Editörler : Pangaea

Kapalı
02 Nisan 2023 00:05

Hagb ögretmen
Merhaba hocalarım yüz kızartıcı suçtan hagb alıp öğretmen olan var mı acaba mülakata gireceğim kontenjandayim ama 10 yıl önce yaptığım hatadan dolayı suan çok stres altındayım kesin net bilgilere ulasamiyorum

fadime82
Şef
02 Nisan 2023 00:30

Hocam hagb karardan 5 yıl sonra sicilden silinir ve memuriye güvenlik soruşturmasına mani degildir

fadime82
Şef
02 Nisan 2023 00:31

(HAGB) hükmün açıklanmasının geriye bırakılması güvenlik soruşturması kapsamında erişilemeyecektir. Emniyet ve Mit kişi hakkında kanuna aykırı olarak (HAGB) Hükmün açıklanmasının geriye bırakılması kararlarına ulaşamayacaktır. Zira bu HAGB kararı özel bir sicilde tutulur. İlgili hakim savcı hariç kimse erişemez.

fadime82
Şef
02 Nisan 2023 00:34

Öğretmenlik Güvenlik Soruşturması HAGB Öğretmen güvenlik soruşturması HAGB nedeni ile olumsuz sonuçlanan adaylar da bu işlemi tıpkı diğer kurumlarda olduğu gibi idare mahkemelerinde yürütülecek iptal davasına konu edebilirler. Öğretmenlik mesleği, atamalarının Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılmaktadır. Güvenlik soruşturmasının olumsuz değerlendirilmesi neticesinde ataması iptal edilen memurların hasım olarak MEB'i gösterdiği bir iptal davası açması gerekmekte olup, bu davayı idari işlemin kendilerine tebliğ edilmesinden başlayarak 60 gün içerisinde açmaları gerekmektedir. Öğretmenlik güvenlik soruşturması HAGB kararı neticesinde olumsuz sonuçlanan adaylar, haklarında verilen HAGB kararı nedeniyle ve bu kararın mahiyeti yönünden yalnızca belli başlı yetkililer (ilgili hakim ve savcılar) tarafından incelenebilecek bir arşivde saklı tutulması gerekçesiyle dahi bu iptal davasında kazanma şansı yükselmektedir. Öte yandan HAGB alınan suçun niteliği ve öğretmenlik mesleğiyle bağdaşmayacak bir suç olması da ayrı bir önem arz etmektedir. Örneğin cinsel taciz suçundan HAGB alan bir öğretmenin kurum takdirinde; meslek gereği çocuklarla bir arada olacağı göz önünde bulundurulduğunda olumsuz değerlendirilmesi olasıdır. Bu durumda yine usulen HAGB kararlarına erişimin kısıtlı olması yönüyle işlemin sebep yönünden sakatlığı, iptali gerektirecektir. Kısacası HAGB memurluğa engel değildir.

Ruhastası
Kapalı
04 Nisan 2023 08:36

Teşekkürler hocam.bu bilgilere bende ulaştım ama yinede tedirginim hiç böyle bir durumda olup mesleğine başlayanlar mi diye merak etmiştim
fadime82, 2 yıl önce
Öğretmenlik Güvenlik Soruşturması HAGB Öğretmen güvenlik soruşturması HAGB nedeni ile olumsuz sonuçlanan adaylar da bu işlemi tıpkı diğer kurumlarda olduğu gibi idare mahkemelerinde yürütülecek iptal davasına konu edebilirler. Öğretmenlik mesleği, atamalarının Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılmaktadır. Güvenlik soruşturmasının olumsuz değerlendirilmesi neticesinde ataması iptal edilen memurların hasım olarak MEB'i gösterdiği bir iptal davası açması gerekmekte olup, bu davayı idari işlemin kendilerine tebliğ edilmesinden başlayarak 60 gün içerisinde açmaları gerekmektedir. Öğretmenlik güvenlik soruşturması HAGB kararı neticesinde olumsuz sonuçlanan adaylar, haklarında verilen HAGB kararı nedeniyle ve bu kararın mahiyeti yönünden yalnızca belli başlı yetkililer (ilgili hakim ve savcılar) tarafından incelenebilecek bir arşivde saklı tutulması gerekçesiyle dahi bu iptal davasında kazanma şansı yükselmektedir. Öte yandan HAGB alınan suçun niteliği ve öğretmenlik mesleğiyle bağdaşmayacak bir suç olması da ayrı bir önem arz etmektedir. Örneğin cinsel taciz suçundan HAGB alan bir öğretmenin kurum takdirinde; meslek gereği çocuklarla bir arada olacağı göz önünde bulundurulduğunda olumsuz değerlendirilmesi olasıdır. Bu durumda yine usulen HAGB kararlarına erişimin kısıtlı olması yönüyle işlemin sebep yönünden sakatlığı, iptali gerektirecektir. Kısacası HAGB memurluğa engel değildir.

yildiz01
Aday Memur
04 Nisan 2023 12:02

Hocam benim hakaretten takipsizliğim var araştırma yaparken bir öğretmen buldum hagb konuya bağlı sorun oluyor dedi bazı arkadaşlarım oldu bazıları olmadı dedi

Ben kendim için de hala korkuyorum

mefistofalessss
Aday Memur
04 Nisan 2023 16:28

Yüz kızartıcı suçlar affa uğramış olsalar bile memur olamazlar...

Sorun olur haliyle...

Ruhastası
Kapalı
04 Nisan 2023 16:30

Affa uğramıyor hagb ne demek biliyor musunuz
mefistofalessss, 2 yıl önce

Yüz kızartıcı suçlar affa uğramış olsalar bile memur olamazlar...

Sorun olur haliyle...

mefistofalessss
Aday Memur
04 Nisan 2023 17:02

Tabi ki biliyoruz. Hüküm yemissin. Sadece açıklanmamış. Açıklanması sarta bağlanmış. Yani suç işlenmiş. Sonuçları itibariyle de ertelenmiş...

Yaşayıp göreceksiniz etki edip etmediğini. Basarilar

Ruhastası
Kapalı
04 Nisan 2023 17:10

Bunu neye istinaden söylüyorsunuz eğitimci misiniz daha önce tecrübe mi ettiniz hukukçu musunuz komisyonda misiniz
mefistofalessss, 2 yıl önce

Tabi ki biliyoruz. Hüküm yemissin. Sadece açıklanmamış. Açıklanması sarta bağlanmış. Yani suç işlenmiş. Sonuçları itibariyle de ertelenmiş...

Yaşayıp göreceksiniz etki edip etmediğini. Basarilar

Dionysos1988
Aday Memur
04 Nisan 2023 19:12

Hagb her türlü görünür merak etmeyin. 2010da yasaklı madde kullanmaktan hagb aldım. 2015te süreç bitti. Kendiliğinden silinir saniyordum silinmemis. 2021 haziran mulakatinda elendim bu yuzden. Normalde eleme nedeni de değil ama elediler. 2022 ocak mulakatinda atandim. Tabi aradaki 6 ay boyunca onu sildirmek icin neler cektiğimi ben bilirim.

Ruhastası
Kapalı
04 Nisan 2023 19:24

Bilgi icin teşekkürler. Sildirmekten kastiniz Tüik vs gibi yerlerden sildirdiniz değil mi. İlgili mahkemeye yazı yazarak?
Dionysos1988, 2 yıl önce

Hagb her türlü görünür merak etmeyin. 2010da yasaklı madde kullanmaktan hagb aldım. 2015te süreç bitti. Kendiliğinden silinir saniyordum silinmemis. 2021 haziran mulakatinda elendim bu yuzden. Normalde eleme nedeni de değil ama elediler. 2022 ocak mulakatinda atandim. Tabi aradaki 6 ay boyunca onu sildirmek icin neler cektiğimi ben bilirim.

Dionysos1988
Aday Memur
04 Nisan 2023 20:23

Tüik ne alaka hocam? Mahkemeden sildirdim. Adli sicilden birde. Adli sicil istatistik genel mudurlugunden. Ankaradaki merkezden. Uyapa dusmesi lazim hagb dusme kararinizin. Karakola dusmustum bir komisrr bana cok yardimci oldu. Emniyette kayit gorunuyordu onu sildi. 3 yerden sildim. Kibhi diye bir kurum var oraya da gittim. Oradan da sildirdim.

Ruhastası
Kapalı
04 Nisan 2023 22:38

Turkiye İstatistik kurumu da dahil yazdığınız her yerden 2019 da davanin goruldugu mahkemeye ceza yazarak sildirdim bakalim göreceğiz hocam inşallah sorun cikmaz
Dionysos1988, 2 yıl önce

Tüik ne alaka hocam? Mahkemeden sildirdim. Adli sicilden birde. Adli sicil istatistik genel mudurlugunden. Ankaradaki merkezden. Uyapa dusmesi lazim hagb dusme kararinizin. Karakola dusmustum bir komisrr bana cok yardimci oldu. Emniyette kayit gorunuyordu onu sildi. 3 yerden sildim. Kibhi diye bir kurum var oraya da gittim. Oradan da sildirdim.

yildiz01
Aday Memur
05 Nisan 2023 13:04

Hocam takipsizlik için de sildirmek gerekir mi ? Bir bilginiz var mı?

Dionysos1988, 2 yıl önce

Senaatalan
Aday Memur
10 Nisan 2023 15:15

Bende aynı durumdayım atama bekliyorum şu an öğretmenlik . Yüz kızartıcı suç 3ay3gün HAGB kararı var ve 5 yıl daha dolmadı 3. Yıldayım bilgisi olan yazabilir mi

Ruhastası
Kapalı
10 Nisan 2023 15:17

Hocam maalesef 5yili beklemeniz gerekli veya sağlam.bu avukat çünkü kamu haklarından mahrum bırakılma var hagb iceriginde
Senaatalan, 2 yıl önce

Bende aynı durumdayım atama bekliyorum şu an öğretmenlik . Yüz kızartıcı suç 3ay3gün HAGB kararı var ve 5 yıl daha dolmadı 3. Yıldayım bilgisi olan yazabilir mi

Senaatalan
Aday Memur
10 Nisan 2023 15:21

hükmün açıklanmasını geri bırakılması (HAGB) kararı verildiği zaman kişi hakkında TCK 53/1'de yer alan hak ve yetkilerden mahrum olma durumu söz konusu olmaz.

Ben buna baktım ama dosyamı da inceledim eğer 3ay 3 gün alsaydım evet mahrum bırakma var ama HAGB böyle bişey yazmıyor

Senaatalan
Aday Memur
10 Nisan 2023 15:33

Kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıldan az hapis cezası ile mahkûm olan bir kimse hakkında hükmolunan hapis cezası hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı ile geri bırakıldığı takdirde, bu kimse memur olabilir. Bu kimse memur ise görevine son verilemez (Pınar, 2008:553).

Kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezası ile mahkûm olanlarla, Kanunda tek tek sayılan suçlardan mahkûm olanlar hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verildiği takdirde bunların memur olması için denetim süresinin sonunun beklenmesine gerek bulunmadığı gibi memur olanların da görevlerine son verilemez (Pınar, 2008:555).

Ruhastası
Kapalı
10 Nisan 2023 15:49

O zaman bekleyip göreceğiz hakkımızda hayırlısı olsjm hocam
Senaatalan, 2 yıl önce

Kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıldan az hapis cezası ile mahkûm olan bir kimse hakkında hükmolunan hapis cezası hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı ile geri bırakıldığı takdirde, bu kimse memur olabilir. Bu kimse memur ise görevine son verilemez (Pınar, 2008:553).

Kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezası ile mahkûm olanlarla, Kanunda tek tek sayılan suçlardan mahkûm olanlar hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verildiği takdirde bunların memur olması için denetim süresinin sonunun beklenmesine gerek bulunmadığı gibi memur olanların da görevlerine son verilemez (Pınar, 2008:555).

Esross
Aday Memur
20 Temmuz 2023 14:09

Hocam sizin soruşturmanın cevabi geldi mi.hagb si olup atanan var mi.pek bilgi öğrenemedim.

yildiz01, 2 yıl önce

Hocam takipsizlik için de sildirmek gerekir mi ? Bir bilginiz var mı?

Toplam 45 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi