Editörler : crops35
08 Mayıs 2023 15:03

Taşeronlara KPSS şartı getirilip, başarısız olanların işine son verilmeli

Kamuda 700 bin taşeron için sınav gelmeli. Bu sınava dışarı da atama bekleyen her lise mezunu girebilmeli. Sonuçta yaptıkları iş temizlik, çay getir götür ayak işleri. Herkes rahatlıkla yapabilir.

Puan sıralamasına göre yeniden alınmalı. Başarılı olanlar işine devam. Başarısız olanların ilişkileri kesilmeli. Böylelikle hak adalet yerini bulmuş olur.

Lise mezunu olmayan sınava giremeyeceği için otomatik olarak ilişkisi kesilmeli.

- oy verebilirsin hatta yıkın burayı. Bu sizin hak yediğiniz sonucunu değiştirmez.

chemisty
Memur
08 Mayıs 2023 15:23

Hodri meydan. Sonuçta yaptıkları iş temizlik, çay getir götür ayak işleri demişsiniz ben yüksek lisans mezunu kimyager işçiyim. Gel bir yarışalım senle kimin bilgisi nereye gidiyor. Bildiğiniz yanlışlarda boğuluyorsunuz.

tavuklupasta
Aday Memur
08 Mayıs 2023 15:31

@kapadok denen kendini beğenmiş, sen ne mezunusun ve ne iş yapıyorsun? İşçileri küçümsediğiniz yeter artık. İyice sıktınız. Hatayı biraz kendinizde arayın. Çay getir-götür yapan, temizlik yapan bu adamlar bile sizden yüksek maaş alıyorsa bu sizin kapasitesizliğinizi gösterir. Buralarda ağlayacağınıza adam gibi özel sektörde çalışıp para kazansaydınız da çaycıdan, temizlikçiden çok çok kazansaydınız. Sonuçta çapsız olduğunuz için gün sonunda temizlikçi ve çaycı bile sizin gibi adamlardan çok kazanıyor. Kudurun...

kapadok
Müsteşar Yardımcısı
08 Mayıs 2023 17:05

O zaman neden atanamadın koçum. Ben atanırken sen neden işçiliği seçtin. Hodri meydanı ben kazanmışım zaten. lisans 87 ile ösym ataması ile yerleşmişim. Boşa hodri meydan deme. Eşşeği bağlasan bazı üniversitelerden mezun olunuyor.

chemisty, 5 ay önce

Hodri meydan. Sonuçta yaptıkları iş temizlik, çay getir götür ayak işleri demişsiniz ben yüksek lisans mezunu kimyager işçiyim. Gel bir yarışalım senle kimin bilgisi nereye gidiyor. Bildiğiniz yanlışlarda boğuluyorsunuz.

KanyBoy
Aday Memur
09 Mayıs 2023 08:47

Cahil adam memur alımı değil bu..Devlet kurumlarında memurun çayını temizliğini yapan eleman 100 senedir var ama bunlar sürekli taşeron firma elemanı olarak alınıyordu.Bu taşeron işçilerin maaşlarını devlet 10.000 lira veriyorsa 5.000 lirasını hiç bir iş yapmadan taşeron sahibi kendi cebine koyuyordu hatta maaşlarını bile 5-10 gün kendi menfaatlerine faize bırakıp öyle yatırıyordu.Devlet buna son verdi bu senin niye zoruna gidiyor.??

tavuklupasta
Aday Memur
09 Mayıs 2023 09:07

Üç kuruşa kamuda sürünüp cahil(!) işçilerden daha az kazanacağına özele geç de görelim seni:)

kapadok, 5 ay önce

O zaman neden atanamadın koçum. Ben atanırken sen neden işçiliği seçtin. Hodri meydanı ben kazanmışım zaten. lisans 87 ile ösym ataması ile yerleşmişim. Boşa hodri meydan deme. Eşşeği bağlasan bazı üniversitelerden mezun olunuyor.

sakura71
Aday Memur
09 Mayıs 2023 09:28

Silah zoruylamı memurluk yaptırıyorlar sana. Git dışarda işçi ol.

kapadok
Müsteşar Yardımcısı
09 Mayıs 2023 11:35

biz bu devletin has adamıyız. Sizler torpille sınavsız yerleşenlersiniz. Az kaldı çok az kaldı. haksızlıkla giren hepiniz hak ettiğinizi bulacaksınız.

sakura71, 5 ay önce

Silah zoruylamı memurluk yaptırıyorlar sana. Git dışarda işçi ol.

genegel
Genel Müdür
09 Mayıs 2023 14:44

Başlığı açan arkadaş biraz ağır söylemlerde bulunmuş, herkes emek veriyor emeğinin karşılığını almalıdıri. İşçi arkadaşlara kazandıkları hakkıdır ama işçi arkadaşlar memurların sitemlerinde haklı oldukları yanlar da vardır, lütfen adaletli olun.

Kamuda taşeron statüsnde çalıştırılıp sonrasında kadroya alınan birebir aynı ofiste memurlarla aynı işi yapan işçi statüsünde çalışanlarda var. Şuan aynı işi yapmalarına rağmen aralarnda makas açıldı.

Yine bazı kurumlarda, hizmetli işçi arkadaslar genel müdüre denk gelecek sekilde maaş alıyor, o kurumda adaleti sağlayabilir misiniz?

Bazı arkadaşlar o zaman işçi olsaydın veya başka sözler de söylemiş, bu ülkede işçiye ihtiyaç olduğu kadar memura da ihtiyaç var. Kurumlarda maaş dengesini gözetmezsen, yarın çocugun olduğunda okuyup memur olmasını ister misiniz? Çocugunuz okuyacak mühendis olacak kuruma atanacak aldığı 19k, avukat olsa 20k, ünv. de dr. öğretim üyesi olsa 21k, şimdi düşünün bu şartlar böyle devam ederse çocugunuzu okutmak için uğraşırmıydınız meslek edinsin diye? Bu süreç böyle devam ederse kendi adıma çocugum doktor olamadığı sürece okutmayı düşünmüyorum, en kötü sanayiye veririm koluna bir bilezik takmış olur.

İşçi kardeşlerimizin aldıkları azdır haklarıdır, yukarıda sadece dengsizlikleri yazdım, bu olayın da sizle alakası yok zaten, sendikanız hakkınızı savunuyor istediğinizi alıuyorsnz, olay memur neden bu kadar düşük alıyor konusu. Haklar konusunda hepimiz kamuya hizmet ediyoruz, birbirimize destek olmamız lazım, arkadaş ağır konuşmuş kusuruna bakmayın ama bazı cevap veren arkadaşlar da saygısızlık yapmış.

tavuklupasta
Aday Memur
09 Mayıs 2023 15:33

Kudur kapadok efendi kudur...

kapadok, 5 ay önce

biz bu devletin has adamıyız. Sizler torpille sınavsız yerleşenlersiniz. Az kaldı çok az kaldı. haksızlıkla giren hepiniz hak ettiğinizi bulacaksınız.

fenerim1221
Aday Memur
09 Mayıs 2023 16:19

Seni gidi üst düzey kimyager KPSS den puan almaktan niye bu kadar korkup tepki verdin yoksa tanıdıkla mı bi yerlere geldin
chemisty, 5 ay önce

kapadok
Müsteşar Yardımcısı
09 Mayıs 2023 16:21

yarın diğer gelen hükümet, götünüze tekmeyi vurduğu zaman görürsünüz kudurmayı.

Size oy karşılığı bunları veren akp gibi chp'de oy karşılığı iş vaad ediyor. Tabi onlara iş alanı açmak için ilk temizlenecek olan siz akp torpillileri olacaksınız.

tavuklupasta, 5 ay önce

Kudur kapadok efendi kudur...

chemisty
Memur
09 Mayıs 2023 16:27

Buna diyecek sözüm yok. Ben yüksek lisans mezunu işçi olarak bugün açıklanan zamlara göre küçümsemek için söylemiyorum ama temizlikçi arkadaşımızla aynı maaşı alacağım. Kamu işçisi deyip herkesi tek görüyorlar. Biz neden okuduk o zaman. Bizim bir farkımız olmamalı mı?

genegel, 5 ay önce

Başlığı açan arkadaş biraz ağır söylemlerde bulunmuş, herkes emek veriyor emeğinin karşılığını almalıdıri. İşçi arkadaşlara kazandıkları hakkıdır ama işçi arkadaşlar memurların sitemlerinde haklı oldukları yanlar da vardır, lütfen adaletli olun.

Kamuda taşeron statüsnde çalıştırılıp sonrasında kadroya alınan birebir aynı ofiste memurlarla aynı işi yapan işçi statüsünde çalışanlarda var. Şuan aynı işi yapmalarına rağmen aralarnda makas açıldı.

Yine bazı kurumlarda, hizmetli işçi arkadaslar genel müdüre denk gelecek sekilde maaş alıyor, o kurumda adaleti sağlayabilir misiniz?

Bazı arkadaşlar o zaman işçi olsaydın veya başka sözler de söylemiş, bu ülkede işçiye ihtiyaç olduğu kadar memura da ihtiyaç var. Kurumlarda maaş dengesini gözetmezsen, yarın çocugun olduğunda okuyup memur olmasını ister misiniz? Çocugunuz okuyacak mühendis olacak kuruma atanacak aldığı 19k, avukat olsa 20k, ünv. de dr. öğretim üyesi olsa 21k, şimdi düşünün bu şartlar böyle devam ederse çocugunuzu okutmak için uğraşırmıydınız meslek edinsin diye? Bu süreç böyle devam ederse kendi adıma çocugum doktor olamadığı sürece okutmayı düşünmüyorum, en kötü sanayiye veririm koluna bir bilezik takmış olur.

İşçi kardeşlerimizin aldıkları azdır haklarıdır, yukarıda sadece dengsizlikleri yazdım, bu olayın da sizle alakası yok zaten, sendikanız hakkınızı savunuyor istediğinizi alıuyorsnz, olay memur neden bu kadar düşük alıyor konusu. Haklar konusunda hepimiz kamuya hizmet ediyoruz, birbirimize destek olmamız lazım, arkadaş ağır konuşmuş kusuruna bakmayın ama bazı cevap veren arkadaşlar da saygısızlık yapmış.

chemisty
Memur
09 Mayıs 2023 16:33

Bir kere ben senin koçun değilim, önce adam olmayı konuşmayı öğren.

Yalan yok memur olmak için kpss denen ucube sınava girip 82 aldım atanamadım yetmedi. Zaten Kimyager dediğimiz bir insan 90 dan aşağıda atanamıyordu o zamanlar. Hayat şartı gereği işçi olduk. Tayin yok, imza yetkisi yok, yükselme yok. Taşeron zihniyet devam ediyor.

kapadok, 5 ay önce

genegel
Genel Müdür
09 Mayıs 2023 16:34

Kamuda maaş barışı bozuldu, çok fazla dengesizlikler var. Reform yapılması lazım.

Kamuda işçi memur ayrımı kaldırılmalı, 2 tarafın sahip olduğu avantaj da korunmalıdır. Örneğin işçi tediye, ikramiye, yol, yemek yardımı alıyor, fark kaldırılmalı memurlara da verilmeli. Benzer şekilde işçiler için de memurların sahip olduğu haklar verilmeli (tayin, eş yardımı vs)

Bütün meslekler yaptıkları işlere bağlı olarak yeniden sınıflandırılmalı, asgari ücrete (veya gram altına vs) göre endekslenmeli ve zamlar da o şekilde yapılmalı.

Seçimden sonra hangi hükümet gelir bilmiyorum ama büyük bir reform yapılmalı yoksa sürekli değişikliklerle bu dengesizlikler daha da büyüyecek. Şuan en düşük memur maaşı nereedyse asgari ücrete inmiş durumda.

chemisty, 5 ay önce

Buna diyecek sözüm yok. Ben yüksek lisans mezunu işçi olarak bugün açıklanan zamlara göre küçümsemek için söylemiyorum ama temizlikçi arkadaşımızla aynı maaşı alacağım. Kamu işçisi deyip herkesi tek görüyorlar. Biz neden okuduk o zaman. Bizim bir farkımız olmamalı mı?

kapadok
Müsteşar Yardımcısı
09 Mayıs 2023 16:34

fark sınavla olur. Önce kazanacaksın yüksek lisans diplomanın hakkını vereceksin. Bunun yoluna hemen anlatıyım sana.

Önce kpss a grubu çalışacaksın.

Sınavdan en az 85+ alacaksın

Sonra Kurum sınavına gireceksin binlerce kişi arasından %10'luk başarı sağlayacaksın.

Sonra mülakata gireceksin

ve sonunda diplomanın hak ettiği unvana geleceksin. Ama o zaman maaş diye ağlama. İlkokul mezunu çaycıdan düşük alacaksın.

Nasıl zoruna gitti mi bu durum. İşte memurların düştüğü durum bu şekilde.

chemisty, 5 ay önce

tavuklupasta
Aday Memur
09 Mayıs 2023 16:36

AKP'ye bir kez bile oy vermedim, önüme milyarlar dizseler de oy vermem. Benim oyum satılık değil... Kişi kendinden bilirmiş işi.

kapadok, 5 ay önce

yarın diğer gelen hükümet, götünüze tekmeyi vurduğu zaman görürsünüz kudurmayı.

Size oy karşılığı bunları veren akp gibi chp'de oy karşılığı iş vaad ediyor. Tabi onlara iş alanı açmak için ilk temizlenecek olan siz akp torpillileri olacaksınız.

kapadok
Müsteşar Yardımcısı
09 Mayıs 2023 16:37

Yuh birde imza yetkiniz mi olsun KOÇUM. Siz ne anlarsınız bürokrasiden. Size bürokrasi işe girmek için birilerinin kapısında ağlamak.

Benim gözümde seninle ilkokul mezunu arasında fark yok. İkinizde birilerine ağlayarak işe girdiniz. Bizim gibi kitaplar üstünde mi okudunuz.

Kapasiten yokmuş kpss kazanmaya işte. Sende birilerini yalayarak işçi olmuşsun. Sorgusuz oy potansiyeli olarak görüldüğün için maaş skalasında haksızlıkta üst sıradasın işte. KOÇUM.

chemisty, 5 ay önce

Bir kere ben senin koçun değilim, önce adam olmayı konuşmayı öğren.

Yalan yok memur olmak için kpss denen ucube sınava girip 82 aldım atanamadım yetmedi. Zaten Kimyager dediğimiz bir insan 90 dan aşağıda atanamıyordu o zamanlar. Hayat şartı gereği işçi olduk. Tayin yok, imza yetkisi yok, yükselme yok. Taşeron zihniyet devam ediyor.

chemisty
Memur
09 Mayıs 2023 16:40

Zaten sizin zihniyetinizdeki bir insandan da bu cevap beklenirdi. Aşın bunları. Sadece siz yoksunuz bu ülkede. 98 den öncede KPSS yoktu. 50d li olup da memur olanlar var. Özel kalem olup da memur olanlar var. Size sorsan bilgi fışkırıyor bütün KPSS li memurlardan. Derebeylik hoşunuza gidiyor tabi.

fenerim1221, 5 ay önce
Seni gidi üst düzey kimyager KPSS den puan almaktan niye bu kadar korkup tepki verdin yoksa tanıdıkla mı bi yerlere geldin

chemisty
Memur
09 Mayıs 2023 16:43

Hocam, sizin konuştuklarınıza yüzde yüz katılıyorum. İlk kez aynı dili konuştuğum birini bulduğum için mutluyum. Çok teşekkür ederim.

Kimseniz maaşında gözümüz yok amaç devlete daha iyi fayda sağlamak bunun için de eşit şartlara özlük haklarına sahip olmak gerekiyor.

genegel, 5 ay önce

Kamuda maaş barışı bozuldu, çok fazla dengesizlikler var. Reform yapılması lazım.

Kamuda işçi memur ayrımı kaldırılmalı, 2 tarafın sahip olduğu avantaj da korunmalıdır. Örneğin işçi tediye, ikramiye, yol, yemek yardımı alıyor, fark kaldırılmalı memurlara da verilmeli. Benzer şekilde işçiler için de memurların sahip olduğu haklar verilmeli (tayin, eş yardımı vs)

Bütün meslekler yaptıkları işlere bağlı olarak yeniden sınıflandırılmalı, asgari ücrete (veya gram altına vs) göre endekslenmeli ve zamlar da o şekilde yapılmalı.

Seçimden sonra hangi hükümet gelir bilmiyorum ama büyük bir reform yapılmalı yoksa sürekli değişikliklerle bu dengesizlikler daha da büyüyecek. Şuan en düşük memur maaşı nereedyse asgari ücrete inmiş durumda.

chemisty
Memur
09 Mayıs 2023 16:48

Senin anlamadığın konu sen benden fazla okumadın. Sadece KPSS denen senelerce soruların çalındığı sınavdan 5 puan fazla aldın. O da branş sınavı değil. Kamuda zaten VHKİ ile Kimyager arasında 4 bin lira fark var. Okuma farkı.

kapadok, 5 ay önce

fark sınavla olur. Önce kazanacaksın yüksek lisans diplomanın hakkını vereceksin. Bunun yoluna hemen anlatıyım sana.

Önce kpss a grubu çalışacaksın.

Sınavdan en az 85+ alacaksın

Sonra Kurum sınavına gireceksin binlerce kişi arasından %10'luk başarı sağlayacaksın.

Sonra mülakata gireceksin

ve sonunda diplomanın hak ettiği unvana geleceksin. Ama o zaman maaş diye ağlama. İlkokul mezunu çaycıdan düşük alacaksın.

Nasıl zoruna gitti mi bu durum. İşte memurların düştüğü durum bu şekilde.

Toplam 47 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi