Editörler : **sude**
28 Nisan 2023 19:55

Görevi dışında çalıştırılmaya zorlanan memur

Merhaba. Teknikerim. Alanım radyo tv. Ancak görevlendirme yoluyla asla anlamadığım bir alanda (muhasebe) çalıştırılmaya zorlanıyorum. Amire ben muhasebeden anlamıyorum,yapamam ki hocam dediğimde öğrenirsin dedi. Gerçekten de anlamıyorum,işi öğrenmek şöyle dursun, kıyısından köşesinden bile geçemiyorum. Ne yapabilirim bu konuda? Bana yol gösterin lütfen. Kuruma yeni geldim. Sivrilmek de istemiyorum ama beni buna zorluyorlar.

ekremcan58
Aday Memur
28 Nisan 2023 23:28

Vereceğin en ufak bir açıkta veya mahkemelik durumda kimse sahip çıkmaz. Yazılı emir iste kendini garantiye al bari arkadaşım.

Melez35
Memur
29 Nisan 2023 04:37

Bu işim m sinden biri anlamayan biri olarak bu işi yapmamaya karar verdim. Gerekirse sivrileceğim kavga da edeceğim. Ama bilmediğim ve istemediğim br işi bana kimse zorla yaptıramaz,yaptırmamalı?. İşi bilmiyorum ve bu konuda öğrenmeye kapalıyım. Bunu anlamaları lazım. Yoksa dava açacağım. Ama asla bu işi yapmayacağım.

ekremcan58, 5 ay önce
Vereceğin en ufak bir açıkta veya mahkemelik durumda kimse sahip çıkmaz. Yazılı emir iste kendini garantiye al bari arkadaşım.

elektronik-tek
Daire Başkanı
29 Nisan 2023 16:17

Mahkeme yoluna gitmeden önce sözlü değil yazılı görevlendirme isteyin. Aksi halde yapmamaya çalışın. Yapmamaya çalışın derken amirin sözlü emrine karşı gelmek ya da münakaşa yaşamamak için yazılı bir dilekçe ile bu işin görev tanımınıza uymadığını belirtin. Yazılı emir geldikten sonra mahkeme yoluna gidin.

lastcheva
Aday Memur
29 Nisan 2023 19:41

Emri yazili istedikten sonra geri adim atarlar. Kansız bir insana denk gelirseniz rektöre hakkinizda şikayet gidebilir(üstüne koya koya) Kısaca mobbing.

Melez35
Memur
30 Nisan 2023 08:12

Görevlendirme yazım yazıldı zaten. Ama içeriğine ne yazdılar bilmiyorum. Salı günü bakacağım. Tek bildiğim 1 yıl süreyle görevlendirildiğim ki benim bildiğim bu süre 6 ayı geçemez. Zaten kalacaksın diyorlarbir de bana,artık hep oradaymışım. Kafayı ye diyorlar bana yani.

elektronik-tek, 5 ay önce
Mahkeme yoluna gitmeden önce sözlü değil yazılı görevlendirme isteyin. Aksi halde yapmamaya çalışın. Yapmamaya çalışın derken amirin sözlü emrine karşı gelmek ya da münakaşa yaşamamak için yazılı bir dilekçe ile bu işin görev tanımınıza uymadığını belirtin. Yazılı emir geldikten sonra mahkeme yoluna gidin.

Melez35
Memur
30 Nisan 2023 08:13

Mobbingin en üst seviyesini görmüşüm ben aday memurken. Asil memurum artık ve hiç kaldıramam. Gidip şikayet etsinler benim de edecek iki kelamım vardır elbet. Doğru duvar yıkılmaz Allah?ın izniyle

lastcheva, 5 ay önce

Emri yazili istedikten sonra geri adim atarlar. Kansız bir insana denk gelirseniz rektöre hakkinizda şikayet gidebilir(üstüne koya koya) Kısaca mobbing.

lastcheva
Aday Memur
30 Nisan 2023 09:33

Kötünün daha kötüsü her zaman vardır. İstediğiniz kuruma sonunda gidebildiyseniz olabidigince sulh yolunda halledin. Aday memurken de asil memurken de size hicbir şey yapamazlar. Lakin kafa rahatlığı bu dunyada parayla satin alinamayacak şeylerden biridir.

Melez35, 5 ay önce

Mobbingin en üst seviyesini görmüşüm ben aday memurken. Asil memurum artık ve hiç kaldıramam. Gidip şikayet etsinler benim de edecek iki kelamım vardır elbet. Doğru duvar yıkılmaz Allah?ın izniyle

hsnd
Başbakan Müsteşarı
30 Nisan 2023 23:55

Muhasebe birimine görevlendirme ile muhasebe işinin görevlendirmesi farklı şeylerdir. Muhtemelen 13/b-4 ile muhasebe birimine 1 yıllığına görevlendirildiniz. 2547 sayılı kamun ile 1 yıllık birimler arası görevlendirme mümkün. Ancak size muhasebe işini yapmanız için ayrıca yazılı görevlendirme verilmeli eğer siz sözlü olarak verildiğinde yapmamakta direnirseniz. Bu durumda ya geri adım atarlar ya verirler yazıyı. Bu da sizin mahkemeye gitme hakkınızı doğurur ki yasa kesin. Hiçbir memur sınıfının dışında çalıştırılamaz. Kararın lehinize çıkması olası. Bu arada siz nakil gitmiştiniz sanırım mahkeme yoluyla yanlış hatırlamıyorsam. Yani yeni memur falan değilsiniz diye düşünüyorum o yüzden eğer o işi yapmak istemiyorsanız direnmenizi tavsiye ederim çünkü bir kere yaparsanız geçmiş olsun. Yine de karar sizin. Kurumla ve amirlerinizle restleşmemek için iyi düşünmelisiniz.
Melez35, 5 ay önce

Görevlendirme yazım yazıldı zaten. Ama içeriğine ne yazdılar bilmiyorum. Salı günü bakacağım. Tek bildiğim 1 yıl süreyle görevlendirildiğim ki benim bildiğim bu süre 6 ayı geçemez. Zaten kalacaksın diyorlarbir de bana,artık hep oradaymışım. Kafayı ye diyorlar bana yani.

Melez35
Memur
01 Mayıs 2023 00:19

Bana yazılı bir tebliğde bulunulmadı. O da aklımda,şisteyeceğim zaten. Muhasebe işi yapamam çünkü,anlamıyorum. Bu kurum için de benim için de sıkıntı. Muhasebe kökenli birini almak varken neden ben? Evet,doğru hatırlıyorsunuz bu arada ve 1,5 ayda 3 kere yerimi değiştirdiler sorgusuz sualsiz,sebepsiz. Bu üniversitenin huyu bu diyorlar kimse kendi işini yapmıyormuş. Yani gerçekten anlamıyorum.

hsnd, 5 ay önce
Muhasebe birimine görevlendirme ile muhasebe işinin görevlendirmesi farklı şeylerdir. Muhtemelen 13/b-4 ile muhasebe birimine 1 yıllığına görevlendirildiniz. 2547 sayılı kamun ile 1 yıllık birimler arası görevlendirme mümkün. Ancak size muhasebe işini yapmanız için ayrıca yazılı görevlendirme verilmeli eğer siz sözlü olarak verildiğinde yapmamakta direnirseniz. Bu durumda ya geri adım atarlar ya verirler yazıyı. Bu da sizin mahkemeye gitme hakkınızı doğurur ki yasa kesin. Hiçbir memur sınıfının dışında çalıştırılamaz. Kararın lehinize çıkması olası. Bu arada siz nakil gitmiştiniz sanırım mahkeme yoluyla yanlış hatırlamıyorsam. Yani yeni memur falan değilsiniz diye düşünüyorum o yüzden eğer o işi yapmak istemiyorsanız direnmenizi tavsiye ederim çünkü bir kere yaparsanız geçmiş olsun. Yine de karar sizin. Kurumla ve amirlerinizle restleşmemek için iyi düşünmelisiniz.

klm686
Aday Memur
01 Mayıs 2023 00:52

''bir kere yaparsanız gecmiş olsun'' neden ki yazılı görevlendirme yapılmamış ucu

açık değilmi aksi bir durumda bana yazılı görevlendirme yapılmadı talep ettim ama

yapılmadı yapılsaydı benimde o zaman yasal haklara başvurma fırsatım olurdu

diyemez mi ? bu süre zarfında aslında tüm sorumluluk onlara ait olmuyormu ?

nedersiniz ?

hsnd, 5 ay önce

agayedirewan
Aday Memur
02 Mayıs 2023 09:35

Melez35 seninle aynı durumdayım. Emin ol aramızda bir fark yok. Aynı şeyleri yaşıyoruz. Ben de daha önce "hsnd" kardeşimle bu konuyu görüştüm. Ben de yazılı olarak talep etmeyi düşünüyorum

Melez35, 5 ay önce

Bana yazılı bir tebliğde bulunulmadı. O da aklımda,şisteyeceğim zaten. Muhasebe işi yapamam çünkü,anlamıyorum. Bu kurum için de benim için de sıkıntı. Muhasebe kökenli birini almak varken neden ben? Evet,doğru hatırlıyorsunuz bu arada ve 1,5 ayda 3 kere yerimi değiştirdiler sorgusuz sualsiz,sebepsiz. Bu üniversitenin huyu bu diyorlar kimse kendi işini yapmıyormuş. Yani gerçekten anlamıyorum.

nazmi71
Aday Memur
09 Haziran 2023 09:09

İLK önce sakin olacaksınız ve durumdan yanınızdakilere bahsetmeyeceksiniz. Önce sözlü bildiri yapmışsınız ve yine de görevlendirme verilmiş artık o işi yapma zorunluluğunuz oluşmuş. Bundan sonra yapacaklarınız sizi ilgilendirir. Size sözlü verilen işte şüphe duyuyorsanız mutlaka yazılı emir isteyin aksi takdirde verilen işi yapamayacağınızı belirtin. Geçen zaman içerisinde sürekli şüpheci olun ve sık sık yazılı emir isteyin zaten karşı taraf sizinle tartışma yoluna girecek ve yazılı emir vermek istemeyecektir. Siz bu durumda memuriyetin gereği olduğunu amir olarak sizin bu görevi vermeniz nasıl normal ise benimde şüphe duyduğum aykırı gelen bir durumda yazılı emir istemem memuriyetin gereği diyeceksiniz ve bu konuda yazılı emir almadan yapmacağını belirteceksin. Ayrıca bunları yapmadan önce (mobbinge) hazır olmalısın yoksa bu işlere hiç girme. Gelelim teknik konuya tekniker kadrosunda olduğunuz için size bu işi zorla yaptıramaz bunu bir dilekçe ile belirteceksiniz kadrom tekniker ve GİH sınıfı muhasebe alanında çalışmanın uygun olmayacağını aksi takdirde verilen görevin usulsüz olduğunu kadronuza uygun bir görevde çalışmak istediğinizi ve muhasebe ili ilgili eğitiminiz olmadığını çıkabilecek hesap hatalarının kendinize verilmeyeceğini yazın. Hala ısrarla devam ediyor iseler dilekçeye cevap alın ve mahkemeye gidin tabi dilekçeye cevap verirseler.

Toplam 12 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi