Editörler : Kubil ay
20 Mayıs 2023 05:46

Torpilsiz de kariyer uzmanlığı kazanılabiliyormuş

Merhaba arkadaşlar. Ben TİKA uzman yardımcılığı mülakatına girmiştim. Inşaat mühendisiyim. Buralarda dönen torpil muhabbetinden olayı aşırı ümitsizdim ve olumsuz olacak diye düşünüyordum. Dün sonuç açıklandı kazanmışım :) mutluluktan ağladım.yani demem o ki ümitsiz olmayın. Allah çok büyük :)

fmcurmen
Aday Memur
20 Mayıs 2023 09:29

tebrik ediyorum , iş hayatınızda başarılar diliyorum

inş müh hatice
Aday Memur
20 Mayıs 2023 12:07

Teşekkür ederim :))

fmcurmen, 3 hafta önce

tebrik ediyorum , iş hayatınızda başarılar diliyorum

Güzel memleketim
Aday Memur
20 Mayıs 2023 12:24

Başarılı olan arkadaşlara muvaffakiyetler diliyorum. Yapılan değerlendirme sonucundan bizlere düşen ders gece gündüz KPSS den yüksek puan almak için çalışmaya gerek yokmuş.

EMRİDAD-1
Aday Memur
20 Mayıs 2023 13:08

Allah çok büyük amenna ama insanlar çok küçük =) belki şans belki tesadüf belki size kadro vermekte bir sakınca görmemiş , belki insiyatif alınmış .belki gönlünüz bir menzile bağlı , belki belki belkii.Adamların parayla kadro sattığı, namuslu ifetli kadınlarını süründürmek için defalarca elediği , yiğit erkeklerimize peşkeş çekildiği bir sistemde ülkenin NAMUSUNU KORUYACAK gücü kalmamıştır. Bize adaletten bahsetmeyin lütfen..

turkeli1048
Aday Memur
22 Mayıs 2023 10:54

Aranıp da bulunamayan kişilerden ya da bekar bir kadın değilsen referanssız mümkün değil gibi bir şey. Bana da bir arkadaşım referanssız girdim dedi, çocuk da referansa gerçekten karşı olan düzgün birisiydi. Tabii bu çocuk ailesine mülakata gireceğini söylüyor. Ailesi de çocuğun referansa karşı olduğunu bildiği için de çocuklarına söylemeden referans buluyor. Böyle olunca da çocuk referanssız kazandım diye ortalıklarda geziyor. Gerçek başka ama :D Kendimden örnek verecek olursam ben 7 yıldır uzman olamadım (80-95 kpss alan, 70-80 yds puanıyla, mezun olduğum bölümde benden daha başarılı atanamamış sadece 3-5 kişi kaldı :D). Merkezi atama olmasa herhalde ülkeyi terk ederdim. Bunu okuyan olursa tavsiyem önce memur falan olun, deneyecekseniz sonra uzmanlık deneyin. Milletin burada dediği gibi işler yürümüyor.

Güzel memleketim
Aday Memur
22 Mayıs 2023 11:59

Bu sistem içinde referansım yok ama başarılı oldum diyen insan, vicdanını rahatlatmak adına yapıyor?..

semihuzun
Memur
22 Mayıs 2023 12:39

Hakimlikde var mıdır bilemem var deniyor ama uzmanlıklarda, müfettişliklerde torpil yoktur gençler bilip bilmeden konuşmayın."benim puanlarım çok yüksek alınmadım,puanı düşük olan son sıradaki aday alındı,kesin torpil var"mantık bu şekilde işliyor herkeste.torpilu olmayıp da kazanamayan gitsin torpilin en saglamını denesin baksın bakalım kazanabiliyor mu?yine kaybedecek.torpil önemsizdir ama puanlar da önemsizdir,onlar dışında her şeye bakıyorlar...

Güzel memleketim
Aday Memur
22 Mayıs 2023 13:05

KPSS ve YDS puanının parametre alındığı bir alımda başka şeylere bakıyorlar puan dışında demişsiniz .. bu bile sözün özüdür?.

semihuzun
Memur
22 Mayıs 2023 13:24

Sözün özü derken neyi kastediyorsunuz?evet kpss ve YDS ye bakmıyorlar.torpile de bakmıyorlar.yaşa, tecrübeye, güvenlik soruşturmasına,ilaç geçmişine, mülakat heyecanına, özgüvene, doğup büyüdüğün yere vs her şeye bakıyorlar.bunlara bakmamalarını ben de isterim kişinin emeğini hiçe sayıyorlar.ama kesin torpil var diye kestirip atmak asıl kendini kandırmaktır.
Güzel memleketim, 2 hafta önce

KPSS ve YDS puanının parametre alındığı bir alımda başka şeylere bakıyorlar puan dışında demişsiniz .. bu bile sözün özüdür?.

semihuzun
Memur
22 Mayıs 2023 13:26

Tabi en başta da cv'ye bakıyorlar.
semihuzun, 2 hafta önce
Sözün özü derken neyi kastediyorsunuz?evet kpss ve YDS ye bakmıyorlar.torpile de bakmıyorlar.yaşa, tecrübeye, güvenlik soruşturmasına,ilaç geçmişine, mülakat heyecanına, özgüvene, doğup büyüdüğün yere vs her şeye bakıyorlar.bunlara bakmamalarını ben de isterim kişinin emeğini hiçe sayıyorlar.ama kesin torpil var diye kestirip atmak asıl kendini kandırmaktır.

Güzel memleketim
Aday Memur
22 Mayıs 2023 13:43

Meselenin özünde sizinle hem fikiriz?yormayalım kendimizi?.burada paylaşımda bulunurken hiç kimsenin hakkına emeğine adla sözümüz yok.. olmamalıda?

turkeli1048
Aday Memur
22 Mayıs 2023 13:54

Boş boş konuşmuşsun. Mülakata girmediğin çok belli. İlk mülakata girmeye başladığımda iş tecrüben yok diyerek eliyorlardı. Merkezi atamayla yıllar önce işe başladım, şimdi de tecrüben varmış ama mezun olalı uzun zaman olmuş diyerek eliyorlar :D Hatta bazıları neden başka illerde taşra uzmanlıkları denemiyorsun diye soruyorlar. Liyakatsizlikte son durum bu.

semihuzun, 2 hafta önce

semihuzun
Memur
22 Mayıs 2023 14:00

Demek ki sen sorunlusun kardeş.boyuna bahane bulmuşlar Şen elemek için.merak etme bir sürü mülakata girdim.cift hanelere ulaştım hatta.senin gibi kazanamayinca torpil var diye sallamiyorum.istiyosan sana sağlam torpil de bulayım ama yine eleneceksin,adım gibi biliyorum.senle yarışan rakiplerin nasıl kazanıyor sor,onlara bak bende ne eksik diye sor.o zaman anlayacaksın.
turkeli1048, 2 hafta önce

Boş boş konuşmuşsun. Mülakata girmediğin çok belli. İlk mülakata girmeye başladığımda iş tecrüben yok diyerek eliyorlardı. Merkezi atamayla yıllar önce işe başladım, şimdi de tecrüben varmış ama mezun olalı uzun zaman olmuş diyerek eliyorlar :D Hatta bazıları neden başka illerde taşra uzmanlıkları denemiyorsun diye soruyorlar. Liyakatsizlikte son durum bu.

EMRİDAD-1
Aday Memur
22 Mayıs 2023 14:05

Bekar kadın değilsen ne demek ya kahkaha attım ilerde savcı hakimlerin eş adayı olması için yetistirelecek üreme makinası gördüğünüz tohum ambarı mi KADİNLAr? Kadınlara nasıl sahip cikildigini çok iyi bilirim...

Aranıp da bulunamayan kişilerden ya da bekar bir kadın değilsen referanssız mümkün değil gibi bir şey. Bana da bir arkadaşım referanssız girdim dedi, çocuk da referansa gerçekten karşı olan düzgün birisiydi. Tabii bu çocuk ailesine mülakata gireceğini söylüyor. Ailesi de çocuğun referansa karşı olduğunu bildiği için de çocuklarına söylemeden referans buluyor. Böyle olunca da çocuk referanssız kazandım diye ortalıklarda geziyor. Gerçek başka ama :D Kendimden örnek verecek olursam ben 7 yıldır uzman olamadım (80-95 kpss alan, 70-80 yds puanıyla, mezun olduğum bölümde benden daha başarılı atanamamış sadece 3-5 kişi kaldı :D). Merkezi atama olmasa herhalde ülkeyi terk ederdim. Bunu okuyan olursa tavsiyem önce memur falan olun, deneyecekseniz sonra uzmanlık deneyin. Milletin burada dediği gibi işler yürümüyor.

semihuzun
Memur
22 Mayıs 2023 14:05

Ayrıca beni haklı çıkartıyorsun.yaşı genç olanları tercih ediyorlar."yaş" diye belirttim zaten.30 yaş üstü düz memuru merkez uzman olmaya layık görmezler bunu bil.bu yüzden taşra düşün demişler.

turkeli1048
Aday Memur
22 Mayıs 2023 14:22

Okumuyorsun ki boşuna konuşuyoruz. 30 yaşındaki adam 7 yıl önce 23 yaşında oluyor.

semihuzun, 2 hafta önce
Ayrıca beni haklı çıkartıyorsun.yaşı genç olanları tercih ediyorlar."yaş" diye belirttim zaten.30 yaş üstü düz memuru merkez uzman olmaya layık görmezler bunu bil.bu yüzden taşra düşün demişler.

semihuzun
Memur
22 Mayıs 2023 14:32

Bak kardeşim referans konusunda bilgin çok sınırlı.ama kendinden son derece emin bir şekilde torpil var diyorsun.oncelikle torpil olayını aklından çıkar.olumsuz da olabilir torpil.genel müdürler hoşlanmaz kendisine şu kişiyi al denmesinden.orada bir sürü faktör var yazdım.evet 23 yaşındaki biri önceliklidir.ama 23 yaşındaki biri daha tecrübeliyse daha önceliklidir.Cv si daha kuvvetli ise yine önceliklidir.adamlar buna göre sıralama yapıyor,eleme yapıyor.30 yasinda biri Cv'si güçlü değilse çok zor alınması.rakipleri de kötüyse o zaman belki bir ihtimal.gerci bence niye ilgilendiriyosa bu konu.isteyen gitsin,yoruldum bulsun, torpil ise yarayıp yaramadığını görsün ne diye laf anlatmaya çalışıyorsam.

Okumuyorsun ki boşuna konuşuyoruz. 30 yaşındaki adam 7 yıl önce 23 yaşında oluyor.

inş müh hatice
Aday Memur
22 Mayıs 2023 19:26

Evliyim ve ailem de gariban tanıdık yok. Olsa da basvurmazdım. Bir çok da mülakata girdim. 26 yaşındayım. Gayet de referanssiz oluyormuş onu gördüm

EMRİDAD-1
Aday Memur
22 Mayıs 2023 19:44

Başarılarınız devamını dilerim ,Türk kadınlarının yıpratılması siyasi malzeme ve düşüncelerle kadro verilmesine karşıyım. Evlilik hayatınızda mutluluklar dilerim.

inş müh hatice, 2 hafta önce

Evliyim ve ailem de gariban tanıdık yok. Olsa da basvurmazdım. Bir çok da mülakata girdim. 26 yaşındayım. Gayet de referanssiz oluyormuş onu gördüm

seyretmelandana
Kapalı
22 Mayıs 2023 21:57

Türkiye'de ekonominin kötü olmasında dış güçlerin etkisi ne kadarsa alımlarda torpilin etkisi de o kadardır. Hiç yok mu? Tabiki hayır. Herkes torpilli mi? TABİKİ HAYIR. Torpil var demek torpilsiz girilmez demek değildir. Ama kendi eksiklerini görüp düzeltmek yerine torpil var o yüzden bizi almazlar abi demek daha kolay. Aynı ekonomik sıkıntıların sebebi olarak kendimizi eleştirmek yerine dış güçlerin suçlanması gibi. En nihayetinde alınacak kadro sayıları belli herkes uzman müfettiş olmayacak, yani birileri kazanacak daha büyük bir kesim kazanamayacak. Bu noktada az sayıdaki kazanacak kesim içerisine kendinizi atmak için çabalayın, yabancı dilinizi geliştirin, kpss puanınızı yükseltin derece yapın, genel kültürünüzü geliştirin... Kpssden 88-90 aldım daha ne yapayım, torpilim olmadığı için almıyorlar derseniz baştan kaybedersiniz. Mülakata giren diğer kişiler de sizin kadar kpss puanı aldı zaten.
Toplam 27 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi