Editörler : cihan27E.Kayı Han
02 Nisan 2023 15:16

Nisan ayı içinde memura ek zam bekliyorum.

Candevil
Aday Memur
02 Nisan 2023 16:25

MECLİS KAPANACAK NE EK GÖSTERGE NE ZAM BOŞUNA UMUTLANMAYİN TEMMUZDA ASGARİ UCRET BİZİ GECER YAZİKLAR OLSUN BİZİ BU DURUMA DÜSÜRENLERDE KURUMLARDA MEMURLARIN MAAŞ YÜZÜNDEN İSTİFA ETTİKLERİNİ GÖRDÜM ARKADASLARİMDAN 3 KİSİ İSTİFA ETTİ

economi06
Şube Müdürü
02 Nisan 2023 17:00

Memurlar net memura zam haberi yapmalıdır

biyokerem
Memur
02 Nisan 2023 17:43

Bakan bilgin dün bir tv konuşmasında memura zam yapılmayacağını zaten memurların 20 bin üzeri maaş aldığını vurguladı

fener66
Müsteşar Yardımcısı
02 Nisan 2023 18:00

Bütün memurlar verin işte Sinan beye oyunuzu...

MEHMETHAN OSMANLI
Şube Müdürü
02 Nisan 2023 18:50

Bakan bey 11500 lira maaş alan yarısını kiraya veren memurun halini ne bilsin herkesi kendi gibi bilir
biyokerem, 1 yıl önce
Bakan bilgin dün bir tv konuşmasında memura zam yapılmayacağını zaten memurların 20 bin üzeri maaş aldığını vurguladı
02 Nisan 2023 19:41

Fanatik bir Trabzonspor taraftarı olarak bir Fenerliyle uzlaşabileceğim en hayırlı konu galiba.

Zaten aklı olan herkes 4 aday arasından en liyakatli, en vatanperver ve gerçekten millî çıkarlarımızı düşünen tek adayın Sinan Bey olduğunu görür.

Ayrıca o pusulada Sinan Bey olmasaydı niyetim pusulaya "Alayınızın taaa..." yazmaktı. O derece öfke doluyum son yıllardaki haksızlıklar karşısında. İşin aksu tarafı muhalif gibi görünenler de haksızlık vadediyor.

Üniversite bitirip KPSS ile atanmış memurlar olarak lise, önlisans mezunu hamili kartlarla kurumlara giren işçiler, torpille atanıp hızla yükselenler, imam filan gibi iltimas geçilen sınıflar bir tarafa sığınmacılardan bile kötü durumdayız. Eee bu kadarı mezalim artık.

fener66, 1 yıl önce
Bütün memurlar verin işte Sinan beye oyunuzu...

Ksc01
Aday Memur
02 Nisan 2023 19:49

vermezler zam filan anca temmuzda diye düşünüyorum. Gönül ister ki versinler ama..

metindegüzel
Aday Memur
02 Nisan 2023 20:58

Bak bu doğru bir tesbit bir polis 1978 yılında bir milletvekili maaşının yarısından 230TL daha yukarda alıyordu diğer memurlardan en aşşağı maaş alam MEB git memuru 1/4 oranında alıyordu. Bir emekli memur ek göstergesi olmayan asgari ücretin iki katı alıyordu. Bu gün asgari ücretten daha az maaş alıyor. Ne hikmetle memur ve emeklisinin desteklediği insanlar devletin başına geliyor ilk kazık attığıda yine memur oluyor. İşçi ile bizim aramızdaki tek fark biz önce devletin menfaatini düşünürüz. Onlar sendikalı olduğu için sendika işçiye ne istediğini bile sormaz onun adına karar verir ve maddi hakların iyileştirmesini talep eder. Bir misal vermek gerekirse maiyetinde 49 işçi vardı hafta sonu işe çağırdığımızda asla gelmezlerdi ve biz devlet memuru olarak zorlayamazdık sendika hemen müdahale ederdi. Sebep sanatkar olduğu için dışarda mesleği ile ilgili eşinin yada çocuğunun adına işyeri açmış orda çalışır iki günde devletten aldığı maaşın en az aynısını alırdı. Tabi bunu 4 katladığını düşünürseniz gelirmi elbette gelmez her şeyden önce menfaat geliyor. Devlet ikinci planda tabi ki tüm işçileri kastetmediğimide belirteyim sadece sanatkar olanlardan bahsediyorum. Ayrıca bir marangoz ustan 25 yıldan benden iki yıl evvel emekli oldu ve 78bin TL den fazla ikramiye aldı. Ben iki yıl sonra 41 yıl üzerinden emekli oldum. Sağolsun sayın devlet Başkanımız 30 yıldan fazlasına el koydu. Aldığım 33bin küsür üç aylık maaşla birlikte 36 bin küsür para elime geçti. Dava açtık 10800TL aldık dava açmayanlara hükümet 7500TL ile sus payı verdi kısaca en az ikramiyeye göre faizsiz 17 bin TL civarında almam gerekirdi. Gerçek Hal Şu ki: MEMUR DEVLETİN GÖRÜNMEZ ZİNCİRLERLE KENDİSİNE BAĞLADIĞI ELAMAN İSTEDİĞİ YERE GÖNDERİR YADA GETİRİR NE ÖLDÜRÜR NE DE ONDURUR. UNUTULMAMALIDIR Kİ SAYISI AZ GİBİ OLSADA ANADOLUDAKİ SEÇMENE DEVLETİ ADINA KARAR VERİR VE OY POTANSİYELİNİ DOĞRUDAN ETKİLER. VATANDAŞ MEMUR BİLİYOR DİYE HEP ONA SORAR EMEKLİSİDE DAĞIL SAYILARININ EN AZ 5-6 katı kadar oyu devlet adına yönlendirir. Hemde bunu yaparken kendi siyasi fikrini hesaba katmadan yapar. Yinede yedi kocalı Hürmüz gibidir önüne gelen sürgüne gönderir. Ama o yine aldırmaz kanun ne der ona bakar veya devlet menfaati nerdedir ona bakar. Söyleyecek söz çok da burası yeri değil. Yinede hem parasal hem manevi yönden ezilen memurdur. Görünüşte ağa gibi görünür işçide işçi gibi ama asıl olan işçi memurdur ağada eninde sonunda işçidir. YÖNETMEN ARKAŞ siz yayınlayacaksanız sakınca gördüğün yeri çıkarabilirsiniz.

aliesmer
Memur
02 Nisan 2023 21:01

kılıçdaroğlu bir sosyalist biri ve işçi partisi ile müttefik

onlar gelirse eğer işçi ile memur arasındaki farkın nerdeyse hiç olacağını görmüyor musunuz

xrainmannnx, 1 yıl önce
Kılıçdaroğlu neden twit atmıyor isingucu çiftçiler... Ha bire çiftçiler şöyle böyle deyip duruyor.. kemaldd de iş yok.. sunan açıklama yapmayacaksan memur için muhalefet de olma seçime de girme

trboran
Aday Memur
02 Nisan 2023 22:41

Bence ek zam temmuz zammıyla birlikte verilecek umarım daha erken verirler ama deprem ülkenin belini büktü

Kaan8897
Aday Memur
02 Nisan 2023 23:01

İşçi partisi gelse bundan kötü olamaz emin ol.
aliesmer, 1 yıl önce

kılıçdaroğlu bir sosyalist biri ve işçi partisi ile müttefik

onlar gelirse eğer işçi ile memur arasındaki farkın nerdeyse hiç olacağını görmüyor musunuz

02 Nisan 2023 23:47

Yarın belli olur zam verilip verilmeyeceği

ekonimist
Şef
03 Nisan 2023 01:13

İktidar temmuza kalırsa zaten vermez, muhalefet gelirse oda vermez.

ebegumecii
Kapalı
03 Nisan 2023 01:54

Abicim siz hangi dünyada yasiyorsunuz? Kilicdaroglu işçi partisiyle muttefik değil, nereden uyduruyorsunuz? Memur kökenli, ayrica sosyalistim dediğini de duymadim; sosyal demokrat. Chpli belediyelerde memur maaslari sosyal denge tazminatindan dolayi diger belediyelerinden daha yuksek. Cb seçilirse memurlar acisindan olumlu olacagina eminim.

Maxplancx
Yasaklı
03 Nisan 2023 02:46

Ne 2000 bini benim maaşım 11 bin en az 5 bin verilmeli
Myosman12345, 1 yıl önce
Kamu çalışanına 2000 TL seyyanen zam verilmeli
03 Nisan 2023 14:45

Sinan Oğan diyoruz o zaman

ebegumecii
Kapalı
03 Nisan 2023 17:58

Arslan parçasi, böyle bi şey olmaz. Çünkü memura zam için tbmm kararı gereklidir ve tbmm de birkaç gün sonra kapanacak.

Toplam 38 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi