Editörler : E.Kayı Han
08 Mayıs 2023 16:15

4B sözleşmeli Eş durumu tayin hakkı

Merhaba, eşim son atamalarla sözleşmeli tıbbi sekreter olarak İzmir'de bir hastaneye yerleşti, ben de MSB/MSÜ sözleşmeli personel atama mülakat sonucumu bekliyorum, atanmam halinde eş durumundan tayin isteme hakkımız var mı? varsa ne kadar bir süre sonra tayin istenebiliyor, yardımcı olursanız sevinirim.

hknbyks
Aday Memur
11 Mayıs 2023 13:26

yardımcı olabilecek yok mu?

HsynVrm88
Aday Memur
11 Mayıs 2023 15:06

Hocam hayırlı olsun öncelikle, eş durumu tayinlerinde erkek kadının yanına değil, kadın erkeğin yanına çekilir, siz göreve başladıktan 1 yıl sonra eş durumu tayinine başvurabilirsiniz, ancak o zaman eşiniz yanınıza gelebilir daha öncesinde siz eş durumu tayinini hak etmiş sayılmıyorsunuz, tabii yine de en doğru bilgiyi göreve başladıktan sonra personel daire başkanlığından alırsınız.

urascanx
Memur
12 Mayıs 2023 15:00

Böyle bir genelleme ne mevzuatta var ne de reelde. Aslolan kurumlararası koordinasyon. Kolluk kuvveti iseniz eşiniz size tabi olur hocam. Normalde 3+1 lerde 4 yıl süre şartını tamamlama şerhi konuldu ama eş durumunu sağlıkta bilmiyorum. Kurumdan kuruma değişir. Sağlık Bakanlığı grubu var orada bir konu açın ya da mevzuatı gözden geçirim derim.

HsynVrm88, 5 ay önce
Hocam hayırlı olsun öncelikle, eş durumu tayinlerinde erkek kadının yanına değil, kadın erkeğin yanına çekilir, siz göreve başladıktan 1 yıl sonra eş durumu tayinine başvurabilirsiniz, ancak o zaman eşiniz yanınıza gelebilir daha öncesinde siz eş durumu tayinini hak etmiş sayılmıyorsunuz, tabii yine de en doğru bilgiyi göreve başladıktan sonra personel daire başkanlığından alırsınız.

melodrama01
Aday Memur
03 Haziran 2023 05:14

Farklı bakanlıkta sözleşmeliyse 3 sene şartı var ama?

HsynVrm88, 5 ay önce
Toplam 4 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi