Editörler : cihan27E.Kayı Han

Yasaklı
22 Mayıs 2023 22:26

Seyyanen mi oransal mı şu mu bu mu kavgayı bırakıp en az 25 bin tl diye birleşelim
Evet, işçilerin maaşının nasıl hesaplandığını tam olarak bilmiyorum. Gelir kalemleri memurlardan bir hayli farklı. Ama anladığıma göre brüt tutardan kesintileri düştükten sonra en az alan 22 bin seviyesinde. Yaptıkları protokole göre temmuzda yüzde 15 zam gelecek ve 25 bin seviyesini bulacak. Cumhurbaşkanımız da en düşük memur maaşı işçi maaşı aynı olacak gibi buna benzer bir açıklaması olduğuna göre temmuz ayında en düşük memur maaşı 25 bin seviyesinde olmalı. Bu konuda sizi gündem yapmaya davet ediyorum.
22 Mayıs 2023 22:32

Kesinlikle doğru cumhurbaşkanı en düşük memur maaşı en düşük işçi maaşından düşük kalmayacak şekilde yapılacak diye açıklamisti. Bu durumda en az 25 bin olması lazim. O da ikramiye tediye sayilmadan aslında daha fazlada neyse en az 25 bin olmalı. Sendikalar bunu gündeme getirmeli.
22 Mayıs 2023 22:33

Bu mesaj 10'un üzerinde eksi oy aldığı için gizlenmiştir.

Taşeron işçiler temmuzda taş çatlasa 16 bin alır. Yüksek alanlar kitlerde, demiryollarında, karayollarında üretim yapan, katkı sağlayan emekçilerin alacakları paradır. Yerleri paspas atan taşeron değil.

22 Mayıs 2023 22:36

En düşük kamuda yevmiye 725 TL oldu sosyal yardım ek ödeme yol vs net maaşları brüt maaşlarının yaklaşık 31 katı olacak şekilde oluyor. İkramiye yevmiye hariç. Onlarla temmuz zammı hariç 26 bin TL oldu kamu en düşük işçi maaşı
MEHMETEMİNCATALYUREK, 4 ay önce

Taşeron işçiler temmuzda taş çatlasa 16 bin alır. Yüksek alanlar kitlerde, demiryollarında, karayollarında üretim yapan, katkı sağlayan emekçilerin alacakları paradır. Yerleri paspas atan taşeron değil.

Barış-011
Kapalı
22 Mayıs 2023 22:59

22.000 Lira en düşük maaş içerisinde; temmuz ayındaki enflasyon farkı + sözleşme zam tutarı dahil olacak mı? yoksa 22.000 Lira üzerine temmuz farkı + sözleşme zam tutarını alacak mıyız?

cesmiser
Şube Müdürü
22 Mayıs 2023 23:22

Haziranda kurban bayramından önce taban maaş zammı verilip, temmuzda yüzdelik zam verilebilir.

Hukumdar__58__
Aday Memur
22 Mayıs 2023 23:31

Ben buna katılıyorum
cesmiser, 4 ay önce

Haziranda kurban bayramından önce taban maaş zammı verilip, temmuzda yüzdelik zam verilebilir.

firaz.21
Aday Memur
23 Mayıs 2023 07:22

Birlikte çalıştığım paspas atan arkadaş bana nasıl hava atabiliyor öyleyse. Temmuzdan sonra 30 bine yakın alacam diyor. Ki alsın. Ama o bunu alırken bize en düşük 22 bin reva görülürse yazık. Hemde çok yazık

dadass
Şef
23 Mayıs 2023 08:16

En düşük memur maaşı en düşük işçi maaşından aşağı olmayacaktı öyle söz verildi. Temmuzda işçiler yüzde 15+enflasyon farkı ıle birlikte en az 32 bin alacaklar. Bizim 22 bin maaşın bir an önce revize edilmesi şart.

tolgperperek
Şube Müdürü
23 Mayıs 2023 10:14

Mahalle kasabında tavuk kanat 135TL, migros da 145TL......sucuk, pastırma onların fiyatlarını bilmiyorum, kurutulmuş et, pastırma kg fiyatı 1000TL olmuştur iyi,düzgün üretim, düzgün peynir kilosu 200TL civarı, kaşar vb.geçtim.....içi boş ekmeğe 15-25TL alıyorlar.....100gram çekilmiş kahve 40-60TL ....

Kuru yemiş bakayım dedim yeni mahsül kg fiyatları 400-800TL gibi saçma sapan rakamlar.....

Fakirlik sınırı 33-35bin tl imiş......biz neyi tartışıyoruz ki,asgari ücret yvaş yavaş kademeli olarak 12500TL olacak.....

Benim fikrim eskisi gibi memur iş bırakıp sokağa dökülmesi gerekiyor yoksa fakirliği bırakın 4 kişilk aileler hep açlık sınırında sadece kredi kartlarını akla attırarak yaşayacak çoğu kira borcu takıp öyle devam edecek.

22-25 bin gibi rakamlara hele yüzdelik zamlara aldanmayıntamamen algı operasyonu.....aracı olanlar bir depo yakıta 1500TL ödüyor.....bir çok şehirde minibüsler 10-15tl kısa mesafe.

hebelebelup
Şube Müdürü
23 Mayıs 2023 10:20

millet telefoncu kursuna gidiyormus 30 bin liraya parca degıstırmeyı ogrenıyormus ne ıs yapıcaz kı ek ıs tek maasa evlensem ev gecınmez mılletın neden ıntıhar ettıgını anlıyorum ısı olan bır dert olmayan bır dert kımse ısınden memnun degıl ogretmen memur olmak ıstıyor memur ogretmen olmak ıstıyor dıger forumlarda aynı uzun suredır bakıyorum bır tek ufak bır azınlık ses cıkarmıyor ek ıslerı gelırlerı olan yurt dısına gıden uyanıklar ulkenın kaderını belırlıyor fakır kesım sadakaya sukredıyor bızde gel gıt gel gıt gel gıt gel gıt gıt gel aynı tas aynı hamam

tolgperperek, 4 ay önce

Mahalle kasabında tavuk kanat 135TL, migros da 145TL......sucuk, pastırma onların fiyatlarını bilmiyorum, kurutulmuş et, pastırma kg fiyatı 1000TL olmuştur iyi,düzgün üretim, düzgün peynir kilosu 200TL civarı, kaşar vb.geçtim.....içi boş ekmeğe 15-25TL alıyorlar.....100gram çekilmiş kahve 40-60TL ....

Kuru yemiş bakayım dedim yeni mahsül kg fiyatları 400-800TL gibi saçma sapan rakamlar.....

Fakirlik sınırı 33-35bin tl imiş......biz neyi tartışıyoruz ki,asgari ücret yvaş yavaş kademeli olarak 12500TL olacak.....

Benim fikrim eskisi gibi memur iş bırakıp sokağa dökülmesi gerekiyor yoksa fakirliği bırakın 4 kişilk aileler hep açlık sınırında sadece kredi kartlarını akla attırarak yaşayacak çoğu kira borcu takıp öyle devam edecek.

22-25 bin gibi rakamlara hele yüzdelik zamlara aldanmayıntamamen algı operasyonu.....aracı olanlar bir depo yakıta 1500TL ödüyor.....bir çok şehirde minibüsler 10-15tl kısa mesafe.

fakir.adam
Şube Müdürü
23 Mayıs 2023 10:40

yemeyiverin,içeyiverin,bi zahmet minibüse binmeyiverin,yürüyiverin.

tolgperperek, 4 ay önce

tolgperperek
Şube Müdürü
23 Mayıs 2023 11:19

oO zaman memur işe gitmesin diyorsun açık açık, resmi kurumda işlerde home office yürür emin ol, depremzedesi,yurtdışı evrağı......herşey evden yürür....

Geyik olarak algılıyorum yazdığın cevabı....ama işte geyikle yürümüyor.....çevre kasaba, köylerden 3 vesayet değişitirip işe gelenler var. 2+1 kiraları 6000TL den başlıyor....yer gök lojman ya devlet tüm memurlarına bedavadan sağlıyor.....

Cevap olarak bisikletle işe gelsin bile yazacağına eminim.....insanca yaşamak isteyene binme, yeme, içme yazana benim cevabım çok kolay sende nefes alma hiç varolma.

fakir.adam, 4 ay önce

yemeyiverin,içeyiverin,bi zahmet minibüse binmeyiverin,yürüyiverin.

hebelebelup
Şube Müdürü
23 Mayıs 2023 11:27

evlenemedıgım ıcın varlıgıma son verecegım gunu beklıyorum

tolgperperek, 4 ay önce

oO zaman memur işe gitmesin diyorsun açık açık, resmi kurumda işlerde home office yürür emin ol, depremzedesi,yurtdışı evrağı......herşey evden yürür....

Geyik olarak algılıyorum yazdığın cevabı....ama işte geyikle yürümüyor.....çevre kasaba, köylerden 3 vesayet değişitirip işe gelenler var. 2+1 kiraları 6000TL den başlıyor....yer gök lojman ya devlet tüm memurlarına bedavadan sağlıyor.....

Cevap olarak bisikletle işe gelsin bile yazacağına eminim.....insanca yaşamak isteyene binme, yeme, içme yazana benim cevabım çok kolay sende nefes alma hiç varolma.

MLS000
Şef
23 Mayıs 2023 11:31

Yok onu anlatamazsınız , şu an 70-80 nin alan temizlik işçisi onların gözlerinde :D ben çaktırmıyorum artık , temmuza 100 ü görecekler diyelim , olmayan maaşla sidik yarıştırmayı bıraksınlar. Sittin sene temizlikçiyi geçemezler çünkü zaten temizlikçiden fazla aldıklarının farkında değiller. Bir de taşeron çalışıp alıyor maaşı , siz önden maaş alıp sonra çalışıyorsunuz, mesainiz kesintiye uğramıyor , raporda yol yemek ve maaşın bir kosmı kesilmiyor . ama en çok yine temizlikçi alıyor , net kesin bilgi ! Siz de bok temizlemeyi seçmeyip okuduğunuz için yanın :D

tolgperperek
Şube Müdürü
23 Mayıs 2023 11:33

süper loto çıkarsa ben seni evlendiririm.

hebelebelup, 4 ay önce

evlenemedıgım ıcın varlıgıma son verecegım gunu beklıyorum

hebelebelup
Şube Müdürü
23 Mayıs 2023 11:36

benı kımse evlendıremez 10 yıldır planlıyorum bunu

tolgperperek, 4 ay önce

süper loto çıkarsa ben seni evlendiririm.

MLS000
Şef
23 Mayıs 2023 11:48

Etin kgını 100 liradan alırken maaşım 3200 dü. Şu an maaşım 15000 , etin 400 .. aynı oranda artmış diyebiliriz? Fazla maaş alınca et artmayacak gibi bakan zihniyeti cidden anlamıyorum. Az zam gelsin ki et artmasın , piyasa da ne yapacağını bilmeyen deli danalar gibi cozutmasın. Ekonomiye ne koparırsak diye bakıyorsunuz ama siz 1 koparınca ekonomi sizden 10 koparıyor , siz 10 koparınca sizden 100 koparıyor . Her defasında sizi katlıyor. Artmasın yada dediğiniz gibi tam artsın ki devalüasyon olsun tam kurtulalım. Sil baştan da başlayalım. Oraya sürükleyen de siz zihniyeti işte ! iste iste iste ! Üretme üretme üretme ! Daha çok iste ! .'yı gör' e çıkıyor yolun sonu? Tercih meselesi. Saygı duyuyorum çünkü ekonomiyi zora sokmayı seviyorsunuz . Maaşın 30 da olsa 50bin de olsa et daha da artacak çünkü bir sonraki artışta ne kadar daha çok artış isteyeceğinizi bilmeyecek ! Allah kahretsin ki işçiye de o zammı veren , imza atan zihniyeti ! Ülkeyi ekonomik zorluğun içine soktuğu yetmediği gibi gömüyor ! Adam zafer kazanmışçasına aldık diyor ! Babayı verdi işçinin eline farkında değil ! 3ay sonra ne dediğimi anlayacaksınız ! Memur sendikası bile ağzını açmayarak ekonomiyi düşündü . Asıl işçi istifa etmeli bu zamdan sonra sendikasından ! Sen beni 1 ay yaşatıp 11 ay anam mı yaşayacak diyebilmeli ama kime ???kime anlatmaya çalışıyorum ? Kime yazıyorum ?? Yine de dursun burda.. eylülde görüşürüz.. (seçimi de kim alırsa alsın aynısı olacak , 1 ay yaşayıp 11 ay avuç yalamaya devam ke )

tolgperperek
Şube Müdürü
23 Mayıs 2023 12:25

Bir yanlışın olmasın memurun maaşı 3000-3300tl olduğu dönemde kırmızı etin kg fiyatları 20-50TL arasıydı, Hatta beyaz et 14tl lere çıktı diye infial olmuştu. 2021-2023 dönemi kadar zorlanılan hiçbir dönem olmadı. 2012 sonrası tamam memur maaşı çok geriletildi ama alım gücü artık mutfak masrafını bile karşılayamaz tek çalışan memur sadece markete çalışır fatura bile ödeyemez.

MLS000, 4 ay önce
Etin kgını 100 liradan alırken maaşım 3200 dü. Şu an maaşım 15000 , etin 400 .. aynı oranda artmış diyebiliriz? Fazla maaş alınca et artmayacak gibi bakan zihniyeti cidden anlamıyorum. Az zam gelsin ki et artmasın , piyasa da ne yapacağını bilmeyen deli danalar gibi cozutmasın. Ekonomiye ne koparırsak diye bakıyorsunuz ama siz 1 koparınca ekonomi sizden 10 koparıyor , siz 10 koparınca sizden 100 koparıyor . Her defasında sizi katlıyor. Artmasın yada dediğiniz gibi tam artsın ki devalüasyon olsun tam kurtulalım. Sil baştan da başlayalım. Oraya sürükleyen de siz zihniyeti işte ! iste iste iste ! Üretme üretme üretme ! Daha çok iste ! .'yı gör' e çıkıyor yolun sonu? Tercih meselesi. Saygı duyuyorum çünkü ekonomiyi zora sokmayı seviyorsunuz . Maaşın 30 da olsa 50bin de olsa et daha da artacak çünkü bir sonraki artışta ne kadar daha çok artış isteyeceğinizi bilmeyecek ! Allah kahretsin ki işçiye de o zammı veren , imza atan zihniyeti ! Ülkeyi ekonomik zorluğun içine soktuğu yetmediği gibi gömüyor ! Adam zafer kazanmışçasına aldık diyor ! Babayı verdi işçinin eline farkında değil ! 3ay sonra ne dediğimi anlayacaksınız ! Memur sendikası bile ağzını açmayarak ekonomiyi düşündü . Asıl işçi istifa etmeli bu zamdan sonra sendikasından ! Sen beni 1 ay yaşatıp 11 ay anam mı yaşayacak diyebilmeli ama kime ???kime anlatmaya çalışıyorum ? Kime yazıyorum ?? Yine de dursun burda.. eylülde görüşürüz.. (seçimi de kim alırsa alsın aynısı olacak , 1 ay yaşayıp 11 ay avuç yalamaya devam ke )

cozayy
Aday Memur
23 Mayıs 2023 12:27

Temmuz'a kadar 22000 tl zam değil zamcık olur. Zaten işçi maaşları ile kıyaslandığında zamcık gibi duruyor, Temmuzda onlara %15 daha zam verilecek, bizimki iyice zamcık gibi kalacak. Bari %15 zamlı hali ile en düşük işçi maaşı seviyesine çekilse memur zamcığı.

Toplam 63 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi