Editörler : crops35
17 Nisan 2023 04:12

4/D kamu işçi maaşı

arkadaşlar bilmediğimden soruyorum daha tecrübeli abiler varsa eğer bu kamu işçileri taban ucret bilmem kac refah payi bilmem yuzde kac tediye vs deniyor bunlarin acilimi nedir bir turk kafasiyla duz mantik la anlatabilecek birisi varmi ben yeni atandim kpss ile isci statusunde atandim arastirdim az cok yorum yapiyorum ama insan daha tecrubeli birinden cevabini duymak istiyor amatoruz ne kadar yorum yapsakda konuya hakim bir abi hem biraz yorumlasa hemde bu toplu sozlesmeden cikacak tahmini maas ek gelirle ne olur bilgimiz olur hic degilse ben sondaj bolumu okudum sondaj da kpss ile isci statusunde atandim ama 4d hakkinda bilgiye sahip degilim o yuzden soruyorum simdiden yorumlayacak abilere tsk ederim.

17 Nisan 2023 10:05

Şu anda kaç alıyorsun bilmiyorum da hükümetin teklifini açıklayayım size.

Taban ücreti 11.500 istiyorlar. Bunun üzerine %30 zam %5 de refah payı olsun diyorlar. Bu durumda maaşın 15.697,50 olur. Bunun üzerine sosyal yardımlarını da ekleyip sendikanın toplu sözleşmesinden de kazandığın ek getirileri de ekleyip tam maşını bulursun. (Bulduğun rakam brüttür vergiler düşecektir.)

Bu yukarıdaki hesap ek bir toplu sözleşmesi olmayıp standart bir rakamdır. En önemlisi de hükümetin önerisidir. Dolayısıyla o biraz daha yukarı çıkacaktır. Ortalama maaş şahsi görüşüm maaşların 15 bin altı olmayacağıdır.

Kurumdan kuruma da bu rakamlar değişiklik gösterir. Bu yapılan kamu çerçeve protokolüdür bir de sendikaların ilgili bakanlıkla imzaladığı toplu sözleşler vardır. Onlarda bunlara ekleniyor. Örneğin sağlık bakanlığında çalışan için %13 hizmet zammı vardır . Örneğin teknik personellerin ek bir ödemesi vardır gibi...

Pinhani02
Aday Memur
17 Nisan 2023 11:00

Tsk ederim abi benimkisi mta maden uzerine sondor iscisi olarak gecerli o zaman asagi yukari 20 olur diyebilirz tahminen
taşeronmemur, 6 ay önce

Şu anda kaç alıyorsun bilmiyorum da hükümetin teklifini açıklayayım size.

Taban ücreti 11.500 istiyorlar. Bunun üzerine %30 zam %5 de refah payı olsun diyorlar. Bu durumda maaşın 15.697,50 olur. Bunun üzerine sosyal yardımlarını da ekleyip sendikanın toplu sözleşmesinden de kazandığın ek getirileri de ekleyip tam maşını bulursun. (Bulduğun rakam brüttür vergiler düşecektir.)

Bu yukarıdaki hesap ek bir toplu sözleşmesi olmayıp standart bir rakamdır. En önemlisi de hükümetin önerisidir. Dolayısıyla o biraz daha yukarı çıkacaktır. Ortalama maaş şahsi görüşüm maaşların 15 bin altı olmayacağıdır.

Kurumdan kuruma da bu rakamlar değişiklik gösterir. Bu yapılan kamu çerçeve protokolüdür bir de sendikaların ilgili bakanlıkla imzaladığı toplu sözleşler vardır. Onlarda bunlara ekleniyor. Örneğin sağlık bakanlığında çalışan için %13 hizmet zammı vardır . Örneğin teknik personellerin ek bir ödemesi vardır gibi...

Toplam 2 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi