Editörler : swat3410

04 Nisan 2023 05:40

Takipsizlik nedeniyle güvenlik soruşturmasından elenmek

Merhaba Polis abilerim, aday arkadaşlarım. 28. Ve 29. Dönem pomeme girdim sonucum başarısız geliyor takipsizlik dosyamdan dolayı süreci yargıya taşıdım ama sonuç olarak akademi puandan elendiğimi söyledii. Ben güvenilik soruşturmasıını araştırdığımda şu maddeyre rastladım: " Soruşturma ve kovuşturma dosyasındaki olgular" takipsizlik konum dolandrıcılık ama adli sicil ve arşiv kaydım temiz. Sırf bu yüzden eleniyorum. Sizin başınıza böyle birlşey gelip çözümünü bulan okulu kazanan var mı yardımcı olursunanjz çıok sevinirim

Pars.kansuu
Kapalı
05 Nisan 2023 03:53

Bilgisi olan yok mu

Baypar
Daire Başkanı
05 Nisan 2023 17:11

Bilgim yok ancak güvenlik soruşturması ile elendi isen pomem için uğraşmanın bir anlamı yok.

Her defasında bu sorun karşına çıkacak ve çıkmıştaher defasında başarısız yazmasının sebebi bu olabilir.Dava ilede dönülecek bir şey değil bu tabi bunu yargı makamları bilir ancak pomemde genelde yürütme durdurma veriliyor yürütme durdurmaya asli bir konu yok çünkü puandan elenmişsin diyecek bir şey kalmıyor

Geçmiş olsun

Pars.kansuu
Kapalı
05 Nisan 2023 18:50

Teşekkür ederim
Baypar, 2 yıl önce

Bilgim yok ancak güvenlik soruşturması ile elendi isen pomem için uğraşmanın bir anlamı yok.

Her defasında bu sorun karşına çıkacak ve çıkmıştaher defasında başarısız yazmasının sebebi bu olabilir.Dava ilede dönülecek bir şey değil bu tabi bunu yargı makamları bilir ancak pomemde genelde yürütme durdurma veriliyor yürütme durdurmaya asli bir konu yok çünkü puandan elenmişsin diyecek bir şey kalmıyor

Geçmiş olsun

memurada1yı
Memur
05 Nisan 2023 19:19

Bi arkadaşım güvenlikten elenmişti, bırak pomemi özel güvenlik kartı bile alamadı onda da elediler.

Pars.kansuu
Kapalı
05 Nisan 2023 23:07

Hadi ya, körü körüne gitti demek
memurada1yı, 2 yıl önce

Bi arkadaşım güvenlikten elenmişti, bırak pomemi özel güvenlik kartı bile alamadı onda da elediler.

sedaözütürk
Aday Memur
07 Nisan 2023 11:09

Geçmiş olsun. bu şekilde bizim okuldan da elenen vardı. Dava açıp döndü. Burayı incelemeni öneririm.

https://kadimhukuk.com.tr/makale/guvenlik-sorusturmasi-arsiv-arastirmasi-nedir-nelere-bakilir/

Pars.kansuu
Kapalı
07 Nisan 2023 16:56

Ben okulda değili ilk aşamada ön güvenlikte elendim
sedaözütürk, 2 yıl önce

Geçmiş olsun. bu şekilde bizim okuldan da elenen vardı. Dava açıp döndü. Burayı incelemeni öneririm.

https://kadimhukuk.com.tr/makale/guvenlik-sorusturmasi-arsiv-arastirmasi-nedir-nelere-bakilir/

cashhh
Aday Memur
11 Nisan 2023 16:24

ilginç ancak egm mahkemenin verdiği takipsizliğe bakmıyor maalesef, geçmişte fetöden beraat alanlar bile idari olarak ihraç edilmişti mesela, bunu örnek açısından söyledim. Ama burdaki konu sadece senin takipsizlik aldığın dosya da olmayabilir, daha önce bir tanıdığım 15 temmuz sonrasında güvenlik soruşturmalarının kapsamlı yapıldığını istihbarat raporları, yakınlarının durumu suç kaydı, hatta sosyal medya araştırmasının bile yapıldığını söylemişti. Anayasada suç şahsidir der ama egm yi bunlar bağlamıyor işte

Pars.kansuu
Kapalı
11 Nisan 2023 19:22

Eyvallah ağabey
cashhh, 2 yıl önce

ilginç ancak egm mahkemenin verdiği takipsizliğe bakmıyor maalesef, geçmişte fetöden beraat alanlar bile idari olarak ihraç edilmişti mesela, bunu örnek açısından söyledim. Ama burdaki konu sadece senin takipsizlik aldığın dosya da olmayabilir, daha önce bir tanıdığım 15 temmuz sonrasında güvenlik soruşturmalarının kapsamlı yapıldığını istihbarat raporları, yakınlarının durumu suç kaydı, hatta sosyal medya araştırmasının bile yapıldığını söylemişti. Anayasada suç şahsidir der ama egm yi bunlar bağlamıyor işte

Pars.kansuu
Kapalı
12 Nisan 2023 15:45

.

ibooo97
Aday Memur
20 Nisan 2023 01:10

Aynı durum bende şöyle var ben dolandırıcılık suçundan mahkemeden beraat ettim ilk duruşmada hemde bu acaba güvenlik sorusturmamı etkiler mi? İlk kez gireceğim sınava. Bilgisi olan lütfen cevaplayabilir mi?
Pars.kansuu, 2 yıl önce
.

Pars.kansuu
Kapalı
20 Nisan 2023 01:16

Benim bi dava görülmediği halde böyle oluyorsa seninde sorun olabilir denemeden de bilininmiyor ne desem boş iyi bir idari avukata danışmanı tavsiye ederim
ibooo97, 2 yıl önce
Aynı durum bende şöyle var ben dolandırıcılık suçundan mahkemeden beraat ettim ilk duruşmada hemde bu acaba güvenlik sorusturmamı etkiler mi? İlk kez gireceğim sınava. Bilgisi olan lütfen cevaplayabilir mi?

ibooo97
Aday Memur
20 Nisan 2023 01:26

Danıştım beraat aldığın için hiçbir engel yaratmaz diyor. Herkes herkesi bu suçlamayla dava edebilir aslolan suçun ispatı dedi. Mahkeme devam etse sıkıntı olabilir ama beraat aldığın için direk temize çıkmışsın bir engel teşkil etmiyor dedi.
Pars.kansuu, 2 yıl önce
Benim bi dava görülmediği halde böyle oluyorsa seninde sorun olabilir denemeden de bilininmiyor ne desem boş iyi bir idari avukata danışmanı tavsiye ederim

ibooo97
Aday Memur
20 Nisan 2023 01:27

Anlamadığım şey şu siz emin misiniz yani güvenlikten elendiğinize

Pars.kansuu
Kapalı
20 Nisan 2023 01:28

Resmi gazetedeki güvenlik soruşturması maddelerini okudun mu
ibooo97, 2 yıl önce
Danıştım beraat aldığın için hiçbir engel yaratmaz diyor. Herkes herkesi bu suçlamayla dava edebilir aslolan suçun ispatı dedi. Mahkeme devam etse sıkıntı olabilir ama beraat aldığın için direk temize çıkmışsın bir engel teşkil etmiyor dedi.

Pars.kansuu
Kapalı
20 Nisan 2023 01:30

Kişi hakkında kesinleşmiş mahkeme kararları ve 4/12/2004 tarihli ve 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanununun 171 inci maddesinin beşinci ve 231 inci maddesinin onüçüncü fıkraları kapsamında alınan kararlar ile kişi hakkında devam eden veya sonuçlanmış olan soruşturma ya da kovuşturmalar kapsamındaki olguların,
Pars.kansuu, 2 yıl önce

Pars.kansuu
Kapalı
20 Nisan 2023 01:31

Eminim
ibooo97, 2 yıl önce
Anlamadığım şey şu siz emin misiniz yani güvenlikten elendiğinize

ibooo97
Aday Memur
20 Nisan 2023 01:32

Evet ama ortada olgu varsa suç da vardır. Sizin soruşturmanız da kovuşturmaya bile yer bulunmamış. Benim durumumda da elenmem için hüküm giymem gerekiyor veya sınav esnasında kovuşturmamin devam etmesi gerekiyor. Tek celsede bitmiş bir duruşma veya takipsizlik kararı nasıl engel teşkil edecek anlamış değilim.
Pars.kansuu, 2 yıl önce

Pars.kansuu
Kapalı
20 Nisan 2023 01:32

Dolandırıcılık yüs kızartıcı suçlar içerisindeki bir olgu olduğun için eliyorlar
Pars.kansuu, 2 yıl önce
Kişi hakkında kesinleşmiş mahkeme kararları ve 4/12/2004 tarihli ve 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanununun 171 inci maddesinin beşinci ve 231 inci maddesinin onüçüncü fıkraları kapsamında alınan kararlar ile kişi hakkında devam eden veya sonuçlanmış olan soruşturma ya da kovuşturmalar kapsamındaki olguların,

ibooo97
Aday Memur
20 Nisan 2023 01:34

Mevcutta cezaniz yok mahkemeniz yok bu ülkede herkes herkesi dava edebilir. Ama takdir sizin
Pars.kansuu, 2 yıl önce
Dolandırıcılık yüs kızartıcı suçlar içerisindeki bir olgu olduğun için eliyorlar
Toplam 43 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi