Editörler : cihan27E.Kayı Han

ibrhmbrn
Aday Memur
21 Mayıs 2023 20:24

Sayın yetkililer;

Dediğiniz gibi zammı umarım yaparsınız. Ben tatil kasabasında yaşıyorum. Kiram çok yüksek. Çocuklarım protein gıdaları yiyemiyor. Umarım zammı yaparsınız ve ardından kira yardımı da yaparsanız süper olur. İç ve orta Anadolu'nun memuru zaten kolay şartlarda yaşıyor. Anadolu'daki büyükşehirlerde kirada yaşayan memurlar için kira yardımi yapın, gerisi zaten sıkıntı yaşamıyor sanıyorum. Mesela benim kayınçom küçük bir Anadolu şehrinde yaşıyor ve kirası uygun. Zaten uygun olmasa da önemli olanın kıt kanaat geçinmek de olsa devleti zora sokmamak olduğunu söylüyor. Yani o şehirlerde yaşayan memurlar mümkünse zam oranını da düşük tutabilirsiniz. Ben de öyle küçük ve ucuz bir şehirde yaşasam zam oranımın düşük olmasını yadırgamam. Ancak benim geçinme limitim yüksek maalesef. Bu dediklerimi umarım yetkililer dikkate alır

akncy
Yasaklı
21 Mayıs 2023 20:30

Temmuzda kiralar 20000 TL yazın kenara herkes zammın peşine düşmüş puhahaha

mehmet230714
Aday Memur
21 Mayıs 2023 20:34

Hiçbiri olmayacak. Ters köşe yapacaklar. Dağ fare doğuracak. 20 yıllık memurla yeni memur arasındaki fark kalkacak. 22000 TL civarında herkes alacak.

erhannn34
Şube Müdürü
21 Mayıs 2023 20:42

4000artı yuzde 45 Yada Yuzde 45 artı 6000

Uzman-karacalı
Şube Müdürü
21 Mayıs 2023 20:54

Sırf muhalefet yapacaz diye gerçekten kendinizi bin bir şekle sokuyorsunuz. İşte muhalefet bu yüzden seçim kazanamıyor. Keşke adam akıllı muhalefet yapsaydınız da ülkeye bir faydanız olsa.

Aynı unvanda olup farklı derecelerde olan memurların bile aynı maaşı alması imkansız. Çünkü 657 sayılı dmk diye bir kanun var. Eğer memursanız açın okuyun.

Sırf muhalefet edecez diye algı yapmaktan öteye gidemiyorsunuz ve kendiniz çalıp kendiniz oynuyorsunuz.

mehmet230714, 4 ay önce

Hiçbiri olmayacak. Ters köşe yapacaklar. Dağ fare doğuracak. 20 yıllık memurla yeni memur arasındaki fark kalkacak. 22000 TL civarında herkes alacak.

21 Mayıs 2023 20:57

Medyada yaygın olarak söylenen tüm memurlara 3500 TL seyyanen artı yüzde 45 yüzdelik zam. Galiba bu şekilde olacak gibi...

fastfurious
Aday Memur
21 Mayıs 2023 20:58

8200 TL + enflasyon farkı (yüzde 17 civarı)

mücahit turhan
Kapalı
21 Mayıs 2023 21:19

Hocam en düşük memur maaşı bu kadar düşük olmasa %30-45 verir geçelerdi ama bu sayede muhtemelen seyyanen de olsa verilecektir herkesin maaşı eşit oranda artmasa da hiç yoktan iyidir diye düşünüyorum

Thalesemre, 4 ay önce

Arkadaş işin içine seyyanen zam girdiği vakit herkesın maaşı aynı oranda artmıyor. Yani zaten herkese yüzde 80 verilmesi imkansız. Sadece en düşük memur maaşı yüzde 85 civarı artıyor.

EMRE YALCİN
Daire Başkanı
21 Mayıs 2023 21:25

Ben mutlu olmam niye olayım ki işçinin 32-33k olacağı yerde ben neden 24k sevineyim. Herkesin emeği mesleği sizinki kadar değersiz değil
Hukukcu-hoca, 4 ay önce

Bu konuda size katılıyorum hocam. Herkese 4000 TL seyyanen ve üstüne yüzde 45 zam verildiği vakit tüm memur kardeşlerimiz bundan mutlu olacak. Büyük ihtimalle iktidar bu şekilde bir zam verecek.

EMRE YALCİN
Daire Başkanı
21 Mayıs 2023 21:27

Memur-sen hükümetin köpeği durumundadır. Asla sahibi bir ses vermeden havlamaz
Mazaziln34, 4 ay önce

Arkadaşım zammı ben vermiyorum. En düşük memur maaşını 22.000 tl yapmak için herkese %90 oransal zam yapılacağına inanan var mı? Yetkili sendika bile matematikten bihaber seyyanen zam verilsin de makas açılmasın diye talepte bulunurken hükümet herkese oransal zam vermez tabii. Bütçeye en az maliyetli yöntem hangisiyse onu seçecek.

Muhammed2023
Yasaklı
21 Mayıs 2023 21:54

Herkes uyduruyor yine :)) gerçekleri yazalım yine herkese 17+3 20 Ocak ayına kadar 22 rakamına ulaşmayan memurlara devlet yardımı Ocak zammından düşülecek bordroda görünmeyecek bu devlet yardımı yani aslında herkese 20

TakaNuri
Daire Başkanı
21 Mayıs 2023 21:58

Bu arkadaş da yeni nesil trol :))

Muhammed2023, 4 ay önce

Herkes uyduruyor yine :)) gerçekleri yazalım yine herkese 17+3 20 Ocak ayına kadar 22 rakamına ulaşmayan memurlara devlet yardımı Ocak zammından düşülecek bordroda görünmeyecek bu devlet yardımı yani aslında herkese 20

Anuşirvann
Genel Müdür
21 Mayıs 2023 22:02

Devlet yardımı mı :PP

Arkadaş bişi soracam sana. Sen hangi tarafın trolüsün acaba? :)) Hangi tarafta olduğunu pek çıkaramadım da :))

Muhammed2023, 4 ay önce

21 Mayıs 2023 22:07

Sosyal medyada 3500 artı yüzde 45 diyenler de var, 8200 artı yüzde 18 diyen de var.

Muhammed2023
Yasaklı
21 Mayıs 2023 22:09

Trol falan değil gerçek temmuzda görürsun koç en düşük alan emekli 4500 görünüyor 3000 devlet yardımı temmuz ve ocakta zam almayacaklar aynı şey memurlar içinde geçerli hiçbir matematik profesörü en düşük memur maasini 22 nete başka türlü ayarlayamaz iddaya girmek istiyorsanda girerim her türlü

Anuşirvann, 4 ay önce

Devlet yardımı mı :PP

Arkadaş bişi soracam sana. Sen hangi tarafın trolüsün acaba? :)) Hangi tarafta olduğunu pek çıkaramadım da :))

Anuşirvann
Genel Müdür
21 Mayıs 2023 22:17

En son geçen ocakta zam oranı yüzde 30'dan az olmayacak demiştim. Senin gibi babayiğit biri çıktı eşek gibi anırmaya iddaya girdi. Zam belli olunca sırra kadem bastı :))

Bu yüzden artık bu tarz kişileri ciddiye almıyorum.

Emeklilerde ne ünvan ne derece var. Onlar direk sgkdan maaş alır. Ama memurlarda unvan kademe dereceler var. Özel hizmet tazminatları var koç :)) Eğer memursan bunları bilmen lazım. Aynı unvanda olup farklı derecelerde olanlar bile 657'ye göre aynı maaşı alamaz.

Ayrıca devlet emeklilerde yaptığı yanlışın farkına varıp temmuzda bunu düzeltecek.

Sen diyorsun ki devlet maaşı 22 bin altında kalan memurlara bordrolara yansıtmadan el altından para verecek :)) Yani bir nevi kayıt dışı para verecek :)))

Lütfen şaka yaptım de koç. Eğer sen memursan vay bu ülkenin haline :))

Muhammed2023, 4 ay önce

Trol falan değil gerçek temmuzda görürsun koç en düşük alan emekli 4500 görünüyor 3000 devlet yardımı temmuz ve ocakta zam almayacaklar aynı şey memurlar içinde geçerli hiçbir matematik profesörü en düşük memur maasini 22 nete başka türlü ayarlayamaz iddaya girmek istiyorsanda girerim her türlü

Muhammed2023
Yasaklı
21 Mayıs 2023 22:26

Sen hakikaten sivri zekasin 30 bildiysen zaten bunun 40 45 olmayacağını bilecek kadar zeki olman lazım :)) sen kafaya bordroyu 652 yi kafaya takmişsin depremzede bölgesinde çalışan ek ödeme almıyor mu bordroya mi yansiyor sanıyorsun sen..

657 yi çok iyi biliyorsan memur taban maaşı t ücretin altında olamaz yazıyor senin taban maaş 6700 değil mi hani nerde 657 git bak ben emekli maaşındada yazdım devlet ya da dimi olacak diye nitekim oldu

Anuşirvann, 4 ay önce

En son geçen ocakta zam oranı yüzde 30'dan az olmayacak demiştim. Senin gibi babayiğit biri çıktı eşek gibi anırmaya iddaya girdi. Zam belli olunca sırra kadem bastı :))

Bu yüzden artık bu tarz kişileri ciddiye almıyorum.

Emeklilerde ne ünvan ne derece var. Onlar direk sgkdan maaş alır. Ama memurlarda unvan kademe dereceler var. Özel hizmet tazminatları var koç :)) Eğer memursan bunları bilmen lazım. Aynı unvanda olup farklı derecelerde olanlar bile 657'ye göre aynı maaşı alamaz.

Ayrıca devlet emeklilerde yaptığı yanlışın farkına varıp temmuzda bunu düzeltecek.

Sen diyorsun ki devlet maaşı 22 bin altında kalan memurlara bordrolara yansıtmadan el altından para verecek :)) Yani bir nevi kayıt dışı para verecek :)))

Lütfen şaka yaptım de koç. Eğer sen memursan vay bu ülkenin haline :))

21 Mayıs 2023 22:32

Keşke herkese yüzde 90 zam verilse o zaman kimse şikayetçi olmaz. Fakat anladığım kadarıyla 6800 TL olan taban maaşlara ekleme yapılıp sonra yüzdelik zam yapılacak gibi.

Hadicanımmm
Memur
21 Mayıs 2023 22:41

Ya olum harbi troll sün bi halttan anlamıyorsun belli laf olsun diye bişeyler yazıp duruyorsun allah aşkına milleti uğraştırma hayır millet de seni ciddiye alıp cevap veriyor ona kızıyorum
Muhammed2023, 4 ay önce

Sen hakikaten sivri zekasin 30 bildiysen zaten bunun 40 45 olmayacağını bilecek kadar zeki olman lazım :)) sen kafaya bordroyu 652 yi kafaya takmişsin depremzede bölgesinde çalışan ek ödeme almıyor mu bordroya mi yansiyor sanıyorsun sen..

657 yi çok iyi biliyorsan memur taban maaşı t ücretin altında olamaz yazıyor senin taban maaş 6700 değil mi hani nerde 657 git bak ben emekli maaşındada yazdım devlet ya da dimi olacak diye nitekim oldu

Muhammed2023
Yasaklı
21 Mayıs 2023 22:45

Temmuzda elini cebine sokup avuçlayınca anlarsın alacağın zam ne kadar :)) memur zihni olduğu için kafa zaten basmaz sen bana en düşük memur maasini net 22 ye ayarla bakalım ayarlayabiliyor musun 657 ye saftirik

Hadicanımmm, 4 ay önce
Ya olum harbi troll sün bi halttan anlamıyorsun belli laf olsun diye bişeyler yazıp duruyorsun allah aşkına milleti uğraştırma hayır millet de seni ciddiye alıp cevap veriyor ona kızıyorum
Toplam 144 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi