Editörler : cihan27E.Kayı Han

doks
Kapalı
23 Mayıs 2023 12:41

Ekonomide kötüleşme son 2 yılda hızlandı, nedeni de faizleri indirme inadıydı. Enflasyon bu düşük faiz döneminde fırladı. Üretmeyle falan alakası yok, tamamen ekonomik politikalardan kaynaklı bir durumdayız.

MLS000, 4 ay önce
Etin kgını 100 liradan alırken maaşım 3200 dü. Şu an maaşım 15000 , etin 400 .. aynı oranda artmış diyebiliriz? Fazla maaş alınca et artmayacak gibi bakan zihniyeti cidden anlamıyorum. Az zam gelsin ki et artmasın , piyasa da ne yapacağını bilmeyen deli danalar gibi cozutmasın. Ekonomiye ne koparırsak diye bakıyorsunuz ama siz 1 koparınca ekonomi sizden 10 koparıyor , siz 10 koparınca sizden 100 koparıyor . Her defasında sizi katlıyor. Artmasın yada dediğiniz gibi tam artsın ki devalüasyon olsun tam kurtulalım. Sil baştan da başlayalım. Oraya sürükleyen de siz zihniyeti işte ! iste iste iste ! Üretme üretme üretme ! Daha çok iste ! .'yı gör' e çıkıyor yolun sonu? Tercih meselesi. Saygı duyuyorum çünkü ekonomiyi zora sokmayı seviyorsunuz . Maaşın 30 da olsa 50bin de olsa et daha da artacak çünkü bir sonraki artışta ne kadar daha çok artış isteyeceğinizi bilmeyecek ! Allah kahretsin ki işçiye de o zammı veren , imza atan zihniyeti ! Ülkeyi ekonomik zorluğun içine soktuğu yetmediği gibi gömüyor ! Adam zafer kazanmışçasına aldık diyor ! Babayı verdi işçinin eline farkında değil ! 3ay sonra ne dediğimi anlayacaksınız ! Memur sendikası bile ağzını açmayarak ekonomiyi düşündü . Asıl işçi istifa etmeli bu zamdan sonra sendikasından ! Sen beni 1 ay yaşatıp 11 ay anam mı yaşayacak diyebilmeli ama kime ???kime anlatmaya çalışıyorum ? Kime yazıyorum ?? Yine de dursun burda.. eylülde görüşürüz.. (seçimi de kim alırsa alsın aynısı olacak , 1 ay yaşayıp 11 ay avuç yalamaya devam ke )

kurgu
Aday Memur
23 Mayıs 2023 14:29

gelişmemiş ülkelerde paspas kalemi geçer zaten o yuzden gelişmemiştir

Uranüslü
Aday Memur
23 Mayıs 2023 14:49

Öyle olursa 22.000x1,15=25.300 yapar. Umarım bu şekilde olur.
Barış-011, 4 ay önce

22.000 Lira en düşük maaş içerisinde; temmuz ayındaki enflasyon farkı + sözleşme zam tutarı dahil olacak mı? yoksa 22.000 Lira üzerine temmuz farkı + sözleşme zam tutarını alacak mıyız?

Egaleolmasin
Aday Memur
23 Mayıs 2023 15:23

Katılıyorum zam yapılmalı ama 25 kurtarmaz gördük isteyince seçim yaklaşınca nasil memuru düşünebiliyorlar herkes hakkını aradım secimde kimin kazanacağı önemli değil memur gerçekten zor durumda en kötü işçi bile 30 binden fazla gelire sahip memur niye 25 alsın daha fazla olmalı zaten anlamı olmayacak öbür türlü enflasyon sürekli surekli artıyor ek haklarda versinler memurlara

mhmtfatih
Şef
23 Mayıs 2023 15:37

Seyyanen 4 bin + %45 zam. Ağustos toplu sözleşmesinde de ilerisi için artı refah payı zaten ancak işçi memur açığını kapatır

Trbznspr33
Aday Memur
23 Mayıs 2023 16:27

Aynen John Waynen.. zira para sürekli değer kaybediyor

MEHMETHAN OSMANLI
Şube Müdürü
23 Mayıs 2023 19:13

Haziran 15 de 4D li temizlik işçisi 18-19 bin lira çıplak maaş alacak. Memur 12-13 bin lira alacak. Temmuzda 4D li temizlik işçisi 22 bin lira çıplak maaş alacak memur da 22 bin alacak. 4d li işçi ek olarak 6-7 bin lira ikramiye alacak en az. Memur çıplak maaşa talim. Enaz 1000-1200 lirası yılbaşına kadar vergiye gidecek.

trboran
Aday Memur
23 Mayıs 2023 20:04

Bu mesaj 10'un üzerinde eksi oy aldığı için gizlenmiştir.

Doymazsınız en düşük maaş 22 bin dedi işte

trboran
Aday Memur
23 Mayıs 2023 20:05

Saçma ekonomi tüm dünyada bozuk sebebi pandemi ve petrol yetmez gibi savaş çıktı yetmez gibi deprem oldu

doks, 4 ay önce

Ekonomide kötüleşme son 2 yılda hızlandı, nedeni de faizleri indirme inadıydı. Enflasyon bu düşük faiz döneminde fırladı. Üretmeyle falan alakası yok, tamamen ekonomik politikalardan kaynaklı bir durumdayız.

EMRE YALCİN
Daire Başkanı
23 Mayıs 2023 20:20

Güzel arkadaşım benim zaten şuan 2.7*8506 dan 23k para almam lazım zamsız. Devlet benim maaşımdan halihazırda 10k çalıyor her ay. Şimdi sen ne biliyorsun neyden anlıyorsun da bize sus otur yerine diyebiliyorsun. BAK BİLADER İNSANİ CİLEDEN CİKARTMAYİN. OZ ONURLU OLUN İNSAN OLUN HAYVAN OLMAYİN
trboran, 4 ay önce

Doymazsınız en düşük maaş 22 bin dedi işte

isos1981
Memur
23 Mayıs 2023 20:26

Memur maaşları en yüksek maaş olmasi lazjm ulkede bütün halkın işlerini biz yapıyoruz kimseye yaranamıyoruz en az 35 bin olmalı en düşük memur maaşı ilk okul mezunu temizlik işinde çalışan bir memur 16 sene okumuş kafa yormuş ailesi okutabilmek için her şeye katlanmış bir insanla aynı maaşı alması kadar ulkede saçma sapan bisey yok bence bunu da destekleyen benim gözümde gerizekali maldır.

Barricade
Şef
23 Mayıs 2023 20:32

En düşük memur maaşı temmuz gelmeden yükseltilmeli aksi takdirde temmuzdaki %20 civarı zam gümbürtüye gidecek arada kaynayacak işçi temmuz zammını alacak fakat memur ise temmuz zammiyla 22 bin TL olacak

net bilgi
Memur
23 Mayıs 2023 21:50

Sendlkalar kamu iscilerine verilen 52 gün tediye ve 60 gün ikramiye konusunda memurlara verilmesi hususunda çok aşırı gündem yaparak bu adaletsizligin düzeltilerek memurlara verilme lerini saglamalidirlar

lavyerman
Aday Memur
24 Mayıs 2023 02:56

Değerli memurlar, memur zammıyla ilgili en açık ve net vaadi Sayın Kılıçdaroğlu vermiştir. En düşük memur maaşını refah payı, enflasyon farkı, vs demeden net bir şekilde 2.5 asgari ücrete eşitleyeceğini belirtmiştir. Bu koşullarda tüm memurları 28 Mayıs'ta Sayın Kılıçdaroğlu'na destek olmaya davet ediyorum.

selimsw
Aday Memur
24 Mayıs 2023 09:51

Talepler de düşünceler gibi hep eksik.. insanlara haklarını, daha iyi yaşam koşullarında refah seviyesi yüksek seviyede yaşamayı hakettiklerini unutturdular. Daha iyisini istemek, yaşayabilmek suç mu? Sadece ufkunuzu açık tutun. Düşünün, araştırın, en önemlisi biraz okuyun arkadaşlar. Kişilere inanarak değil, araştırmalarınızla doğruyu kendiniz bulun. Hak verilmez, alınır...

net bilgi
Memur
24 Mayıs 2023 12:02

Ne 25.000 i memurlara işçiler gibi tediye ikramiye 4 maaş ikramiye verilmelidir
24 Mayıs 2023 14:13

Mevcut hükümet seçimi kazanırsa temmuzu beklemeden 15 Haziran maaşına kira desteği,seyyanen zam, refah payı vermeli. Temmuzdaki enflasyonuda temmuz maaşına eklenir. Hiç vakit kaybetmemeli

morcii
Aday Memur
24 Mayıs 2023 16:08

Bu saatten sonra memur içmiş maaşına yetişemez.. Ayrıca açıklama kademeli artışla ilgili dip not var. İşçi temmuzda enflasyon +10 alacak.. 4 ayda %15 geldi zaten en kötü hesapta işçi %20+10 alacak.. Şuan maaşları 23bin X%30 = 30 bin.. En düşük memur maaşı temmuz itibariyle 22bin. Memur işçinin ancak %72 si kadar maaş alacak. Boşuna beklentiye girmeyin.. Gelecek olan 3500 seyanen en fazla da %45 gelir. İş memur maaşı ortalaması %65-70 lerde kalır.

whedr
Memur
24 Mayıs 2023 17:27

En düşük 25 olacak şekilde oransal zam yapılmalı. En düşük memur maaşı alanların gazına gelmeyin :)

BEKİR BALKIZ.
Aday Memur
24 Mayıs 2023 18:13

Buna ikramiyelerinde aylık 5000 aylık bazda,ikramiye ekle Adamlarda aylık 55 tl yemek 3 binicilik yol yardımı var. Memur acından ölsün.
MEHMETEMİNCATALYUREK, 4 ay önce

Taşeron işçiler temmuzda taş çatlasa 16 bin alır. Yüksek alanlar kitlerde, demiryollarında, karayollarında üretim yapan, katkı sağlayan emekçilerin alacakları paradır. Yerleri paspas atan taşeron değil.

Toplam 63 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi