Ama O kambur olarak gördükleri afet vb. olduğunda istiyorlar.Bu depremde gördük.Depremzede hastalara orada hemşire,sağlık teknikerleri ilgilendi.Giden işçilerinde katkısı olmuştur ama hasta bakımı olmadan o deprem bölgesi nasıl olacaktı?Kendi branşımdan birçok tekniker istendi.Kimi gönüllü,kimi zorunlu gitti.Asıl kambur maden işçişi gibi zor koşulları olmayan işçiler.Temizlik yapacak adamı her zaman bulursun ama herkesten hemşire,sağlık teknikeri yapamazsın.Sadece sağlıkçı değil polis,öğretmen,ikm vb. yapamazsın.Aldıkları maaşta da gözüm yok ama dediğiniz gibi mevzu zam da değil.Alım gücünün azalması.Babam evi kendine aitti,ucuza verdiği kiralık dairemizle hem beni hem abimi aynı anda dershaneye vermişti.Kendisi de o ara emekliydi.Yani öyle aman aman bir maaşta almıyordu.Ama yettiriyordu.
Ama O kambur olarak gördükleri afet vb. olduğunda istiyorlar.Bu depremde gördük.Depremzede hastalara orada hemşire,sağlık teknikerleri ilgilendi.Giden işçilerinde katkısı olmuştur ama hasta bakımı olmadan o deprem bölgesi nasıl olacaktı?Kendi branşımdan birçok tekniker istendi.Kimi gönüllü,kimi zorunlu gitti.Asıl kambur maden işçişi gibi zor koşulları olmayan işçiler.Temizlik yapacak adamı her zaman bulursun ama herkesten hemşire,sağlık teknikeri yapamazsın.Sadece sağlıkçı değil polis,öğretmen,ikm vb. yapamazsın.Aldıkları maaşta da gözüm yok ama dediğiniz gibi mevzu zam da değil.Alım gücünün azalması.Babam evi kendine aitti,ucuza verdiği kiralık dairemizle hem beni hem abimi aynı anda dershaneye vermişti.Kendisi de o ara emekliydi.Yani öyle aman aman bir maaşta almıyordu.Ama yettiriyordu.
EMLBZKRT, 3 hafta önce
2023 Ocak ayından beri bir kadroya geçirilen bir temizlik işçisi en düşük 21.750 TL maaş + yılda iki kez ikramiye + tediye + yol parası + ramazanda yemek parası+ yakacak yardımı alıyor. Alsınlar helali hoş olsun.
Cumhurbaşkanı memur sınıfını sevmiyor. Net anladım. İhtimal ki bizleri devlete hizmet eden olarak değil, devletin sırtında kambur olarak görüyor. Söyleyecek bir şey bulamıyorum. Sayın Cumhurbaşkanım dilerim bu yazıları ara sıra da olsa okursunuz ya da birileri okutturur. Maaşımıza zam istesek de alamıyoruz. Zam cebimize girmeden zammın haberi piyasada zamma sebep oluyor. En kötü kiralık ev Ankara'da 7000tl oldu. Bir lavabo açıcı memura verileceği bildirilen zam oranından sonra 4tl den 16tl ye çıkarıldı. Yani gelecek olan zam daha cebimize girmeden değeri buhar oluyor. Zam istemiyorum.