Editörler : **sude**
30 Nisan 2023 23:51

Memurun yöneticisi/amiri işçi olabilir mi?
Arkadaşlar merhaba, belediyenin kurumunda sözleşmeli personel olarak eğitmen unvanıyla görev yapmaktaydım daha yeni kadrolu memur oldum unvanım yine eğitmen. Kurumda İdareci/Yöneticilerimiz vs. hepsi işçi ben onların altında durumundayım. Şimdi kanunen ben üstsem kurumda hala bana eğitim verdirebilirler mi yoksa belediye içerisinde müdürlüklerde normal memurluğa mı çekmeleri gerekir? Yoksa hayır senin unvanın eğitmen burada kalacaksın mı derler? Maalesef her şey tanıdık (dayı) vasıtasıyla olduğu için elimden bir şey gelmiyor o yüzden kanunen bir açık arıyorum. Bu konuda bir fikri olan varsa yardımcı olabilir mi lütfen

HALİT87
Memur
01 Mayıs 2023 06:56

Kadro yu aldıysan sana hiç birşey yapamaz.. Daha üst memur amirlere söyle..eğer o da birşey yapamazsa sendikaya söyle.. Yada çimlere yaz

HALİT87
Memur
01 Mayıs 2023 06:58

Cimere yaz

ByCenk
Memur
03 Mayıs 2023 09:07

Aslında benzer bir konu bende de var. Bir üniversitede çalışıyorum. Çalıştığım birimde yönetici yardımcı olarak üniversite işçisi statüsündeki biri bulunuyor. Biz artık kadrolu memuruz. Üniversite işçisi, memurun amiri olabilir mi? Yönetici yardımcılığını ben devir alabilir miyim?

Personel birimi ile görüştüğümde, fark olmadığını söylediler bana. Yani yönetici kimi tercih ederse onu yönetici yardımcısı olabildiğini, ikimizinde kamu personeli olarak görüldüğümüz için bir sakınca olmadığını belirttiler. Bundan dolayı yöneticiye yansıtmadım bu durumu. Diğeri 10 senelik tanıdığı ben ise yeni geldim buraya.

pingvar
Aday Memur
03 Mayıs 2023 10:16

Devlet Kurumlarının hiç bir biriminde İşçi statüsünde çalışan biri Memur statüsünde çalışan birisinin üstü olamaz. en önemli fark nedir mesela İşçi statüsünde olan bir personele sorumluluk gerektiren görev veremezsin bu görev verilecekse memura verilir. İşçinin kaşe basma yetkisi yoktur. Soruşturma yürütme yetkisi yoktur. bence gayet farkları var sence de yok mu :)

ByCenk, 5 ay önce

Aslında benzer bir konu bende de var. Bir üniversitede çalışıyorum. Çalıştığım birimde yönetici yardımcı olarak üniversite işçisi statüsündeki biri bulunuyor. Biz artık kadrolu memuruz. Üniversite işçisi, memurun amiri olabilir mi? Yönetici yardımcılığını ben devir alabilir miyim?

Personel birimi ile görüştüğümde, fark olmadığını söylediler bana. Yani yönetici kimi tercih ederse onu yönetici yardımcısı olabildiğini, ikimizinde kamu personeli olarak görüldüğümüz için bir sakınca olmadığını belirttiler. Bundan dolayı yöneticiye yansıtmadım bu durumu. Diğeri 10 senelik tanıdığı ben ise yeni geldim buraya.

ByCenk
Memur
03 Mayıs 2023 10:42

Ben de bu şekilde düşünüyorum zaten fakat böyle bir yanıt alınca sizlere de danışmak istedim.

İlgili kanun maddesini hatırlatmama rağmen bu şekilde bir yanıt aldım.

Çalıştığım birimde yön. yardımcılığı çok vasıflı değil aslında fakat yine de merak ettim ve hakkım olansa, hakkımı almaya çalışayım diyorum.

pingvar, 5 ay önce

Devlet Kurumlarının hiç bir biriminde İşçi statüsünde çalışan biri Memur statüsünde çalışan birisinin üstü olamaz. en önemli fark nedir mesela İşçi statüsünde olan bir personele sorumluluk gerektiren görev veremezsin bu görev verilecekse memura verilir. İşçinin kaşe basma yetkisi yoktur. Soruşturma yürütme yetkisi yoktur. bence gayet farkları var sence de yok mu :)

nazmi71
Aday Memur
09 Haziran 2023 08:52

kamu kurumlarında çalışma usulleri vardır. Sizin alt grubunuz olan bir statüyü maalesef yöneticiler tarafında istismar edilerek sizin idareciniz gibi lanse ediliyor. Daha önceleri sözleşmeli memurları kurumlarda görevlendirme müdür olarak atadılar ve şikayet üzerine sayıştay olaya el attı iptal ettirdi. Çok zor durumda kalıyorsanız gerekli yerlere dilekçe usulü şikayet edeceksiniz öncelikle amirinizle konuyu görüşürsünüz çözüm yolu yoksa ve bu süreçte başınıza gelecek olanlardan (mobing) razı iseniz mahkemeye kadar gider ve hakkınızı alırsınız. Hatta manevi tazminat davası bile açarsınız kazanmama gibi bir durumunuz yok. Ayrıca kamu kurumunda sözleşmeli ve işçi statüsü SGK çalışan alt grup olarak geçer ve yöneticilik yapamaz ibaresi vardır. Memurun olduğu yerde alt grup yetki alamaz tabi dediğim gibi MAHKEME ile bunları elde edebilirsiniz.

Toplam 6 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi