Editörler : Pangaea
01 Nisan 2023 13:28

öğrencilerin okula cep telefonu getirmeleri yasaklanabilir mi ?

merhaba,

öğrencilerin okula cep telefonu getirmeleri yasaklanabilir mi ? yasal dayanak nedir?

aydınoglumurbey
Aday Memur
01 Nisan 2023 15:18

olmaz. deprem oldu çocuun telefonu yok yanında hesabını kim verecek?

şaşkın tarihçi
Genel Müdür
01 Nisan 2023 16:31

Yasaklanamaz.

rodiva
Genel Müdür
01 Nisan 2023 17:23

yasal dayanağınız nedir??

bilmiyor iseniz (referansınız yoksa) yazmayın lütfen..

tarih-1903
Şube Müdürü
01 Nisan 2023 17:35

eğer herkese açık bir forumda konu açıyorsan 'yazmayın' diyemezsin

poet4
Memur
01 Nisan 2023 17:45

Hocam böyle yapılabilir.Öğrenci okula giriş yaptığında telefon bir dolaba kilitlenir.İhtiyaç olduğunda ve okul çıkışında telefon öğrenciye verilir. Öğrencinin sınıfta ders sırasında telefon kullanması yönetmeliğe aykırı hocam.Öğretmen sınıfta ders kullanan öğrenciye yönetmeliğe göre tutanak tutabilir.

şaşkın tarihçi
Genel Müdür
01 Nisan 2023 18:00

Babası kızını hayati bir konu için ararsa ve ulaşamazsa kız da müdür telefonumu aldı sabah derse müdür iletişim hakkını ihlalden mahkeme mahkeme gezer. Bizzat biliyorum. Müdürlükten alındı. İletişim hakkını öyle okul mokul diye sınırlayamazsınız. Derste kapattıracaksınız. O kadar.

poet4
Memur
01 Nisan 2023 18:05

Hocam telefonu okulda girişte dolaba kilitleme ve çıkışta öğrenciye verme idare, öğrenci ve veli iznine bağlanırsa hiç bir şey olmaz. Ama bu konuda hemfikiriz.Sınıfta öğrencinin telefon kullanması yönetmeliğe göre disiplin suçu.
şaşkın tarihçi, 2 yıl önce
Babası kızını hayati bir konu için ararsa ve ulaşamazsa kız da müdür telefonumu aldı sabah derse müdür iletişim hakkını ihlalden mahkeme mahkeme gezer. Bizzat biliyorum. Müdürlükten alındı. İletişim hakkını öyle okul mokul diye sınırlayamazsınız. Derste kapattıracaksınız. O kadar.
01 Nisan 2023 21:53

öğretmenler kurulunda kararlaştırdıysanız telefonu yasakladığınızı velilere ve öğrencilere söylersiniz. bir konu olduğunda öğrenciler öğretmenleri vasıtasıyla iletişim kurarlar velileri ile.

muallim_34
Genel Müdür
01 Nisan 2023 21:55

Bu konuda meb 'in yazısı vardı. Disiplin suçu olarak.Bulmak lazım.

Guluyev
Kapalı
01 Nisan 2023 23:10

Derste kapattırıp ulaşamayınca sorun olmuyor yani. Hmmmm güzelmiş

şaşkın tarihçi, 2 yıl önce

ladyzi
Aday Memur
02 Nisan 2023 00:42

Eşim ve ben çalışıyoruz. Çocuğumuza okuldayken ulaşmak istiyoruz. Gittim okul idaresine, kullanabilir mi dedim, tabiii dediler ammaa dilekçe yazacaksın ve içeriğinde kullanması gerektiğini açıklayacaksın, tuşlu ve kamerasız telefon olacağını, sesinin kapalı olacağını taahhüt edecek imzalayacaksın dediler hay hay dedim yazdım verdim oracıkta, sonuçta işimi her türlü görüldü

aydınoglumurbey
Aday Memur
02 Nisan 2023 01:00

yasal dayanak arıyorsan aç kanunu bak neyi soruyorsun.

Sevdim-Seni
Genel Müdür
04 Nisan 2023 10:29

4) Okula, yönetimce yasaklanmış malzeme getirmek ve bunları kullanmak.

Sevdim-Seni
Genel Müdür
04 Nisan 2023 10:34

Okuldan uzaklaştırma cezası aldı; eğitim hakkım engelleniyor de, ver mahkemeye

Okuldan çıkıp gitmek istedi, engel oldun; seyahat hakkım kısıtlandı, ver mahkemeye

Okula telefon getirmesine engel oldun; iletişim özgürlüğüm gitti, ver mahkemeye

örnekler çok,

şu bilinmelidir ki, özgürlüklerin kullanılması tüm dünyada belirli kurallara bağlıdır.

zellice
Şef
04 Nisan 2023 11:05

Öğrenci okula geldiğinde cep telefonu yasaklanabilir mi,yasaklanır her öğrenci tuşlu telefon kullansın

cnkd
Genel Müdür
04 Nisan 2023 22:09

bu nasıl tartışma yasak zaten.Sabah hepsini topluyoruz tek tek.Vermek istemiyorum diye birşey

yok.Ya okula getirmeyecek ya verecek çıkışta alacak yada disiplin soruşturması başlatıyoruz.

Neyi niye tartışıyorsunuz.

an_atua
Daire Başkanı
04 Nisan 2023 22:24

Yasaklamak zor ama acilen bir çözüm bulunmalı. Kilitli dolaplar vs gibi. Telefonunu kaldır demekten ders işleyemiyoruz.

05 Nisan 2023 05:10

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğine göre telefonun kullanım şekli sene başı öğretmen kurulunda belirlenmeli

dehneliler
Genel Müdür
05 Nisan 2023 05:30

Millete yasal dayanağınız yoksa yazmayın diyeceğine aç oku o zaman

benk57
Aday Memur
05 Nisan 2023 12:20

Öğrenci okula cep telefonu ile gelebilir. Ancak Orta Öğretim Kurumları Yönetmeliğinde Bilişim Araçları adı altında (bilgisayar cep telefonu ses ve video kaydedici araçlar) derste akışı bozacak şekilde açık bulundurulması, okulu arkadaşlarını rahatsız edici şekilde (sosyal medya vb) kullanması durumunda disiplin cezası uygulanır denilmektedir

Toplam 23 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi