Editörler : E.Kayı Han
22 Mayıs 2023 13:57

Cumhurbaşkanı Yardımcılığı

Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı yardımcılığını pazarlık konusu, ittifak sebebi yapması tombaladan çeker gibi cumhurbaşkanlığı yardımcılığı dağıtması yanlış

Amma, mevcutta da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yardımcılığını yapan Cumhurbaşkanı yardımcısı kimdir diye halka sorsak sıradan, siyasetle çok içli dışlı olanlar haricinde halktan doğru cevap verme oranının çok düşük olacağını, hatta halkın yüzde 85-90 ının hiç bilmediğini düşünüyorum.

Her sistemde ikinci adam vardır.

Bu geçmiş beş senede siyaseten güçlü CB yardımcılığı yapan politikacılar olsaydı çok daha iyi olurdu kesinlikle.

Bu seçimde de, Erdoğan'ın sistemi, veyahut da aslında sistemde zaten var, sistemin uygulanışı noktasında ciddi revizyona gideceğini açıklaması hem elini güçlendirirdi, hem de halkta ciddi bir rahatlamayı sağlardı. Kendisi tek adamlık ithamına şimdiki kadar maruz olmazdı kesinlikle.

Hâlâ daha bile, seçime az zaman yok.

Siyasette bir sene çok az , yeri geldiğinde bir gün bile çok uzun bir süredir.

Cumhurbaşkanlığı sistemininde uygulanacak revizyonun ilk başta cumhurbaşkanlığı yardımcılığında olacağı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı nın da ilanıyla, Erdoğan karşısında tarafsız kalmayı seçen hatta muhaliflerde bile bir yumuşamayı sağlayacaktır.

Cumhurbaşkanı yardımcısı yok mu zaten var diyen olabilir.

Mukabilinde vereceğim cevabı önceki satırlarda söyledim zaten. Siyaseten güçlü, saz çalmak ve tweet atmak dışında siyaseten de halka hitap eden, yeri geldiğinde cumhurbaşkanlığını temsil edebilecek ve ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yerini doldurabilecek insanlar olmalıdır Cumhurbaşkanı Yardımcısı olan kişilerin.

fazilet-83
Başbakan Müsteşarı
24 Mayıs 2023 11:48

Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Yardımcılarını,

Kabinesini,

Özellikle de ;

Milli Savunma, İçişleri, Dışişleri, Tarım Bakanlarını projeleriyle beraber açıklayarak seçime girerse çok daha farklı olur eminim!

.

ekaya
Müsteşar Yardımcısı
24 Mayıs 2023 12:05

tek adamcılık daha güzel.

erdoğanın kendine verdiği zararı kimse veremez.

biz burda kendimizi yırtsak şöyle olsa böyle olsa ne fayda adam bildiğini okuyor.

bütün milleti tek kişiye indirgemek nerde, her kişiyi bir millet yapmak nerde?

fazilet-83
Başbakan Müsteşarı
24 Mayıs 2023 12:10

Erdoğan'a mahsus değil, millet olarak tek adamcılığı seviyoruz işin doğrusu.

Ama, Erdoğan ilk başta böyle değildi.

2002 de iktidar devralındığında bile kaç sene ufacık partilere bile bilgilendirmeler yapılıyordu ülke meseleleri hakkında.

Ak Parti'nin ilk yılları kabine yönetiyordu adeta ülkeyi, taa son döneme kadar.

Tahmin ediyorum Davutoğlu meselesi travmaya içe kapanmaya yol açtı.

ekaya, 4 ay önce

tek adamcılık daha güzel.

erdoğanın kendine verdiği zararı kimse veremez.

biz burda kendimizi yırtsak şöyle olsa böyle olsa ne fayda adam bildiğini okuyor.

bütün milleti tek kişiye indirgemek nerde, her kişiyi bir millet yapmak nerde?

fazilet-83
Başbakan Müsteşarı
04 Haziran 2023 02:04

Cumhurbaşkanı yardımcısı benim için hayal kırıklığı.

Söyleyecek çok sözüm var ama yapacak bişey yok maalesef, bizi dinleyen yok.

Hakan Fidan dışişlerinden ziyade İçişleri olsaydı daha iyi olurdu benim değerlendirmem.

Ki, benim artık siyasi forumdan emeklilik zamanım geldi eyt kapsamında ";))

Toplam 4 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi