları tenzih ediyorum, sosyal medyada neredeyse her gün orada burada gezen, mekanlarda yeme içme hikayeleri paylaşan bazı akademisyenler yüzünden insanlar tüm hocaları zengin, tuzu kuru ve refah içinde yaşıyor sanıyorlar. Oysa durum hiç de öyle değil...

18 Mayıs 2025 17:02

Twitter'dan günde bir tane bile twit atsanız bu da bir şeydir. Bizde biliyoruz twitle bu işler yürümüyor ama bizi savunan bir sendika yok, doktorlar gibi eylem yapabilecek birliğimiz zaten yok. Bari #akademikzam hashtagine birkaç bir şey yazın...

denrit
Aday Memur
20 Mayıs 2025 23:28

ekonomi duzelmeden zam olmaz. veya seçimde olursa olur. 2024 Ocak ayı idi galiba az maaş alana çok çok maaş alana daha az zam yapılmıştı. işte o zam bizi Cook olumsuz etkiledi. bölüm sekreteri vs bizim kadar maaş almasa da yaklaştı. üstüne birde işçi kadrolu memurlar 65 bin civarı maaş alır oldular. yani biz bitik durumdayiz. öyle özel bir zam asla olmaz. başımızın çaresine bakacağız.
Toplam 355 mesaj
«6789101112131415161718

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi