Editörler : E.Kayı Han
16 Nisan 2023 01:15

Derece kademenin hesaplanması
Arkadaşlar merhaba, Komisyonlar yoğun olduğundan burada fikir almak istedim. Bilgisi olanlar yazarsa hem ben hem benzer durumda olanlar faydalanmış olur. 2018 Mayıs lise mezunu olarak göreve başladım. ( zabıt katibi) 2018 haziranda lisans mezunu oldum. 2020 Ağustos yedek subay kursiyer başlangıcı 2020 Ekim 9/1 derece ile yedek subay asteğmen olarak göreve başladım. 2021 Temmuz ayında teğmen oldum ve 8/1 derecesine terfi ettim. Şimdi mevcut derecem 2018 tarihi lise baz alındından 12/3 olarak görünüyor. İntibak işlemleri yazılınca 8/2 olacağım gibi görünüyor. Bazı arkadaşlar askerde son almış olduğum derece kademe baz alınarak hesaplanacağını söylüyor. Yani 9/1 olan üniversite hesaplamasından değil askerde almış olduğum 8/1den. Şimdi bu konuda net bilgisi olan var ise paylaşmasını talep ediyorum.

Serhadow
Aday Memur
16 Nisan 2023 14:51

Konuya açıklık getirecek yok mu ?

denizkaradeniz
Aday Memur
17 Nisan 2023 00:52

konuya açıklık getirecek olursak Adalet bakanlığında ki derecen esas alınacak askerlik kamu hizmeti olduğundan dolayı onuda sayarlar mayıs ayındada 1 yan alırsın 8-3 ü olursun meslek lisesi hazırlık falan varsa onada 1 yan alırsın

Serhadow, 6 ay önce
Konuya açıklık getirecek yok mu ?
Toplam 2 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi