Editörler : oto-danisman-expert

Kapalı
02 Mayıs 2023 21:10

Jandarma sivil memur sağlık yönetmeliği

Merhabalar, Jandarmaya avukat olarak atandım. Atamamı müteakip sağlık raporu sevkimi alıp TSK devlet memuru olur raporu vermeye yetkili hastaneye gittim. Hastanede altı yıl önce ygs oturumumda biraz stres yapıp sınavda beklediğimden düşük yaptığım için gittiğim psikiyatri randevusunda yazılmış antidepresanı görüp 16/A-1 maddesinden geçirilmiş anksiyete yazdılar. Doktor bana hiçbir muayene yapmadı yalnızca e-nabız geçmişime baktı sınav stresi yüzünden dememe rağmen Z92 kodunu da girdi.

28 Nisan 2023 tarihinde raporumu almaya gittim. Kurul sırf bu sebepten sağlık raporumu olumsuz sonuçlandırdı. İtiraz hakkınız var dedi. İtiraz ettiğimde de yine bu raporu vermeye yetkili hastanelerden birisine gönderiyorlar eğer oradan olumlu rapor alabilirsem hakem hastaneye sevkimi yapıyorlar ordan da olumlu raporu verilirse ilk raporun hükmü kalmıyor. Ancak ben diğer hastanelerden de çok umutlu değilim adamlara sivil memur(avukat) olarak atandığımı, mevzuat hükmünü bu kadar geniş yorumlamayacaklarını anlatamıyorum. Olumsuz raporunu verirken 6599 sayılı mevzuatın 76.maddesinin birinci fıkrasında yer alan ?ruh sağlığı ve hastalıkları açısından tam sağlam olmalıdır.? kısmına dayandıklarını söyledi hastane kurulu. Bir defa bile antidepresan yazılmasının bu maddeden elediğini aynı maddenin ikinci fıkrasına bu yüzden bakmıyoruz dediler. Oysa aynı maddenin ikinci fıkrasında 16/a-1 kodunun sorun yaratmayacağı göreve başlar raporu verilmesigerektiği söyleniyor.

16/a-1?in açıklamasında Geçirilmiş nevrotik bozukluklar (anksiyete, depresif, obsesif spektrum, travma ve strese bağlı bozukluklar, somatoform, dissosiyatif, yeme bozuklukları ve bunların alt tipleri) yazılmış. Gördüğünüz üzere madde açıklamasında bile geçirilmiş yazılmış. Bu tanı, kişinin şu anki durumda ruh sağlığı ve hastalıkları açısından sağlam olmadığı yorumunu heyete nasıl veriyor anlamıyorum bir avukat olarak. Eğer ortada bir şüphe varsa muayeneye sokarsın ki bunu da asla yapmadılar direkt üstümü çizdiler. Sözü edilen ilacı lysden sonra hemen kesmiştim zaten.

Kendisi aynı durumu yaşayan ya da çevresinde bu duruma maruz kalmış birisi var mıdır? Atanmanın bu kadar zor olduğu bir dönemde bu kadar keyfi biruygulamayı hastaneye kim veriyor anlamıyorum ortada şüphe gerektirecek bir şey varsa bunun çözümü muayene etmektir, insanları böyle mağdur etmekdeğil. Eğer sevk ettikleri hastaneden de sonuç alamazsam işin devamının idare mahkemesine gitmesi kanaatindeyim. Daha önce bu durumu yaşayan ve itiraz/dava hakkını kullananların yardımlarını bekliyorum.

09 Ağustos 2024 11:14

Merhaba acaba mülakat nasıl oldu mesleki bilgi de ve sözlü sınavda ne soruluyor

Toplam 1 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi