Editörler : **sude**
22 Mayıs 2023 12:02

Çakılı kadro Çalışan memur ve öğretmen eş durumu

Öncelikle merhabalar. Konuyu yanlış yere açıyorsam hepinizden özür dilerim. ben 16 Yıllık Belediye de memur olarak çalışmaktayım. Eşim 2022 Eylül ataması ile öğretmenliğe atandı. Şuan farklı bir ilde görev yapmakta. Ben belediye de çakılı kadrolu olarak çalışmamdan dolayı eşim yanına gitme ihtimalim bulunmuyor. Eşimin yanıma gelmesi için öğretmenler için belirtilen 3 yıllık süreye beklememiz mi gerekiyor yoksa 1 yıl sonunda adaylığı kalktıktan sonra yapabilirmiyiz.?

armina45
Aday Memur
22 Mayıs 2023 13:02

Bende bunu merak ediyorum da bilgi bulamadım

Mhmt020
Aday Memur
22 Mayıs 2023 13:28

İnşaallah burda bilen bir arkadaş çıkar.

armina45, 4 ay önce

Bende bunu merak ediyorum da bilgi bulamadım

howards
Şef
23 Mayıs 2023 22:32

eşinizin sizi gerekçe göstererek eş durumu tayini isteyebilmesi için göreve başladığı yerde fiilen 1 yıl çalışmış oması şartı vardır.

Mhmt020
Aday Memur
23 Mayıs 2023 23:11

Şuan 1 yılını doldurdu. ağustos ta eş durumu başvuruları açılıyor. Milli eğitimde 3 yılı doldurma şartı var diyorlar eş durumu yapabilmesi için. Başka yerde eşi çakılı kadrolu ise 1 yıl sonra gelebilir diye okudum. Hangisi doğru bilemedim
howards, 4 ay önce

eşinizin sizi gerekçe göstererek eş durumu tayini isteyebilmesi için göreve başladığı yerde fiilen 1 yıl çalışmış oması şartı vardır.

howards
Şef
23 Mayıs 2023 23:57

3 yıl şartı eş durumundan daha önce tayin olmuş kişiler için geçerli. Eşlerden birinin çakılı kadro olması durumunda meb personeli çakılı kadroda çalışan eşe tabidir.

Mhmt020, 4 ay önce
Şuan 1 yılını doldurdu. ağustos ta eş durumu başvuruları açılıyor. Milli eğitimde 3 yılı doldurma şartı var diyorlar eş durumu yapabilmesi için. Başka yerde eşi çakılı kadrolu ise 1 yıl sonra gelebilir diye okudum. Hangisi doğru bilemedim

Mhmt020
Aday Memur
24 Mayıs 2023 00:39

Bunun için 3 yıl bekleme şartı yoksa nasıl bir yol izlemem lazım peki.
howards, 4 ay önce

3 yıl şartı eş durumundan daha önce tayin olmuş kişiler için geçerli. Eşlerden birinin çakılı kadro olması durumunda meb personeli çakılı kadroda çalışan eşe tabidir.

gibate
Aday Memur
24 Mayıs 2023 08:08

öncelikle size olmaz diyen arkadaşları dinlemeyi bırakmalı ve bu işleri yapan kişilerden ayrıntıları öğrenmelisiniz :)

Mhmt020, 4 ay önce
Bunun için 3 yıl bekleme şartı yoksa nasıl bir yol izlemem lazım peki.

Mhmt020
Aday Memur
24 Mayıs 2023 08:13

Tam da o yüzden burda bu soruyu sordum. Tecrübeli kişilerden faydalanabilmek için. Ne yapmam gerektiğini öğrenmek istiyorum
gibate, 4 ay önce

öncelikle size olmaz diyen arkadaşları dinlemeyi bırakmalı ve bu işleri yapan kişilerden ayrıntıları öğrenmelisiniz :)

howards
Şef
24 Mayıs 2023 10:42

eşiniz öğretmen siz belediye personelisiniz sanırım. siz kurumunuzdan hizmet durumunuzu gösterir çalışma belgesi talep edeceksiniz. daha sonra eşiniz bu belgeyi eş durumu nedeniyle mazeret dilekçesine ek yaparak meb'e gönderecek.

Mhmt020
Aday Memur
24 Mayıs 2023 10:57

Sağolun hocam. Peki mazeret dilekçe örneği varmı hocam kanun maddesi falan yazakcakmıyız bu konuya uygun
howards, 4 ay önce

eşiniz öğretmen siz belediye personelisiniz sanırım. siz kurumunuzdan hizmet durumunuzu gösterir çalışma belgesi talep edeceksiniz. daha sonra eşiniz bu belgeyi eş durumu nedeniyle mazeret dilekçesine ek yaparak meb'e gönderecek.

Mhmt020
Aday Memur
24 Mayıs 2023 11:15

Meb e dilekçe versek eş durumu 3 yıl sonra diye geriye cevap verebilirler. O yüzden güzel bir dilekçe hazırlamam lazım. Yardımınız olur mu bu konuda.
Mhmt020, 4 ay önce
Sağolun hocam. Peki mazeret dilekçe örneği varmı hocam kanun maddesi falan yazakcakmıyız bu konuya uygun

howards
Şef
25 Mayıs 2023 22:34

bir madde kanun vs yok. Kaldı ki belediyeler ki memurlar 657'ye tabi memurlardır. Onların da naklen atanarak tayin hakları vardır. Ancak bu durum muvaffakat zorunluluğu taşıdığı için genel de belediye çalışanlarına çakılı kadro adı veriliyor. Öyle kanun madde falan diye bir şey söz konusu değil.

EKİP20
Aday Memur
27 Mayıs 2023 04:45

Çakılı kadro nasıl oluyor memur isen naklen eşinin yanına başka kuruma gidersin tabii torpil bulman lazım yoksa eşin gelemez en az 4 yil

dock
Aday Memur
29 Mayıs 2023 08:57

ünide çalışan arkadaşımın evliyken atanan öğretmen eşi 3 yıl sonra tayin isteyebildi.

hikmet58
Aday Memur
30 Mayıs 2023 09:19

Dilikçeyi görevin statün işe başlanğıç tarihin ve başka bir ilde görevlendirme yapılamadığını belirtir bir şekilde yazarsan yeterlidir diye düşünüyorum .

Toplam 15 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi