Editörler : gül-feşan
03 Nisan 2023 11:14

Engelli tayin hakkı

%58 ortopedik engelim bulunmaktadır. Sözleşmeli olarak normal KPSS'den atanıp 3 ay oldu göreve başlayalı. Engelimden dolayı ihtiyaçlarımı gideremiyorum. Devletin bize tanımış olduğu tayin hakkını kullanabilir miyim. Yardımcı olursanız sevinirim. Lütfen Güvenilir sağlam bilgiye ihtiyacım var.

mfu4226
Aday Memur
03 Nisan 2023 11:53

Kullanabilirsin dilekçe ile çalışmakta olduğun kuruma başvur.

Ramseyy
Aday Memur
03 Nisan 2023 12:13

Dilekçe yazdık olumsuz cevap geldi. Engel durumumuz nasıl görmemezlikten geliyor anlamıyorum.

murat_29
Daire Başkanı
03 Nisan 2023 14:29

hangi kurum

Ramseyy
Aday Memur
03 Nisan 2023 14:37

Sağlık bakanlığı.

biritfaiyeci27
Aday Memur
03 Nisan 2023 15:21

durum bildirir sağlık raporuyla durumunuzu bildirdiniz mi peki

Ramseyy
Aday Memur
04 Nisan 2023 09:29

Kuruma raporumuzu verdik . Herhangi bir şey yapılmadı. Tayin için dilekçe yazdık. Cimere yazdık olumsuz cevap aldik

biritfaiyeci27
Aday Memur
04 Nisan 2023 13:13

raporu kuruma vermek birşey değiştirmez çalıştığın yerde hayatını idame edemiyorsan ya da yaşantını olumsuz etkiliyorsa bulunduğun ortam vs. bunu belgeleyecek durum bildirir sağlık raporuna yazdırman lazım yazdırdıktan sonra elindeki belgeleri toparlayıp ona göre gerekçeleriyle birlikte güzel bir dilekçe yazarsın red mi geldi ver mahkemeye 1.5 ayda sana yürütmeyi durdurma çıkartıp yeni yerine tayinin olur mahkeme de olumlu sonuçlanırsa işin çözülür ama ilk işin elinde sağlam delillerinin olması lazım yoksa tabi kabul görülmez

Ramseyy
Aday Memur
04 Nisan 2023 15:08

Hocam davamizi açtık . İnşallah olumlu sonuçlanir. Ne yapalım biz mi seçtik engelli olmayı . Bu konuda bize yardımcı olunmalı. Tek başımıza yapamıyoruz. Ya istifa edecem ya da orada mağdur olacağım.

MEB hariç hiçbir kurum yardımcı olmuyor engelli çalışanlara. Hepsi sorun çıkarıyor tayin konusunda

segunseli
Aday Memur
10 Nisan 2023 13:55

Keşke mahkemeye başvurmadan önce tayin dilekçenizi, bakanlığınızın personel genel müdürlüğüne gönderseydiniz. Bende ilk dilekçemde kurumumdan red yemiştim. 2 hafta sonra yeni dilekçeyi kargo ile personel genel müdürlüğüne göndermiştim. Atanmamın 4. ayında istediğim yere tayinim yapılmıştı. Kültür bakanlığında çalışıyorum bu arada.

Mahkeme işi biraz uzun sürüyor, karar sizin lehinize çıkıyor ama kurum itiraz ediyor tekrar falan filan derken bazen 2 yılı bile bulduğu oluyor.

Kolay gelsin şimdiden size.

Saygılar.

dixonkinq
Aday Memur
24 Nisan 2023 10:12

Bir avukatla görüşün banada olmaz etmez, denildi ancak hiç işe başlamadan tayin aldırdım. Sürekli dilekçe verip rahatsız edin kurumu yasal hakkınız var, atanmak istediğiniz yerde boş kadro varsa oraya sizi almak zorundalar.

ilkraras
Aday Memur
27 Şubat 2024 14:25

red gelme sebebi olarak ne verdiler hocam

Emirhan212121
Aday Memur
01 Mart 2024 08:53

bende verdim 5 yıl önce red verdiler.dava açtım kaybettim hala aynı yerdeyim.gerekçe ise bulunduğun ilde hastane var falan filan

Ezelimbayraktar
Aday Memur
01 Mart 2024 11:50

Engelli tayinleri kadrolu olan engelliler için geçerlidir. Sözleşmeli engelliler için tayin verilemez. 657 devlet memurları yer değiştirme mevzuatında açık bir şekilde belirtilmiş zaten. Dava açmanız bir şeyi değiştirmez.
05 Mart 2024 12:44

Kaynak mabadın mı? Kardeş merak sdiyorum 4b 399 657 sürgün disiplin cezası davaları idare mahkemesinde görülüyor idari personel olduğu için iş mahkemesi değil kendi yönetmeliğinde engellilik durumu ile alakalı düzenleme yoksa genel mevzuata bakar ek 3 deki yani

657 nin neresinde 4b 399 sözleşme 657 diye ayırmış güzel kardeş hatta ek 3 yayınlandığında kurumlar 6 ay için düzenleme yapacak yapmayanlar nu maddeye tabidir diye yazıyor

Ezelimbayraktar, 1 yıl önce
Engelli tayinleri kadrolu olan engelliler için geçerlidir. Sözleşmeli engelliler için tayin verilemez. 657 devlet memurları yer değiştirme mevzuatında açık bir şekilde belirtilmiş zaten. Dava açmanız bir şeyi değiştirmez.
05 Mart 2024 12:47

Devlet Memurları Kanunu 72. Madde ?İlgili mevzuatı uyarınca verilecek rapora göre kendisi, eşi veya birinci derece kan hısımlığı bulunan bakmakla yükümlü olduğu aile fertleri engelli olan memurların engellilik durumundan kaynaklanan yer değiştirme taleplerinin karşılanması için düzenlemeler yapılır.?

Memurlar çalıştıkları kurumlarda atama ve yer değişikliğini belirleyen kurum içi yönetmeliklere de tabidirler.

16 Ağustos 2014 tarihli Devlet Memurlarının Yer Değiştirmesi Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelik Değişikliğinde şu ifade yer alır:

Engellilik Durumuna Bağlı Yer Değişikliği:

EK MADDE 3- İlgili mevzuatına göre alınan sağlık kurulu raporunda en az yüzde kırk oranında engelli olduğu belirtilen memurlar ile ağır engelli raporlu eşi veya bakmakla yükümlü olduğu birinci derece kan hısımları bulunan memurlar engellilik durumundan kaynaklanan gerekçelere dayalı olarak yer değiştirme talebinde bulunabilir.

NOT.Bakmakla yükümlülük SGK yönünden çalışanın üzerinden sağlık yardımından yararlanma şartıdır.Velayeti kendisinde olmayan çocuklarının engellilik durumuna göre tayin istenmez. (ayşe sarı)

Bu kapsamdaki talepler bu Yönetmelikte yer alan kısıtlayıcı hükümlere tabi olmaksızın kurumların kadro imkanları ve teşkilat yapıları dikkate alınarak karşılanır ve bu haktan bir defadan fazla yararlanılamaz.

NOT.Bir kereye mahsus bu haktan yararlanan memur tekrar atama istediğinde engellilik nedeniyle atama talep edemez. Bu durumda yönetmeliğin diğer hükümlerine tabi olur. (ayşe sarı)

Memurun kendisinin veya birlikte yaşadığı eşi ve bakmakla yükümlü olduğu çocuklarının engellilik durumunun tedavisi sebebiyle yer değişikliğini talep etmesi halinde, yer değiştirme suretiyle atama yapılacak yerin, memurun ve bu fıkra kapsamındaki yakınlarının engellilik durumuna uygun olması esastır.

Engellilik durumu devam ettiği sürece kurumlarca isteği dışında memurun yeri değiştirilmez. Engellilik durumu ortadan kalkan memurlar hakkında bu Yönetmelikte yer alan diğer hükümler uygulanır."

ilkraras
Aday Memur
11 Mart 2024 12:42

siz sağlık mazereti dilekçesi mi verdiniz yoksa engelden isteğe bağlı dilekçesi mi? birde bu dilekçeler ne kadar süre içerisinde sonuçlanıyor?

11 Mart 2024 15:42

Sonradan engelli olanlar yararlanamaz diye birşey yazmaz kanunda arkadaş bunu bilmiyor....

Doğuştan engel sonradan engel ayrımı yok kurumda çalışan engelli personel kanser olup ekpss den atanıp sonra iyileşirse hakkı gitmeyeceği gibi

ilkraras, 1 yıl önce

siz sağlık mazereti dilekçesi mi verdiniz yoksa engelden isteğe bağlı dilekçesi mi? birde bu dilekçeler ne kadar süre içerisinde sonuçlanıyor?

Ezelimbayraktar
Aday Memur
13 Mart 2024 21:43

Ben kadrolu engelli memurum. Ekpss ile atandım. Ben başka ile atandım. Kendi ilime dönüşüm 10 dün sürdü. Başka kurumlar direk dilediğin yere tayin verip öyle başlattılar. sözleşmeli olarak normal KPSS ile atanırsanız kadro almadan sizi engel durumundan tayin etmezler.. sağlık mazereti çok başka bir şey öyle bir durum bildirir raporunuzun olması lazım ve şuan olduğunuz yerde o hastalığın polikliniği olmamalı. mazeret dediği o olur zaten. dilekçeye 30 güne kadar cevap verirler.
ilkraras, 1 yıl önce

Ezelimbayraktar
Aday Memur
13 Mart 2024 21:46

Senin gibi embesillerin yanlış yönlendirmesi ile insanlar sürekli mağdur olmaya devam edecektir. Aynen böyle devam et sana ve ailene sövmeye devam etsin insanlar. senin yedi ceddinden dha iyi biliyorum mevzuatı kanunu terbiyesiz herif!!!
Asgariucretlimemur2, 1 yıl önce

Kaynak mabadın mı? Kardeş merak sdiyorum 4b 399 657 sürgün disiplin cezası davaları idare mahkemesinde görülüyor idari personel olduğu için iş mahkemesi değil kendi yönetmeliğinde engellilik durumu ile alakalı düzenleme yoksa genel mevzuata bakar ek 3 deki yani

657 nin neresinde 4b 399 sözleşme 657 diye ayırmış güzel kardeş hatta ek 3 yayınlandığında kurumlar 6 ay için düzenleme yapacak yapmayanlar nu maddeye tabidir diye yazıyor

13 Mart 2024 22:59

Hakaret etmeden meramını anlatamıyor musun kardeş?

Sen sonradan engelli olursan bunu bildirirsin ona göre işlem yapılır ki bazı kuruumlarda engelli kadrosu yoktur.

Örnek 399 olan kurumlar e kpss ile alım yapmaz

Ama sen kurumda çalışırken engelli olursan engelli haklarından yararlanırsın kaldı ki her kurumun engelliler ile alâkalı ik mevzuatında bilgi yazmaz.

Benim çalıştığım kurumda otomatik ana kanuna bakılması gerekir.

Kanunun hiç bir yerinde sonradan engelli olmak ile kurumda sağlıyken engelli durumuna düşme ayrımı yoktur.

Hatta engel durumu kalktığında işten çıkarılmayacağın gibi

Ayrıca hiç bir şey bilmiyorsun ASIL TERBIYESIZ SENSİN

Senin gibi embesillerin yanlış yönlendirmesi ile insanlar sürekli mağdur olmaya devam edecektir. Aynen böyle devam et sana ve ailene sövmeye devam etsin insanlar. senin yedi ceddinden dha iyi biliyorum mevzuatı kanunu terbiyesiz herif!!!
Toplam 42 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi