Editörler : crops35
18 Nisan 2023 17:12

TCDD Yıllık İzin Kullandırtmıyorlar?

1 yıl 657 4/b sözleşmelide çalıştıktan sonra istifa edip 399a tabi olduk. İlk 6 ay asalet tasdik olana kadar yıllık izin kullanamazsınız dediler. 6 ay dolmasına az kaldı hatta asalet sözleşmemizi de imzaladık ama şimdi de "Asalet tasdiki 1 yılda oluyor ikinci 6 ay deneme süresiymiş, 1 yıl sonunda tekrar sözleşme imzalayacakmışız" diye iş yeri amiri izin kullandırtmayacakmış. Bölgeyle konuşmuş bölge ona böyle bilgi vermiş. Bölgeye bizzat gittim 6 aydan sonra izin kullanabilirsin dediler. Kim doğru söylüyor kim yanlış söylüyor iyice karıştı 20 gün izin kullanıcam 40 takla attırıyorlar insana. Bu sorunu nasıl çözerim?


wolkow33
Şef
19 Nisan 2023 04:39

Bölge müdürlüğü doğrusunu söylemiş zaten. 6 ay dolunca izin kullanabilirsiniz. İzin talebinizi dilekçe olarak sunun amiriniz izin kullandırtmazsa bunu resmi yazı ile bildirmek zorunda. O yazıyı bölge müdürlüğüne bir dilekçe ile gönderirseniz sorununuz çözülür diye düşünüyorum.


KIPIRTI27
Aday Memur
19 Nisan 2023 08:44

Artık izinler KKY Portal üzerinden izin talep bölümünden yapılıyor. İnsan kaynakları işçi/memur sicil bürosu izin hakediyorsanız o bölümü aktif hale getirir, talep yaparsınız, 1. amiriniz onaylar, böylelikle şifahi olarak söylenenler geçersiz olur.

19 Nisan 2023 09:34

KKY'ye izniniz düştüyse alabilirsiniz. En geçerli yer orası. Düşmediyse İK ile konuşup izin hakkınızı oraya işletin.

Yalnız amire KKY'ye düştüğünü düzgün bir şekilde anlatın ve orta noktayı bulun. Sonuçta amirin izin vermeme hakkı da var. Fazla inatlaşmadan ikna etmeye çalışın.

Toplam 3 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi