Editörler : cihan27E.Kayı Han
01 Nisan 2023 17:22

Asgari ücrete göre yeni memur oranları nasıl olmalıdır, herkes kendi fikrini yazsın

bence saatlik ücret getirilmeli

en düşük memurun saatlik ücreti 120 tl olmalı (160*120=19200 lira) gibisnden

sağlıkta çalışanlar için

tekniker 160 tl (160 saat için 25600 lira)

hemşire servisteki için 180 tl (28880 lira)

acildeki ve yoğun bakımdaki hemşire 250 tl (40bin)

pratisyen 200tl (32bin tl)

asistan doktor 240 (38400tl)

uzman doktor 300 (48bin)

cerrah 360 (57600)

mühendis-tekniker-işçi

işçi 90 tl (14440 tl)

tekniker yeni başlayan 145tl (23200tl)

tekniker deneyimli 190tl (30400 tl)

mühendis yeni başlayan 235 tl (37600tl)

mühendis deneyimli 280 tl (44800 tl)

baş mühendis 325 tl (52bin tl)

avukat 250tl (40bin tl)

yeni başlayan hakim 300 tl (48bin tl)

1. derece hakım 350 tl (56bin tl)

lalati
Genel Müdür
01 Nisan 2023 17:45

senin fikrinin ne önemi var vasat herif

doks
Daire Başkanı
01 Nisan 2023 17:53

Özel sektörde son yıllarda maaşlar asgari ücret üzerinden belirleniyor. Aylık 3 asgari ücret gibi. Memurlara da benzer bir düzenleme olabilir.

Polar.jet
Aday Memur
01 Nisan 2023 18:23

Asgari ücret değil de yoksulluk sınırına göre bence maaşlar düzenlenmeli. En düşük memur maaşı 4 kişilik bir aileye göre hesaplanan yoksulluk sınırının 2/3?ünden başlamalı sonrasında meslek gruplarına göre bu oran yoksulluk sınırı ve üzerinde olacak şekilde oranlanabilir.

drsancar
Aday Memur
01 Nisan 2023 18:25

gih memur maaşları, hani şu tek işi fotokopi çekmek olan kendine vasıflı diyen kesim asgari ücret alsa yeterli. buna zabıta, ikm,katip gibi sınıflar da dahil.

öğretmen, mühendis, asker maaşları ise en az 3-4 kat olmalı. doktor ise bunların maaşının 2 katını almalı.

Demci
Kapalı
01 Nisan 2023 18:33

Wuhanlı, uzmanhemşir vs

Diğer meslekleri neden küçümseyerek insanları doktorlara karşı kışkirtıyorsun.

Bence tedavi olman lazım. Hem de acil.

drsancar, 2 ay önce

gih memur maaşları, hani şu tek işi fotokopi çekmek olan kendine vasıflı diyen kesim asgari ücret alsa yeterli. buna zabıta, ikm,katip gibi sınıflar da dahil.

öğretmen, mühendis, asker maaşları ise en az 3-4 kat olmalı. doktor ise bunların maaşının 2 katını almalı.

uzmanhemşir
Memur
01 Nisan 2023 18:40

kamuda bazı meslekler arasında uçurum oluşmaya başladı

örnek hemşire ile doktor eskiden 1.5 kattan fazla yokken şimdi çok fazla fark var

doks, 2 ay önce

Özel sektörde son yıllarda maaşlar asgari ücret üzerinden belirleniyor. Aylık 3 asgari ücret gibi. Memurlara da benzer bir düzenleme olabilir.

uzmanhemşir
Memur
01 Nisan 2023 18:42

yüz bin tlden fazla mı alıyorsunuz. bir yerde gördüm de eğer doğruysa sence de çok fazla değil mi

ben çocuk servisinde bana yatan şubat teşviği sadece 400 tl aradaki fark 200 kattan fazla

Demci, 2 ay önce

Wuhanlı, uzmanhemşir vs

Diğer meslekleri neden küçümseyerek insanları doktorlara karşı kışkirtıyorsun.

Bence tedavi olman lazım. Hem de acil.

Arizonalı
Aday Memur
01 Nisan 2023 19:30

Hemşire pratisyenden fazla alacak öylemi, doktor yks de 20 bine girecek 6 yıl tıp okuyacak, hemşire 500 bine girecek 2-4 yıl oku sonra doktorla yarış, ayıp denen bir şey var.

EMRE YALCİN
Şube Müdürü
01 Nisan 2023 19:45

Sağlık dışında makul gibi. En düşük doktor en yüksek hemsireden yüksek alır almalıdır. Aksini düşünmek bile ahlaksızca

uzmanhemşir
Memur
01 Nisan 2023 19:48

hemşire 180 pratisyen 200

acildeki hemşire de kazansın deneyimli çalışan

Arizonalı, 2 ay önce
Hemşire pratisyenden fazla alacak öylemi, doktor yks de 20 bine girecek 6 yıl tıp okuyacak, hemşire 500 bine girecek 2-4 yıl oku sonra doktorla yarış, ayıp denen bir şey var.

uzmanhemşir
Memur
01 Nisan 2023 19:49

teşekkürler

EMRE YALCİN, 2 ay önce
Sağlık dışında makul gibi. En düşük doktor en yüksek hemsireden yüksek alır almalıdır. Aksini düşünmek bile ahlaksızca

uzmanhemşir
Memur
01 Nisan 2023 19:53

tamam doktora bir de ek ödemesi olduğundan biraz ek ücret daha verebiliriz

pratisyen saatlik 300

asistan doktor 400

uzman doktor 500

EMRE YALCİN, 2 ay önce

Plastikcerrah
Şube Müdürü
01 Nisan 2023 19:59

Öncelikle burdan kendim gibi tıp okuyan yada tıp okumuş ilerde meslektaşım olucak abilerime sesleniyorum lütfen artık hemşirelerle tartışmayalım çünkü hemşireler bir ara doktor maaşlarının düşük olmasından dolayı garip bir moda girmiş durumdalar ve şuanda doktor maaşlarını yüksek zannediyor ve eleştiriyorlar.Doktor maaşı artmalı ve hemşireyle aradaki skala daha da açılmalıdır yoksa zamanla sağlık hizmeti özele kayacaktır ve mağduriyet artacaktır . Bizdoktorlar olarak hemşirelerle aramızdaki maaşfarkını açacağız ve bu durumu düzelteceğiz Hemşireler isterlerse sabaha kadar ağlayabilirlerikisi çok ayrı meslekler.

Plastikcerrah
Şube Müdürü
01 Nisan 2023 20:00

Pratisyen yeni başlayan doktor hemşirenin en az 2 katı almalı(total aylık yatan maaş olarak) ve acilen dandik tıp fakülteleri kapatılmalıdır her yere mantar gibi tıp fakültesi açmanın bir mantıgı yok.Doktorluk çok prestijli bir iştir ve belliazınlık kitle iyi bir eğitim alarak mezun edilmelidir.

uzmanhemşir
Memur
01 Nisan 2023 20:02

Kimse garip bir duruma girmedi. Geçen sene ocak ayında nasıl bir oran varsa aynısını istiyor oranın korunmasını istiyorlar. Hemşireye 0.32 uzmana 4.5 ile arada 15 kat kabul edilemez diyor. Ve düzeltilmelidir. Sizin de maaşınız düşmesin ama 0.32 yerine en az 2 kat sayısı gelmeli

Plastikcerrah, 2 ay önce

Öncelikle burdan kendim gibi tıp okuyan yada tıp okumuş ilerde meslektaşım olucak abilerime sesleniyorum lütfen artık hemşirelerle tartışmayalım çünkü hemşireler bir ara doktor maaşlarının düşük olmasından dolayı garip bir moda girmiş durumdalar ve şuanda doktor maaşlarını yüksek zannediyor ve eleştiriyorlar.Doktor maaşı artmalı ve hemşireyle aradaki skala daha da açılmalıdır yoksa zamanla sağlık hizmeti özele kayacaktır ve mağduriyet artacaktır . Bizdoktorlar olarak hemşirelerle aramızdaki maaşfarkını açacağız ve bu durumu düzelteceğiz Hemşireler isterlerse sabaha kadar ağlayabilirlerikisi çok ayrı meslekler.

uzmanhemşir
Memur
01 Nisan 2023 20:03

Bu seneki açılan çok fazla yeni tıp fakültesinden haberi olmayan biri ile konuşmayı fazla sürdüremem.

Plastikcerrah, 2 ay önce

Pratisyen yeni başlayan doktor hemşirenin en az 2 katı almalı(total aylık yatan maaş olarak) ve acilen dandik tıp fakülteleri kapatılmalıdır her yere mantar gibi tıp fakültesi açmanın bir mantıgı yok.Doktorluk çok prestijli bir iştir ve belliazınlık kitle iyi bir eğitim alarak mezun edilmelidir.

EMRE YALCİN
Şube Müdürü
01 Nisan 2023 20:07

Eğer döner sermaye dağıtma oranı 1 e 15 oranı ise bu cidden afaki bir oran. 4-5 kat civarı kabul edilebilir bir orandır ama 15 kat çok. 2 kat demek de emeğe saygısızlık.

EMRE YALCİN
Şube Müdürü
01 Nisan 2023 20:09

Sadece doktorluk değil her meslek ayak altı oldu malesef. 100 civarı alınca 2 yıllık bölümlere giderdi kişiler. Şimdi 300 bin ile mühendis olabiliyorsun. Sonra neden işsiz kaldım diye aglaniyor. Acilen uniler kapatılmalı veya öğrenci sayısı düşürülmeli
Plastikcerrah, 2 ay önce

Plastikcerrah
Şube Müdürü
01 Nisan 2023 21:22

Uzmanhemşir Senin isteğinden banane sen herhalde halkın sağlık hizmeti almamasını istiyorsun.Kendin zannettiğin kadar değerli olsan geçen seneki eylemde doktorlar değil siz zam alırdınız yakın zamanda da ağlamaya hazır ol yoksa görüceğin bordrolara ani şoka bağlı sende inme yaratabilir

Toplam 19 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi