Editörler : crops35
11 Nisan 2023 18:43

4B memur oldum, Tazminat alabilir miyim?

İyi günler Arkadaşlar,

KPSS ile atandım memur oldum,

Aynı kurumda Sürekli işçi idim, şu an 4B olarak atandım, Ne zaman başlatırlar bilmiyorum ama

01.07.2023 tarihinde 10 senem dolacaktı. Bundan öncede başka bir kamu kurumunda 4 senem vardı ve şu an çalıştığım kuruma hizmet birleştirmesi yapıp 10 seneyi geçmiş gözükdüğümden 2 senedir 30 gün izin hakkımı da kullanabiliyordum.

Sorum şu ; bu durumda ben tazminat alabilirmiyim? sanırım istafa edip başlamam gerekecek.

Sonuç itibari ile aynı kuruma başlıycam ? Tazminat almasam bile ilerde emekli olurken öderler mi?

Hala şaşkınlığı içindeyim aynı kuruma 4B olarak başlıycam aklıma gelmeyen bir şey varmı sizin hatırlatacağınız?

13 Nisan 2023 10:41

Kadrolu işçiliği bırakıp 4/b sözleşmeli personel mi oldun? Neden peki

rednick2016
Genel Müdür
13 Nisan 2023 10:50

Olacağım daha olmadım.

Tıbbi sekreterliği kazandım.

696 KHK sürekli işçi idim.

Aynı yere Tıbbi sekreter olarak atandım yanı memur oldum.

Bir sürü bölüm okudum aynı zamanda yükselme şansım var. işçilik de böyle bir Şansım yok.

Tazminatı da alamıyormuşum, il sağlıkla felan görüştüm. Çalışma ortamı olarak da aslen bilgisayar programcısıyım. 3 mezuniyetim var. Lisansdan da 1 ders bırakmış mezun olmamıştım, atanınca ondan da mezun olacağım. Kendi işimi yapmış olacağım.

afadtekniker, 6 ay önce

Kadrolu işçiliği bırakıp 4/b sözleşmeli personel mi oldun? Neden peki

13 Nisan 2023 13:13

4/B sözleşmeli personeller görevde yükselme sınavına giremezler

rednick2016, 6 ay önce

Olacağım daha olmadım.

Bir sürü bölüm okudum aynı zamanda yükselme şansım var. işçilik de böyle bir Şansım yok.

Tazminatı da alamıyormuşum, il sağlıkla felan görüştüm. Çalışma ortamı olarak da aslen bilgisayar programcısıyım. 3 mezuniyetim var. Lisansdan da 1 ders bırakmış mezun olmamıştım, atanınca ondan da mezun olacağım. Kendi işimi yapmış olacağım.

rednick2016
Genel Müdür
13 Nisan 2023 13:58

3+1 bu sonunda memur olunuyor

afadtekniker, 6 ay önce

4/B sözleşmeli personeller görevde yükselme sınavına giremezler

Maas Fakiri
Memur
13 Nisan 2023 15:17

tazminat alamazsınız. Tıbbi sekreterlikte ve diğer sağlık branşlarında yükselme diye bir şey yok isterseniz deneyin. Bu arada kamu işçi maaşları toplu sözleşme ile memurları geçecek iyi düşünün. İyi günler dilerim.

rednick2016, 6 ay önce

Olacağım daha olmadım.

rednick2016
Genel Müdür
13 Nisan 2023 15:33

Evet tazmınatı il sağlıkdan ögrendim,

Sağlık Yönetimi ne o zaman? Bu bölüm boşuna kurulmuş desene tüh.

Maas Fakiri, 6 ay önce

tazminat alamazsınız. Tıbbi sekreterlikte ve diğer sağlık branşlarında yükselme diye bir şey yok isterseniz deneyin. Bu arada kamu işçi maaşları toplu sözleşme ile memurları geçecek iyi düşünün. İyi günler dilerim.

HayatSuGibi
Daire Başkanı
13 Nisan 2023 15:40

Kamu işçilerinin maaşları zaten memurdan fazla, yeni toplu sözleşme ile fark atıp katlayacaklar...

Maas Fakiri, 6 ay önce

rednick2016
Genel Müdür
13 Nisan 2023 15:52

Kardeşim gecen ay 10 000 aldim nasi fazla ya.

Başka bir ülkedemi yasiyorum ben acaba ..

Neyse ben istemiyorum geçmek isteyen işci olsun.

HayatSuGibi, 6 ay önce

Kamu işçilerinin maaşları zaten memurdan fazla, yeni toplu sözleşme ile fark atıp katlayacaklar...

HayatSuGibi
Daire Başkanı
13 Nisan 2023 16:13

tediye ve ikramiyeleri niye saymıyorsun. onları da maaşın içine katıp yıllık bazda hesapladığında emin ol daha fazladır. 10 yıllık memurum aldığım maaş 11,900 TL ( lisans mezunu 5/2 evli 1 çocuklu eş çalışıyor)

rednick2016, 6 ay önce

rednick2016
Genel Müdür
13 Nisan 2023 16:42

Kimse halinden memnun degil demek ki .

Bu dedigin kuruma göre degisen bir durumdan kaynakli sanirim.

Bizde de var belediyeden isci olarak gecmis günlugu cok yüksek, ikramiye tediye vs haric 15.000 aliyor . O dedigin onun icin gecerli yeni KÇP ile onun toplam 25 olur herhalde.

Hayırlısı bakalım

HayatSuGibi, 6 ay önce

tediye ve ikramiyeleri niye saymıyorsun. onları da maaşın içine katıp yıllık bazda hesapladığında emin ol daha fazladır. 10 yıllık memurum aldığım maaş 11,900 TL ( lisans mezunu 5/2 evli 1 çocuklu eş çalışıyor)

13 Nisan 2023 16:44

Senede 4 tediye 2 ikramiye ile 17 maaş alınıyor 10x17=170.000

170.000:12=14.166 lira ekstra giyim yardımı , mesaiye kalınca mesai ücreti vs.

rednick2016, 6 ay önce

HayatSuGibi
Daire Başkanı
13 Nisan 2023 17:04

Memurlarda hiç bir yan ödeme yok ne yazık ki , sadece çıplak maaş. Bu düzen böyle gitmez. Yemek ve yol masrafını düşünce asgari ücrete geliyor maaş...

afadtekniker, 6 ay önce

14 Nisan 2023 08:09

Bir de işçiler genelde memleketlerinde memurlar dışarı atanıyor kira vs uğraşıyor memleketimize de tayin alamıyoruz uzun yıllar

HayatSuGibi, 6 ay önce

Memurlarda hiç bir yan ödeme yok ne yazık ki , sadece çıplak maaş. Bu düzen böyle gitmez. Yemek ve yol masrafını düşünce asgari ücrete geliyor maaş...

Gelgens
Yasaklı
21 Nisan 2023 21:52

Bilende yaziyor bilmeyende,17 maasi senede kim gormus birader,2 tane tam ikramiye alirsin (26 gunluk yevmiye),4 tanede tediye alirsin(13 gunluk yevmiye)

2 ikramiye x 26 gun = 52 gunluk ciplak ucret

4 tediye x 13 gun = 52 gunluk ciplak ucret

İkisinin toplami 104 gunluk yevmiye yapar o da 3.5 aylik ciplak maas yapar,toplayinca 17 maasa nasil ulastin allah askina bi anlat bana.

Ciplak maas: Hic bir giydirme yapilmamis,sosyal haklar tazminatlar ek odemeler vs ... arindirilmis ucrettir,yani minimum aldigin saf ucrettir kiii o da asgari ucrete yakindir.

İftira atmayin insanlara,bu iftiradir.

afadtekniker, 6 ay önce

sezaiiii
Memur
23 Nisan 2023 07:42

Memur ol tertemiz bitir sosyoloji yada bilgi belge yönetimi cayini yudumla.görevde yükselme ile şube müdürlüğüne kadar yolu var. İşçilik 65 yaşına kadar çok zor heleki 40 yaşından sonra sabah söve söve gidersin 20bin tl alsan nolacak.

Maas Fakiri
Memur
25 Nisan 2023 09:00

Sağlık Yönetimi bölümünü bende bitirdim. Fakat görevde yükselme dediğimiz olayın sağlık Bakanlığında bir gerçekçiliği yok. Hepimiz bunları denedik yüksek lisansta bitirdik. Sadece dik terfi alırsınız o da 100 tl cebinize yansıyor. Son güncelleme ile önlisans lisans farkı ek gösterge konusunda kalmadığı için ele geçende de çok fark oluşmuyor. Kısacası iyi düşünün. Karar yine sizin. İyi günler dilerim.

rednick2016, 6 ay önce

Evet tazmınatı il sağlıkdan ögrendim,

Sağlık Yönetimi ne o zaman? Bu bölüm boşuna kurulmuş desene tüh.

rednick2016
Genel Müdür
25 Nisan 2023 20:26

Ya zaten bölümümden memnun değilim. Parasal olarak olaya bakmıyorum 200 000 tl tazminatimida yakıyorum, gerçi memurları eritmişler maaş olarak, eskiden böyle değildi ama neyse.... bir de hayaller yüksek orada duramam, Belki hayaller olmasa değiştirmek mantıklı değil ama bakacaz hayırlısı,

Maas Fakiri, 5 ay önce

Sağlık Yönetimi bölümünü bende bitirdim. Fakat görevde yükselme dediğimiz olayın sağlık Bakanlığında bir gerçekçiliği yok. Hepimiz bunları denedik yüksek lisansta bitirdik. Sadece dik terfi alırsınız o da 100 tl cebinize yansıyor. Son güncelleme ile önlisans lisans farkı ek gösterge konusunda kalmadığı için ele geçende de çok fark oluşmuyor. Kısacası iyi düşünün. Karar yine sizin. İyi günler dilerim.

Maas Fakiri
Memur
25 Nisan 2023 20:31

O zaman hayırlı olsun diyelim.

rednick2016, 5 ay önce

Ya zaten bölümümden memnun değilim. Parasal olarak olaya bakmıyorum 200 000 tl tazminatimida yakıyorum, gerçi memurları eritmişler maaş olarak, eskiden böyle değildi ama neyse.... bir de hayaller yüksek orada duramam, Belki hayaller olmasa değiştirmek mantıklı değil ama bakacaz hayırlısı,

26 Mayıs 2023 16:25

herkes kamu işçisi daha iyi demiş neresi iyi acaba? bende sağlık bakanlığında kamu işçisi olarak görev yapıyorum 2 lisans 2 önlisans mezunuyum(kamu yönetimi ,yönetim bilişim sistemleri önlisans da bilgisayar prog. ve tıbbi sekreterlik) kpss de atanamadığım için başvuru yaptım 4d işçi pozisiyonuna kısmet de varmıs ALLAH nasip etti sayısal biraz zayıf olduğu için dilediğim puanı alamadım kpss de birde lisans okuduğuma çok pişmanım keşke lisans diplomaları iptal etme diye birşey olsada hemen iptal ettirsem tek üzerine de para veremeye razıyım. memur olup da işçi kadrosuna geçmek isteyen arkadaşlar varsa hemen becayis yapalım üstüne para da verilir veya taşınma masrafıda çekilir işçi olup da memurluğa geçenin aklında şüphe ederim şuan hangi akla hizmet işçilik istiyorlar acaba gerçekten merak ediyorum herkes bol keseden atıp tutuyor şurada işçilik isteyenlere gerçek hayatta yüz yüze sorsak kimse oralı bile olmaz!!!!

asillord
Genel Müdür
26 Mayıs 2023 21:54

Arkadaşım hayırlı olsun inşallah.

Öncelikle alnının teri, hakkın ile memur olacaksın. Bunun huzurunu yaşarsın.

Ben de olsam senin yerinde 3'e, 5'e bakmam tıbbi sekreter olarak memurlgu severim. Memur; devletin asli Temsilcisidir, okuduklarıma göre de gayet akilli ve mantıklısın. Yükseleceğine de eminim. Kimsenin lafına bakma, aldığın karar doğru. İlerleyen günlerde bunu daha net anlayacaksın. Aradaki düşünce farkını da göreceksin.

Senin adına sevindim, hayırlı uğurlu olsun inşallah.

rednick2016, 5 ay önce

Toplam 21 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi