Editörler : gubaz"eskiyara"
20 Mayıs 2023 00:38

Uzman öğretmenlik ve yüksek lisans

Arkadaşlar bu konuda bir kafa karışıklığı var 5 yılı dolduran herkes mi başvurabilecek yoksa tezli yüksek lisans şartı mı var ?

şaşkın tarihçi
Genel Müdür
20 Mayıs 2023 07:56

5 yıl diye bir durum yok henüz. Geçen seneki sistem aynen devam ediyor gibi gözüküyor. Düzenleme herhalde bu sınavdan sonra yapılacak ve seneye geçerli olacak.

metaverse
Memur
20 Mayıs 2023 09:36

5 yıl şartı bu sene gelecek ve ek başvuru alınacak meclis açılsın yasa gelecek

şaşkın tarihçi
Genel Müdür
20 Mayıs 2023 10:01

Öyleymiş. Bakanın açıklamalarını sonradan gördüm. Sene olmuş kaç hala memurlar nette yazdığımız cevabı silme, değiştirme şansı yok. Çok komik.
metaverse, 5 ay önce
5 yıl şartı bu sene gelecek ve ek başvuru alınacak meclis açılsın yasa gelecek
20 Mayıs 2023 10:29

Peki uzmanlık şartı var mı acaba

20 Mayıs 2023 10:30

Yani yüksek lisans zorunlu mu değil mi

memuruz04
Aday Memur
20 Mayıs 2023 11:34

Peki arkadaslar ben 8 yillik ogretmenim, yuksek lisans mezunuyum. bu yonetmelik gecerse Sinavi bekleyecek miyim yoksa egitimi aldiktan sonra uzman olacak miyim ?

şaşkın tarihçi
Genel Müdür
20 Mayıs 2023 11:38

Yüksek lisansınız varsa sınav yok zaten hocam. Süre bittiyse eğitim yeterli olacak sizin için de
memuruz04, 5 ay önce
Peki arkadaslar ben 8 yillik ogretmenim, yuksek lisans mezunuyum. bu yonetmelik gecerse Sinavi bekleyecek miyim yoksa egitimi aldiktan sonra uzman olacak miyim ?

memuruz04
Aday Memur
20 Mayıs 2023 11:40

Ama egitim alinca hemen meb sisteme isliyor mu? Yoksa okukdaki diger kisiler de beklenip hep birlikte mi islem yapiliyor ? Yani diyelim seminerler bugun bitti, ne zaman zamli maasi almaya baslayacagim, diger kisilerin sinavini bekleyecek miyim ??
şaşkın tarihçi, 5 ay önce
Yüksek lisansınız varsa sınav yok zaten hocam. Süre bittiyse eğitim yeterli olacak sizin için de

şaşkın tarihçi
Genel Müdür
20 Mayıs 2023 11:49

Geçtiğimiz yıl muaf olanlar sınav sonuçlarını beklemiştik. Hep beraber maaşa yansıtmışlardı ocakta. Yine öyle olur muhtemelen
memuruz04, 5 ay önce
Ama egitim alinca hemen meb sisteme isliyor mu? Yoksa okukdaki diger kisiler de beklenip hep birlikte mi islem yapiliyor ? Yani diyelim seminerler bugun bitti, ne zaman zamli maasi almaya baslayacagim, diger kisilerin sinavini bekleyecek miyim ??

memuruz04
Aday Memur
20 Mayıs 2023 11:50

Siz de yuksek lisans mezunusunuz, peki sinava basvuu yapiyor muyuz biz ? İlce mem bir aciklama yapiyor mu ?
şaşkın tarihçi, 5 ay önce
Geçtiğimiz yıl muaf olanlar sınav sonuçlarını beklemiştik. Hep beraber maaşa yansıtmışlardı ocakta. Yine öyle olur muhtemelen

şaşkın tarihçi
Genel Müdür
20 Mayıs 2023 12:08

Eğitim videolarını izlemiştim, gerekli çalışma belgelerim mebbis üzerinden direkt olarak alındığı için başka bir işlem yapmadım ondan sonra sadece beklemiştim.
memuruz04, 5 ay önce
Siz de yuksek lisans mezunusunuz, peki sinava basvuu yapiyor muyuz biz ? İlce mem bir aciklama yapiyor mu ?

Ulubahtlı07
Memur
20 Mayıs 2023 13:30

Tezsiz yüksek lisansta dahil mi buna

Uzman-karacalı
Şube Müdürü
20 Mayıs 2023 13:33

Arkadaşlar kanun değişmeden kimse bunu bilemez.

şaşkın tarihçi
Genel Müdür
20 Mayıs 2023 13:39

Doğru. Zaten ben de geçen sene olanları söylüyorum hocamıza
Uzman-karacalı, 5 ay önce

Arkadaşlar kanun değişmeden kimse bunu bilemez.

Haminni
Aday Memur
20 Mayıs 2023 14:44

mecliste biran önce kabul edilip süreç bu seneye yetişmeli, öğretmenlerin mağduriyetleri giderilmelidir. Bakan açıklama yapıp bu seneye hazırlıklarımızı tamamladık, bu sene beş yılını dolduran uzman olacak dedi mi dedi. Sırf seçim için olmamalı gerçekten en kısa sürede güncelleme yapılmalıdır. Memurlar. net bu durumu haber yapmalıdır. İki gündür sanki süreç normalmiş gibi davranıyorlar, ona göre haber yapılıyor.;ama kılavuz düzenlenmeden yayımlanması bakanın sözlerinin yalan olarak kalmasına neden olmuştur. Lütfen bir an önce bu durum haber yapılmalı ve gerekirse bakanlık tarafından bir açıklama yapılmalıdır. Öğretmen arkadaşlarımda birlik olmalıdır.Keza kimse unvanın derdinde değil geçim derdindedir. Şu anki durumda 2500tl bir ailenin mutfak ihtiyacının bir kısmını karşılamakta, bu bile aileyi büyük bir yükten kurtarmaktadır. Bir kesim alırken diğer kesimini buna mecbur etmek ve meslektaşlarımın da bu durumu görmezden gelmesi hatta destekleyen ifadeler kullanması beni derinden üzüyor.

memuruz04
Aday Memur
24 Mayıs 2023 07:08

Arkadaşlar sonuç olarak 5 yılını doldurup 10 yılını doldurmayanlar bu sınava başvuru yapacak mı ?

erdem.k88
Genel Müdür
24 Mayıs 2023 08:38

Şimdilik maalesef hayır başvuru yapamayacak
memuruz04, 4 ay önce
Arkadaşlar sonuç olarak 5 yılını doldurup 10 yılını doldurmayanlar bu sınava başvuru yapacak mı ?

crabnet355
Müsteşar Yardımcısı
24 Mayıs 2023 09:53

Yapamayacak..Kanun değişikliği gerekli
memuruz04, 4 ay önce

odtulu962014
Aday Memur
24 Mayıs 2023 13:31

Bakan bey bi kaç gün önce TV de meclisin acilmasini bekliyoruz (30 Mayıs) , hemen cikaracgiz 20 yıl maddesini dedi .Temmuzda video izlemeye baalariz.

emre0476
Aday Memur
25 Mayıs 2023 00:54

Umarım yanılırım.. 29 Mayıs da sayın Mahmut özer mv olduğu için bakanlık yapamaz.. Yerine gelen de umursamaz, bu sene 10 yıl kuralı devam eder.. 5 ile 10 yıl arası süre de olanlar bu senenin mağdurları olacak..
Toplam 23 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi