Editörler : crops35
12 Nisan 2023 08:50

Taşerondan kadroya geçenler mutlu musunuz ?

Artık zoruma gidiyor bu olanlar.Kpss olmasa bizi kapıdan almazlardı torpille taşeron olup bir de kadro oldular.Utanmadan biz zamanında asgari ücret çalışıyorduk yüzümüze bakmıyorlardı diyorlar sanki emeğiyle girdiler.Belediyeler sosyal denge tazminatı adı altında paralar ödüyorlar belediye torpillileri de meclis onayıyla sözleşmeli yapılıp kadro aldılar bu ülke neden haksızlıklar üzerine kurulu.Kamuda çalışma barışı bozuldu artık isteğim kalmadı hiçbir şeye tek suçumuz emeğiyle memur olmak.Siyasi parti ayrımı olmaksızın hangi siyasiye hakkım geçtiyse ahirette 2 elim yakasında olacak.

Kit Taşeron
Aday Memur
12 Nisan 2023 13:47

Bak Musa kardeş, Taşeron kavramını taşeron işçiler çıkartmadı tüm öfkeni ya da nefretini taşeron olarak çalışanlardan çıkartman yersiz. Bahsettiğin taşeronlar (küçük bir kısmı hariç) senelerini iş güvencesi olmadan ve olduğu yerde çalışan işçi veya memurdan daha az maaş alıp daha fazla çalışarak geçirdi. Ve bu geçen seneler zarfında kafasında sürekli acaba işten çıkarılır mıyım endişesi taşıdı,ne kolay kolay borca girebildi ne de planlar yapabildi, bunun ne demek olduğunu gerçekten bilmek ya da yaşamak istemezsin. Taşeron alımı ilanı yapıp taşeron işçi çalıştıran bizzat kurumlar, ve işini layıkıyla yapan taşeronlar (Taşerondan kadroya geçenler) bu sözlerini bence haketmiyor. Ben bu bahsettiğim taşeronlar arasında değilim, 10 senedir kurumda taşeron olarak çalışıyorum kadro almadım ve hala çalışmaya devam ediyorum, amir olarak başımda bulunan kişinin iş ile ilgili bilgi aldığı biri olacak derecede de donanım sahibi oldum. Kurumda bulunan işçi veya memurlardan daha fazla çalıştığımı ya da çalıştığımıza emin olabilirsin. Kısacası bağlı bulunduğum kamu kurumunda iş ağırlığı tamamen taşeronların üzerinde. Gel gelelim uzun lafın kısası öfkeni genelleme yaparak değil gerçekten haketmeyerek girip haketmeyerek maaş alıp haketmeyerek kadroya geçenlere yöneltmelisin.

musa1992
Memur
12 Nisan 2023 14:03

Kardeşim sözüm kpss hariç giren herkese ben bile olsam ama işinize gelmez tabiki klasik lafları edersiniz .Özel sektördeki kişi sizin sözlerini diyebilir mi diyemez bu ülkede liyakat gelmedi gelmez de ama ahiret var.

Kit Taşeron
Aday Memur
12 Nisan 2023 14:47

Liyakat konusunda haklısın fakat bahse konu işçiler devlet tarafından açılmış taşeron kadrolara garanti verilmeyerek girdi, tamamen maliyet düşürmek amaçlı. Ben 10 yıldır taşeronum ama bana mecbur kadro vermeleri gerekiyor diyemem çünkü taşeronluğu bilerek ve isteyerek girdim. Kurumda geçici işçilere kadro verildi emin ol onlardan daha fazla sevindim, onlarda geçici işçiliği bile bile girdiler mesela. Demem o ki bize bizden başka dost yok, ne eksik ne fazla herkes hakettiğini alsın, ne başkası için olmamasını dilerim ne de kendim için olsun diye diretirim.

musa1992
Memur
12 Nisan 2023 14:51

Tek çözüm tüm kadroya alınanan kpss olmadan kadroya geçen taşeronlar ve belediye sözleşmeliden kadroya geçenlerin işten çıkartılması bu ülkede imkansız bu dediğim ama başka türlü adalet gelmez.Haketmeyen herkes işten çıkartılsın tek kıstas kpss bu ülkede çünkü adaletin ,liyakatin olmadığı bir ülke burası.

Hipnodex
Memur
07 Mayıs 2023 01:37

Musa kardeşim ne anlatsan boş, biliyorlar kul hakkı yediklerini seçim için verildiğini kararname ile aldıklarını elbet Allah var hesabı sorulacak şimdi güvendikleri var anlatmasinlar boşa dayısı olmadan giremezlerdi boş yapıyorlar kul hakkı yediler afiyet olsun çoluk çoğun kadrosunu çaldınız torpille girdiniz, kime ne anlatıyorsunuz neyi savunuyorsunuz, biz nasıl girdiğinizi nasıl olduğunuzu biliyoruz.(yıllarını kurumlara vermiş eziyetini çekmiş olanlar baştacı onların hakkı) kalanından razı değilim hakkım çocuğumun kadrosunu çaldınız gençlerin hakkını çaldınız millet salak mı okusun kpss girsin ama sen torpille gir ve helal de... Git istediğin hocaya sor ben sordum

tochinoshin
Aday Memur
11 Mayıs 2023 06:35

Helali hoş olsun bütün 4D li işçi ve emekçi kardeşlerime. Her daim olsunlar.

La bu 4D'liler size ne yaptı?

4D işçi ve emekçi kardeşlerim her zaman en iyisini hak ediyor.

Tediyenin de, ikramiyenin de, sosyal haklarında, maaşında en kralını 4D'liler hak ediyor.

Eğer yerinizden memnun değilseniz verin istifalarınızı 4D'li olmak için uğraşın sanki 4D'li işçiler için KPSS ye hazırlandınız laflara bak ya. Utanmadan gelip bizim foruma başlık açıyorsunuz bir de burası bizim gidin kendi kumunuzda oynayın.

Hipnodex
Memur
11 Mayıs 2023 07:46

Bana yapamaz mesala atanamayan öğretmenler sağlıkçılar nice meslek grubuna yaptı tanıdığı olan o mesur tarihten önce girip kadro aldı peki diğerleri o sınav senin bu sınav benim gezdi durdu sen onun hakkına girdin TORPİLLE geldin bir adamla geldin hakkınla gelmedin hakka girerek geldin inan çocuklarım adına çaldıginiz kadro haram olsun KHK inşallah değişir hakkınızı alırsınız kimse haketmedigini almasın kardeşim herşey liyakatla olsun

tochinoshin, 5 ay önce

Helali hoş olsun bütün 4D li işçi ve emekçi kardeşlerime. Her daim olsunlar.

La bu 4D'liler size ne yaptı?

4D işçi ve emekçi kardeşlerim her zaman en iyisini hak ediyor.

Tediyenin de, ikramiyenin de, sosyal haklarında, maaşında en kralını 4D'liler hak ediyor.

Eğer yerinizden memnun değilseniz verin istifalarınızı 4D'li olmak için uğraşın sanki 4D'li işçiler için KPSS ye hazırlandınız laflara bak ya. Utanmadan gelip bizim foruma başlık açıyorsunuz bir de burası bizim gidin kendi kumunuzda oynayın.

Toplam 7 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi