Editörler : crops35
22 Nisan 2023 17:59

Memur refah payı aldı işçi alamadı !
Ocak 2023 te memurlar refah payı aldı işçiler alamadı. Sendikanın pısırıklığı bir kez daha kendini gösterdi. Sendika istese işçilerde alacaktı ama sendika istemedio yüzden olmadı.

380kV
Memur
22 Nisan 2023 20:07

Bu hafta herşey netleşir sözleşme ile ilgili.

Ugur06645
Aday Memur
23 Nisan 2023 10:14

Dalga geçiyon herhalde

Eskur026
Aday Memur
23 Nisan 2023 10:51

Dalga geçecek bir şey yok söylediği doğru Ocak ayında biz refah payı istemiyoruz bu sene sözleşmemiz var denildi.
Ugur06645, 5 ay önce
Dalga geçiyon herhalde

Ugur06645
Aday Memur
23 Nisan 2023 10:54

Atanmışlar ile seçilmişlerin kendini bir tutması kadar şu ülkede saçma olan çok az şey gördüm. Bilek dirsek çürütüp yıllarca ders çalışıyoruz bir kura ile atanıp bizle kendinizi bir tutmayın. Bu devran böyle gitmez elbet bir yerde değişecek o zamana kadar keyfini sürün
Eskur026, 5 ay önce
Dalga geçecek bir şey yok söylediği doğru Ocak ayında biz refah payı istemiyoruz bu sene sözleşmemiz var denildi.

380kV
Memur
23 Nisan 2023 11:01

Kamu iscisiyim 81 puan ile ile atandım girdiğim yıl merkezî atama ile memur teknisyen olarak atabilirsin fakat işçi olmayı seçtim hiç pişman değilim. Başkalarının hak ve kazanımları ile ilgilenen kadar kendi sendikaniz ile muhatap olun . Mevzuat i değiştiren akp işçiler değil. Bunca sene geçti hala aynı boş konuşmalar memurların bazılarında. Zorunda gidiyorsa ya istifa et ya da gerekeni yap boş konuşma. Bugün sana tatil bana mesai. Not: Elbette fazla mesai ücretini alıyorum:)

Ugur06645, 5 ay önce
Atanmışlar ile seçilmişlerin kendini bir tutması kadar şu ülkede saçma olan çok az şey gördüm. Bilek dirsek çürütüp yıllarca ders çalışıyoruz bir kura ile atanıp bizle kendinizi bir tutmayın. Bu devran böyle gitmez elbet bir yerde değişecek o zamana kadar keyfini sürün

cesxa
Aday Memur
23 Nisan 2023 11:54

Devlet her şey içinde yüzde 40 veriyor. Zaten 3 aylık enflasyon yüzde 12 kalan 3 ayda da 12 olsa yüzde 24 olur.. memura yüzde 15 refah payı verdi 24+15=39 yapar bize yüzde 1 zam vermiş oluyor?.

fener66
Müsteşar Yardımcısı
23 Nisan 2023 22:47

Bizde dirsek çürütüp girdik hemde 90,8 puanla. Ama sizin at gözlüğünüz olduğu için bütün işçileri kura ile yada torpille girdi sanırsınız. Dünyadan haberiniz yok gelmiş burda işçi konusunda ahkam kesiyorsunuz. Hadi başka kapıya...
Ugur06645, 5 ay önce

Eskur026
Aday Memur
23 Nisan 2023 23:11

2012 yılında kpss ile sizin tabirinle dirsek çürüyüp girdim. (Puan 83 ) önyargılarınizdan kurtulun..
Ugur06645, 5 ay önce

yenycery
Şef
24 Nisan 2023 07:30

Dirseğim çürümedi hamdolsun, kafam da çalışıyor ki kuru memur olacağıma işçi oldum hem maaşı iyi hem sendikasi bol hem ikramiyesi gani, bir de isci dedigin yetenek sinaviyla aliniyor tabi kpss ile de siralamaya giriyorsun. Sen yeteneksizsen bizi neden sucluyorsun, bana milyon dolarlik tarihi eserlerin restorasyonunu emanet ediyorlar, senin gibi fotokopi makinesi basinda beklemiyorum azizim. Cok istemiyorsan istifa et. Bu arada ulkeye işçiden fazla hizmet eden yoktur. Söyle ki, bu ay 36.154 tl brütten 18.660 lira net maas aldim. Yarisini devletim aliyor. Sizin cuzi verginizle donmuyor bu deveran.

OZNURZKN
Aday Memur
24 Nisan 2023 10:39

Dirsek cürütmek ders calismak bu ülkenin nufusu ile alakali bir durum nufus cok oldg icin memurluk yersiz kiymetli garici kiymeti asla yok ders calistim dirsek curuttum diye egosu olan adam memur olmaz gider doktor olur kamu yont mezunu kardesim gibi kaymakam olur lisans mezunu biri olarak bende secimimi isci olarak yaptim memur olanlar memurlugu secerken bilmiyorlar mi mevzuati isciler 70-80-90'li yillardan beri memurlardan fazla kazaniyor !!!
Ugur06645, 5 ay önce

Adanasalgam
Aday Memur
24 Nisan 2023 10:53

1 mayista Bize zam verecekler

Sonra

2 mayısta memurlara yine refah payı verilecek diye haberler var medyada

genegel
Genel Müdür
24 Nisan 2023 13:04

Meclis kapalı, memura 2 mayısda birşey verilmez, ha verilecekse onu da size versinler, taban maaşınız da şuanki teklifle 12k ya çıkıyor üstüne % 40 zam ile kümülatif % 75 civarı zam almış oluyorsunuz, memur aynı dönem için %30 aldı sadece, hala onlara yine yapacaklar, allah daha çok versin size kardeşim...

Adanasalgam, 5 ay önce

1 mayista Bize zam verecekler

Sonra

2 mayısta memurlara yine refah payı verilecek diye haberler var medyada

Adanasalgam
Aday Memur
24 Nisan 2023 13:45

2 mayısta memura zam sözü veriler demek istedim

Eksik oldu

xrainmannnx
Yasaklı
27 Nisan 2023 01:11

Hehe bizim kurumda da bir iş i var gece gündüz çay icip uyuyor.. herkesi sen nitelikli icsi mi sanıyorsun? Devlet senden 18 19 bin kesiyorsa biz memurlardan da kessin de geriye bin TL maaş kalsın memura da açlıktan gebersin ki görsün aradaki adaletsizliği..bize de 35 bin maaş verip 15 bini kessinler.. memura zam vermezlerse iktidar mutlaka düşecektir.. ayrıca ikramiye tediye fakir olana verilir memurun maaşı da emekliliği de düşük.. bunu memur olmalıydı icsi neden alıyor? Sakın vasıflı vafiazsiz mevzularına girmeyin.. milleti kandırmayın.
yenycery, 5 ay önce

Dirseğim çürümedi hamdolsun, kafam da çalışıyor ki kuru memur olacağıma işçi oldum hem maaşı iyi hem sendikasi bol hem ikramiyesi gani, bir de isci dedigin yetenek sinaviyla aliniyor tabi kpss ile de siralamaya giriyorsun. Sen yeteneksizsen bizi neden sucluyorsun, bana milyon dolarlik tarihi eserlerin restorasyonunu emanet ediyorlar, senin gibi fotokopi makinesi basinda beklemiyorum azizim. Cok istemiyorsan istifa et. Bu arada ulkeye işçiden fazla hizmet eden yoktur. Söyle ki, bu ay 36.154 tl brütten 18.660 lira net maas aldim. Yarisini devletim aliyor. Sizin cuzi verginizle donmuyor bu deveran.

musa1992
Memur
28 Nisan 2023 08:03

Özel sektörde Asgari ücretle çalışcak kamu işcisine memurun 2 katı maas verin memura yetki ve iş verin.Sağlık bakanlığındaki hastaya müdahale eden meslek sahibi bir hemşireden vasıfsız bir işci 2 kat fazla maas alacak.Olcak işmi bu?Sorumluluk yıpranma,risk hepsi memurda.Utanmadan refah payı almadık diyorsunuz kpss ile girenler hariç taşerondan hak etmediğiniz halde kadro aldınız hala utanmadan konuşuyorsunuz.

sakura71
Aday Memur
28 Nisan 2023 11:06

Düşük maaş alan memurları zor lamı çalıştırıyorlar, öyle bir kanun mu var, zorunlu hizmet filan.

tavuklupasta
Aday Memur
28 Nisan 2023 11:53

Hangi hemşire hangi işçiden iki kat az maaş alıyor? Sallamayın Allah aşkına. Ortaya bordro koy biz de görelim. Anca algı yapıyorsunuz, başka da bir şeyiniz yok.

musa1992, 5 ay önce

Özel sektörde Asgari ücretle çalışcak kamu işcisine memurun 2 katı maas verin memura yetki ve iş verin.Sağlık bakanlığındaki hastaya müdahale eden meslek sahibi bir hemşireden vasıfsız bir işci 2 kat fazla maas alacak.Olcak işmi bu?Sorumluluk yıpranma,risk hepsi memurda.Utanmadan refah payı almadık diyorsunuz kpss ile girenler hariç taşerondan hak etmediğiniz halde kadro aldınız hala utanmadan konuşuyorsunuz.

musa1992
Memur
28 Nisan 2023 12:10

tavuklupasta taşerondan kadroya geçen torpillilerden misin yoksa emeğinle işçi olanlardan mısın onu

tavuklupasta
Aday Memur
28 Nisan 2023 12:21

Musa bir şey söyledin ve bu söylediğini kanıtla. Ortaya bordro koy. Ha koyamıyorsa ortaya bordroları iftira atıyorsun demektir. Yüreğin yetiyorsa koy ortaya bordroları. Bekliyorum...

musa1992, 5 ay önce

tavuklupasta taşerondan kadroya geçen torpillilerden misin yoksa emeğinle işçi olanlardan mısın onu

musa1992
Memur
28 Nisan 2023 12:26

sen ilk başta kpss ile mi girdin kamuya yoksa birilerinin torpiliyle mi girdin onu söyle ben kpss ile girdim kanıtlarım sen torpille girdiysen konuşmaya hakkın yok.

tavuklupasta, 5 ay önce

Musa bir şey söyledin ve bu söylediğini kanıtla. Ortaya bordro koy. Ha koyamıyorsa ortaya bordroları iftira atıyorsun demektir. Yüreğin yetiyorsa koy ortaya bordroları. Bekliyorum...

Toplam 72 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi