Editörler : cihan27E.Kayı Han

elektronik49
Kapalı
21 Mayıs 2023 22:48

Ek ödemesi olan mesleklerin o ödemelerinde zam gelwcegi için seyyanen zam en düşük memura en az 5bin olmali

Aksak bey
Şube Müdürü
21 Mayıs 2023 22:49

Herkes 22 bin davasını düşünüyor ben toplu sözleşme görüşmelerini. Bu buçuk başkan yüzde. 2.5 Lara imza atarsa o zaman anlarız 22 binin boş olduğunu.

Uzman-karacalı
Şube Müdürü
21 Mayıs 2023 23:01

Şuan ağır gelen ihtimal 3500 artı yüzde 45 duruyor.

Hadicanımmm
Memur
21 Mayıs 2023 23:17

Lan tam sığırsın bi b. K biliyormuş gibi havalara giriyor bi de kariyer memurum ben 657 de biliyorum az çok da ben senin gibi biriyle niye uğraşıyorum neyse tamam en akıllı sensin ok
Muhammed2023, 4 ay önce

Temmuzda elini cebine sokup avuçlayınca anlarsın alacağın zam ne kadar :)) memur zihni olduğu için kafa zaten basmaz sen bana en düşük memur maasini net 22 ye ayarla bakalım ayarlayabiliyor musun 657 ye saftirik

ekrem1999
Yasaklı
22 Mayıs 2023 00:13

Keşke ama yapmak isteselerdi sadece en düşük memur maaşı 22 bin tl olacak demezlerdi
nasilolacakbuisler, 4 ay önce
Bu dediğin sadece eylüle kadar idare eder.eylülde şuanki alım gücünün altına düşersin.yapılması gereken tek bir şey var.2018-2023 arası tüik enflasyon verilerinin düzeltilmesi.çıkacak olan yaklaşık %300 enflasyon farkının temmuzda verilmesi.

ekrem1999
Yasaklı
22 Mayıs 2023 00:18

Söylenen net 22 bin tl+ kira yardımı+ fatura yardımı bekleyip göreceğiz...

Testere Necmi
Yasaklı
22 Mayıs 2023 04:57

Önceki paylasiminda oran veremem diyordun bu kesin hocam?
Thalesemre, 4 ay önce

Arkadaşlar herkese 3000 4000 arası seyyanen zam ve yüzde 45 zam gelecek. Taban maaşlar 3000 4000 arası artacak. Ondan sonra yüzdelik zam yapılacak.

ne denir ki
Aday Memur
22 Mayıs 2023 06:39

Herkesin odaklanması gereken, enflasyonun düşürülmesi ve TÜİK'in gerçek rakamları açıklamasıdır. Yoksa sürekli aynı şeyler konuşulmaya devam edilecek!

MEHMETHAN OSMANLI
Şube Müdürü
22 Mayıs 2023 06:41

Taban aylık asgari ücretin altında olmaz sa taban aylığı 12000 çıkarıp, ek ödemeye de 1500 artış, % 25-30 zam yaparlar. Yüzdelik zammı düşük tutarlar gibi.

gsfgur
Aday Memur
22 Mayıs 2023 07:31

arkadaşlar herkese aynı oranda zam verilmeyecek. aşağı kesim fazla yukarı kesim az zam alacak makas kapanacak. mesela 15 binin altında alanlar direk 15 bine gelecek önce 15 binin üstü bundan faydalanmayacak. geri kalan enflasyon refahı herkes faydalanacak olay bundan ibaret.

MEHMETHAN OSMANLI
Şube Müdürü
22 Mayıs 2023 07:55

Herkese seyyanen ve yüzdelik olarak aynı artış yapılacak. Yapılır. Az yada çok
gsfgur, 4 ay önce
arkadaşlar herkese aynı oranda zam verilmeyecek. aşağı kesim fazla yukarı kesim az zam alacak makas kapanacak. mesela 15 binin altında alanlar direk 15 bine gelecek önce 15 binin üstü bundan faydalanmayacak. geri kalan enflasyon refahı herkes faydalanacak olay bundan ibaret.
22 Mayıs 2023 08:12

Bu dediğin olursa taban maaş 15 bin oluyor amaçta bu zaten değil mi?

Thalesemre, 4 ay önce

Arkadaşlar herkese 3000 4000 arası seyyanen zam ve yüzde 45 zam gelecek. Taban maaşlar 3000 4000 arası artacak. Ondan sonra yüzdelik zam yapılacak.

gsfgur
Aday Memur
22 Mayıs 2023 08:17

reisin konuşmasında bizzat ordaydım. en düşük maaş 15 bine gelecek üstüne sözleşme oranı enflasyon farkı ve refah payı ile çalışanlarımızın gelirlerini yükseltecez dedi. herkese seyyanen hayallerinden vazgeçin taban maaş 15 bin olacak ve herkese enflasyon refah payı verilecek. konudan konu çıkartılması saçma. amaç düşük gelirlileri iyileştirmek yüksek gelirler zaten rahatlar onlara neden extra zam olsun.
MEHMETHAN OSMANLI, 4 ay önce
Herkese seyyanen ve yüzdelik olarak aynı artış yapılacak. Yapılır. Az yada çok

Makinatocu
Şube Müdürü
22 Mayıs 2023 08:36

3.5 verirler siz de ayakta alkışlarsınız :)

hebelebelup
Şube Müdürü
22 Mayıs 2023 08:39

reis dediklerinizin mılyonları da var arabaları da bana verılen zamla tabanvaya devam kamuda uzerımıze bır sırket yapan olmadı ama savunduklarınızın uzerıne tum sırketler ıhaleler akıyor mılyonluk oldular

milebim
Aday Memur
22 Mayıs 2023 08:41

En düşük maaşın 22000 e ulaşması sadece yüzdelik zamlar verilmeyecektir. Aksi halde maaş arasındaki fark çok açılır. Onun için düşük maaş alan memurlara kesinlikle ayrı olarak seyyanen zam verilecektir.

edbi
Kapalı
22 Mayıs 2023 08:46

İlk önce işçi maaşları göz önünde olmalı yine amirinden fazla alan işçi sorunu olmamalı.Mesleklere ve mevcutta aldığı maaşa bakarak dengeyi sağlayarak arkadaki makasalara dikkat ederek zam yapılmalı daha önce iyileşme yapılmayan gih,yhs, öğretmenler ve polislere ek yapilabilir

edbi
Kapalı
22 Mayıs 2023 08:47

Amaç maaşında en düşük 22 bin yapmaksa formüle gerek yok kafadan %100 de yüz ver kurtul

Mazaziln34
Aday Memur
22 Mayıs 2023 09:48

%45 oransal zam verileceğini iddia eden arkadaşlar bunun nasıl yapılacağını da açıklayabilir mi?

Enflasyon farkı + toplu sözleşme zammı %20 çıktı diyelim. Bu oran 3 temmuzda kesinleşecek. Kalan %25 refah payı için meclisin kanun çıkarması gerekiyor. 1 temmuzda meclis tatile giriyor.

Şimdi bazılarının iddiası kanun haziran ayında çıkacak, yürürlük 1 temmuz olacak yönünde. Kusura bakmayın ama Enflasyon farkı ne çıkarsa çıksın %45'e tamamlanacak diye bir kanun çıkarma yöntemi yok. Verilen refah payının virgülüne kadar net belirtilmesi lazım kanunda.

İkinci yöntem, temmuzda meclisin çalışmaya devam edip tatilin ertelenmesi. Olabilir ama açıkçası pek sanmıyorum.

Üçüncü yöntem de kanunun ekimden sonraya bırakılıp, temmuzdan itibaren geçerli kılınarak toplu fark verilmesi. Bu da mümkün ama çok tepki çekeceği için bunun da olacağını sanmıyorum.

En olası senaryo, 3 temmuzdan sonra alacağımız Enflasyon farkı + toplu sözleşme zammı kesinleştikten sonra cumhurbaşkanının kararname yetkisini kullanarak meclise gerek duymaksızın taban maaşları yükselterek seyyanen zam yapması. 6.800 tl olan taban maaş 15.000 tl'ye yükseltilince herkes yaklaşık %20 + 8.200 tl seyyanen almış olur. Hem sendikanın isteği hem bütçeye en az yük getiren hem de alt seviyede maaş alana yüksek zam yapıp üst seviyede maaş alana az zam vermenin en mantıklı yolu bu.

Son olarak bazı arkadaşlar 15.000 tl altı alana seyyanen zam verilecek, üstü seyyanen zammı alamayacak şekilde anlamsız yorum yapanlar var. Arkadaşlar 10.500 tl alan hizmetlinin de öğretmenin de müfettişin de 60.000 tl alan hakimin de taban maaşı 6.787,99 tl. Açın bordronuza bakın herkes bu tutarı görecektir. Seyyanen artış yapılacak tutar da bu. Taban aylığn bir gruba artırılıp bir gruba artırılmaması veya farklı tutarlarda artırılması diye bir şey yok. Zammın nasıl yapılacağı konusundaki tahminimde yanılabilirim, sonuçta şu an kimse zammın nasıl yapılacağını bilmiyor ama hem mevzuata hem de mantığa en yatkın seçenek bu gibi duruyor.

Uzman-karacalı
Şube Müdürü
22 Mayıs 2023 10:08

Zaten cumhurbaşkanı taban maaşları yükseltecez, dedi. Şuan herkesın bordrosunda taban maaş 6800 TL. İktidar bu taban maaşı yukarı çekecek ve üstüne oransal verilecek. Ama taban maaşı ne kadar yukarı çekerler o meçhul.

Toplam 144 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi