Editörler : E.Kayı Han
22 Mayıs 2023 01:19

Polnet-4 soruşturma (yol gösteren abi yardımına ihtiyacım var )
Abilerim devrelerim merhaba . Aynı şubede çalıştığım eski ekip şefime polnet-4 şifremi verdim beni telefondan arayacak acil bi dosyanın gereğini yapması gerektiğini söyledi ben de wp üzerinden şifremi gönderdim . Polnetten bazı şahısları sorgulayıp numaralarına ulaşıp rüşvet istemiş . Mahkeme de itiraf etti benim bu konuyla hiç bir alakamın olmadığını bu sorgulamaların benimle bir alakasının olmadığını görev gereği şifresimi istediğini vs. 20 Aydır görevden uzağım , idari soruşturmam bitti 45 gün oldu 16 ay uzun süreli durdurma cezası aldım . Adli devam ediyor , ihmal suretiyle görevi kötüye kullanmaktan dava açtılar bana , Savcı görevi savsakladığım için ceza talep etti mütalaasında . Yargılandığım madde de cezası 3 ay ile 12 ay hapis cezası diyor . Burdan alacağım bir ceza ile ihraç olur muyum . Alacağım ceza ile idare 16 ay kıdem cezasını iptal edip ihraç edebilir mi beni . Bilgi sahibi abilerim yardımcı olursa memnun olurum .

yeniuye2512
Aday Memur
22 Mayıs 2023 03:44

İhraç olman için 12 ay hapis cezası alman gerekir. Bu durumda senin yargılandığın maddeden en üst cezayı alsan bile sabıkasız olman, iyi hal, etkin pişmanlık vs. indirimleri ile cezan düşen muhtemelen o da hükmün açıklanması ertelenir. yani aldığın idari ceza ile kalır ihraç olmazsın rahat ol

emregkhnn
Aday Memur
22 Mayıs 2023 08:53

İnşallah teşekkür ederim .
yeniuye2512, 4 ay önce
İhraç olman için 12 ay hapis cezası alman gerekir. Bu durumda senin yargılandığın maddeden en üst cezayı alsan bile sabıkasız olman, iyi hal, etkin pişmanlık vs. indirimleri ile cezan düşen muhtemelen o da hükmün açıklanması ertelenir. yani aldığın idari ceza ile kalır ihraç olmazsın rahat ol
22 Mayıs 2023 14:50

Emniyet teşkilatında her suçun bir cezası var, 12 ayla alakalı bir durum yok, ben ruhsatsız silah bulundurma fiilinden 10 ay hapis cezası aldım hagb uygulandı, yapılan idari soruşturma neticesinde meslekten çıkarma cezası ile tecziye edildim.

yeniuye2512, 4 ay önce
22 Mayıs 2023 14:51

Demem o ki sonuç hüsran olabilir tanıdık büyükleriniz var ise durumu aksettirin.

emregkhnn
Aday Memur
22 Mayıs 2023 15:03

Konuyla ilgili bilgi sahibi abilerim yok mu ?

Egm2121
Aday Memur
23 Mayıs 2023 15:25

Adli ve idari yargı birbirini bağlamaz.ben adliden takipsizlik alıp idariden meslekten ihraç ardından egm disiplin kurulu karar uygun değil görüşü ve en sonunda iç işleri bakanlığı yüksek disiplin kurulu meslekten ihraç meslekte başarısı olduğu için bi alt ceza 24 ay kıdem durdurma ile tecziyesine diye karar verildi.sen zaten idari olarak ceza almışsın cezayı iptal edip başka ceza veremezler.normalde adliyi bekleyip idari cezayı verirler.muhtemelen senin zamanaşımı sürene az kaldığından beklemeden cezayı vermişler.he şöyle bişey var idari olarak aynı dosyadan farklı farklı maddelerden bikaç ceza da verebilir.sende o da olamaz çünkü suçu öğrendikten hatırlamıyom şu kadar süre içinde soruşturma açılması gerekiyor.yani anlayacağın idari olarak başka ceza almazsın.senin yapman gereken 12 ay üstü ceza almamak.ki 3-12 ay diyorsun.sana en üstten ceza da almazsın.çünkü iyi hal vs vs den bikaç ay ceza verip ertleme verir o da sorun olmaz.

emregkhnn
Aday Memur
23 Mayıs 2023 15:29

Doğrudur abi zaman aşımı olacaktı o yüzden idari beklemedi adliden önce ceza verdi . Teşekkür ederim yardımcı olduğun için , Allah işini gücünü rast getirsin .
Egm2121, 4 ay önce

Adli ve idari yargı birbirini bağlamaz.ben adliden takipsizlik alıp idariden meslekten ihraç ardından egm disiplin kurulu karar uygun değil görüşü ve en sonunda iç işleri bakanlığı yüksek disiplin kurulu meslekten ihraç meslekte başarısı olduğu için bi alt ceza 24 ay kıdem durdurma ile tecziyesine diye karar verildi.sen zaten idari olarak ceza almışsın cezayı iptal edip başka ceza veremezler.normalde adliyi bekleyip idari cezayı verirler.muhtemelen senin zamanaşımı sürene az kaldığından beklemeden cezayı vermişler.he şöyle bişey var idari olarak aynı dosyadan farklı farklı maddelerden bikaç ceza da verebilir.sende o da olamaz çünkü suçu öğrendikten hatırlamıyom şu kadar süre içinde soruşturma açılması gerekiyor.yani anlayacağın idari olarak başka ceza almazsın.senin yapman gereken 12 ay üstü ceza almamak.ki 3-12 ay diyorsun.sana en üstten ceza da almazsın.çünkü iyi hal vs vs den bikaç ay ceza verip ertleme verir o da sorun olmaz.

rdemir126.rd
Daire Başkanı
26 Mayıs 2023 01:54

Uzun uzun anlatamayacağım. İhraç olmassın. İdare mahkemesi 16 ay o bozamaz. Görevi ihmal den de ihraç olmazsın

rdemir126.rd
Daire Başkanı
05 Haziran 2023 15:10

Kesinlikle ihraç olmazsın, kesinlikle 16 ay kıdem durdurma cezası iptal olmaz, kaldrırılamaz. Gönlün rahat olsun. Kanımca adli yargıdan da ceza almazsın. Ama 16 ay kesinlikle kaldrırılamaz, kaldırılmaz

emregkhnn, 4 ay önce
Konuyla ilgili bilgi sahibi abilerim yok mu ?

emregkhnn
Aday Memur
05 Haziran 2023 15:13

İnşallah kardeşim , teşekkür ederim yorumun için İşin rast gelsin .
rdemir126.rd, 4 ay önce

Kesinlikle ihraç olmazsın, kesinlikle 16 ay kıdem durdurma cezası iptal olmaz, kaldrırılamaz. Gönlün rahat olsun. Kanımca adli yargıdan da ceza almazsın. Ama 16 ay kesinlikle kaldrırılamaz, kaldırılmaz

rdemir126.rd
Daire Başkanı
05 Haziran 2023 15:49

Menşei belli olmayan silah, anladığım kadarıyla hiç ruhsatı yo du

şanslı-s2, 4 ay önce

Emniyet teşkilatında her suçun bir cezası var, 12 ayla alakalı bir durum yok, ben ruhsatsız silah bulundurma fiilinden 10 ay hapis cezası aldım hagb uygulandı, yapılan idari soruşturma neticesinde meslekten çıkarma cezası ile tecziye edildim.

08 Haziran 2023 16:39

Evet yoktu, bu sebeple ihraç edilmiştim, mahkemesi sürüyor 3 sene oldu halen bölge idare mahkemesinde

rdemir126.rd, 4 ay önce

Menşei belli olmayan silah, anladığım kadarıyla hiç ruhsatı yo du

rdemir126.rd
Daire Başkanı
08 Haziran 2023 18:23

Allah yardımcın olsun

şanslı-s2, 4 ay önce

Evet yoktu, bu sebeple ihraç edilmiştim, mahkemesi sürüyor 3 sene oldu halen bölge idare mahkemesinde

10 Haziran 2023 08:57

Eywallah abi, sağolasın zaten başka bir kuruma atandim çok umrunda değil aslında toplu paraları almak için savaşıyorum

rdemir126.rd, 4 ay önce

Allah yardımcın olsun

Toplam 14 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi