Editörler : E.Kayı Han
02 Mayıs 2023 12:33

Sözleşmeli personelin 8 yılına 1 kademe sorunu

Sözleşmeli personel olarak 8 yıl çalıştıktan sonra son düzenleme ile kadrolu memur oldum. Komisyon ile görüştüğümde 657 sayılı DMK'nin 64. maddesinde yazılı 8 sene boyunca herhangi bir disiplin cezası almamam halinde alacağım ek 1 kademeyi alamayacağımı, bu 8 senelik sürenin kadroya geçtikten sonra başlayacağını söylediler. Böyle bir durumla karşılaşan oldu mu? Hakeza emsal göstermek açısından 1 kademeyi alabilen oldu mu?

Bu durumun abesle iştigal olduğunu düşünüyorum. Şöyle ki sözleşmeli olarak geçirdiğim 8 sene derece kademe hesaplamasında dikkate alınırken 64. maddedeki yazılı ek kademeyi almak için dikkate alınmıyor.

cemil1905
Şube Müdürü
02 Mayıs 2023 13:50

Bende 2015 girişliyim bu konuda talep dilekçemi komisyona ileteceğim. 2016 yılında toplu sözleşmede verilen 1 dereceden de faydalanmak için dilekçe yazacağım. Ama maalesef bizim bakanlıkta işler o kadar yavaş yürüyor ki adamlar daha derece kademeleri bile düzgün girememisler

dmrlmhmttt
Aday Memur
02 Mayıs 2023 17:08

Hem 8 yıla 1 kademeyi hemde 2016 yılında verilen 1 dereceyi malesef vermeyecekler

Keiraa
Aday Memur
02 Mayıs 2023 17:28

https://www.memurlar.net/haber/836027/sozlesmeli-statude-gecirilen-sureler-8-yila-bir-kademede-dikkate-alinir-mi.html

Ankara bolge idare mahkemesinin boyle bi karari var buna istinaden bende dilekce vericem bu hafta ama ne yazicam dilekce ornek bulmamiz lazim

işletmen74
Aday Memur
02 Mayıs 2023 17:56

Alamazsın ben örnek 2011 de girdim 2013 kadro aldım 8 sene de 1 Yanı 2021 de yani kadro geldikten sonra aldım 8 sene sonra sizde alamayacaksınız ama dava açıp kazanan oldu o zamanlar benden tavsiye biz alamadık ama siz dava açarak kazanırsınız inşallah saygılar sunarım

iyilikiyidir
Memur
02 Mayıs 2023 18:18

davaya gerek yok. Ankara bim in vermiş olduğu kararı norm karar ve emsal gösterir dilekçeyi komisyona sunun. hayırlı olsun bir yanınız
işletmen74, 7 ay önce
Alamazsın ben örnek 2011 de girdim 2013 kadro aldım 8 sene de 1 Yanı 2021 de yani kadro geldikten sonra aldım 8 sene sonra sizde alamayacaksınız ama dava açıp kazanan oldu o zamanlar benden tavsiye biz alamadık ama siz dava açarak kazanırsınız inşallah saygılar sunarım

Muhammed4141
Daire Başkanı
02 Mayıs 2023 20:34

Mecbur verecekler yoksa dava açılacak vekalet ücreti yargılama giderleri hepsini öder bakanlık

Halil Efe71
Kapalı
03 Mayıs 2023 13:37

8 yıl disiplin cezası almayan memura 1 yan verileceğine dair karar var kararı bulup dilekçende belirt bak bakalım nasıl kabul ediyorlar. Önümüzdeki ay bende vereceğim 2015 girişliyim 6/1 iken 6/2 si olacağım. Artı 2016 yılında bir kademe olayı içinde dava açmak gerekecek

43omer
Aday Memur
03 Mayıs 2023 22:41

Bahsettiğiniz 8 yıllık olumlu sicile istinaden verilen bir yan ilerleme ise,ben 2009 yılında sözleşmeli olarak göreve başlamıştım 1 yıl 8 ay sözleşmeli çalıştıktan sonra kadrolu memur oldum.8. yilimda bu bahsi geçen kademe ilerlemesi verilmedi sonuç olarak tabiki öncelikle talep yaptım vs idare mahkemesine dava açtım ve olumlu sonucu aldım.geriye dönük maddi kaybım verildi ve intibakim yapıldı.surec özetle bu şekilde.

43omer
Aday Memur
03 Mayıs 2023 22:44

Komisyonlar talebe karşılık doğrudan olumlu bir cevap vermez 2009 lu ülkemizin birçok bölgesinde çalışan arkadaşlarla irtibat sağlayıp bunu hep sordum.bakanlik yada komisyon dava açılacak miş masraf olacakmış hiç umrunda değil.dava açma yoluna giderseniz süreci iyi takip edin olumsuz bir durum halinde ivediklikle itiraz edin.

43omer
Aday Memur
03 Mayıs 2023 22:47

Elbette biz komisyondan intibakimizi talep ederken olumlu ve emsal kararları sunduk fakat red geldi bu talebe gelen red ile güzel bir dava dilekçesi ile bölge idare mahkemesine başvuru yaptık.

43omer
Aday Memur
04 Mayıs 2023 07:41

Son dönem için aslında bu kadar sözleşmeli personelin kadroya alınması ile bu düzenlemeyi talep yada dava gerekmeksizin yapmaları gerekir...bizler için yapmadılar, umarım yoluna girer yaparlar.

Adrian26
Memur
04 Mayıs 2023 09:41

Sözleşmeden kadroya gecince bu 8 yıla 1 derece kaybı oluyor emeklilikte tazminat kadroya gecince basliyor biliyorum yıpranma olayida sıkıntı olabilir hatta emekli maaşı bağlanmasında kadroya geçiş tarihi baz alınır diye düşünüyorum benim memuriyete baslangic tarihiniz kadroya gecince basliyor

Adrian26
Memur
04 Mayıs 2023 09:47

2007 yılında sözleşmeli memur olup 2008 den sonra kadroya geçen memurlar var normalde 5434 sayılı kanuna tabi olması lazım ama kabul edilmeyip 5510 tabi memur sayildilar hak kayıpları seneler sonra önümüze cikicaktir

MaRSoNNe
Aday Memur
04 Mayıs 2023 11:16

Aralarında 90 km mesafe olan iki ayrı komisyon bu durumda farklı uygulamalarda bulunuyor, benim çalıştığım komisyon sözleşmelide geçen süreyi saymazken, 90 km uzaktaki komisyon talep halinde bu süreyi sayıyor ve 1 kademeyi kendi insiyatifiyle veriyor, komisyondan komisyona fark var, çalıştığım yerde 15 kişi komisyona başvurdu, ret cevabi aldıktan sonra idare mahkemesine başvurdu ve mahkeme kararı ile 8 yıla bir derecelerini aldılar..

17 Mayıs 2023 18:16

Merhaba, bu mahkeme süreci başvurunuzdan ne kadar süre sonra neticelendi? Ve sonuçlandıktan ne kadar süre sonra kademenize eklendi?

43omer, 7 ay önce

Bahsettiğiniz 8 yıllık olumlu sicile istinaden verilen bir yan ilerleme ise,ben 2009 yılında sözleşmeli olarak göreve başlamıştım 1 yıl 8 ay sözleşmeli çalıştıktan sonra kadrolu memur oldum.8. yilimda bu bahsi geçen kademe ilerlemesi verilmedi sonuç olarak tabiki öncelikle talep yaptım vs idare mahkemesine dava açtım ve olumlu sonucu aldım.geriye dönük maddi kaybım verildi ve intibakim yapıldı.surec özetle bu şekilde.

işletmen74
Aday Memur
17 Mayıs 2023 18:24

Güzel kardeşim 4 temmuz 2011 girişliyim 15 Kasım 2013 e kadar sözleşmeli idim ve 8 yılda 1 derece yı maalesef 2019 senesinde almam gerekirken 2021 15 Kasım tarihinde aldım o yüzden güzel kardeşim maalesef sözleşmeli çalıştığın yıllar kesinlikle disiplin cezası almasan da asaletin tasdik olduğu kısacası kadrolu olduğundan itibaren sayılarak alınıyor saygılar sunarım ama bildiğim kadarıyla dava açanlar kazanmıştı sözleşmeli çalışılan süreler eklenmiş idi onlara araştır istersen saygılar

Holdodor
Aday Memur
23 Eylül 2023 12:33

Arkadaşlar bir sorum var. Ben 399a tabi memurken kurum özelleşince başka bir kuruma 657ye tabi memur olarak göreve başladım. 8 yılımı tamamladım ancak 1 kademe alamadım. Özlük işleri, 8 yılını 657 ye bağlı geçirenlere bu kadronun verileceğini söyledi. O yüzden 1 kademe alamadım. Alma hakkım varmı ? Cevaplarsanız çok yardımcı olursunuz.

Toplam 17 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi