Editörler : "eskiyara"Pangaea
23 Mayıs 2023 10:57

Temmuzda öğretmenler

Arkadaşlar dün yetkili sendikanın ilçe başkanı ile zam konusunu görüştüm. Genel merkezden aldığı bilgi şuan 6800 TL olan taban maaşın güncelleneceği ve üzerine oransal zam yapılacağı yönünde. Fakat taban maaş ne kadar yukarı çekilecek ve yüzdelik zam ne kadar olacak o net değil. Genel görüş taban maaşın asgari ücret düzeyine getirilmesi ve bunun üzerine oransal zam yapılması. Asgari ücret temmuzda 11 12 bin lira olacak gibi duruyor.

Benim anladığım taban ne kadar yukarı çekilse yüzdelik zam o kadar az olacak. Bu da ek dersler ve uzmanlık tazminatı için olumsuz olur.

Şuan bütün memurların taban maaşı eşit ve 6800 TL civarı.

hiiammia
Memur
23 Mayıs 2023 11:11

Böyle olursa kimse ekders almak istemez bebek işlere yönelir

Anuşirvann
Genel Müdür
23 Mayıs 2023 11:25

Eğer 6800 TL olan taban maaşlar asgari ücret düzeyine düzeyine yükseltilirse yüzdelik zam oranı beklenenden az olacak. Bunu bir örnekle açıklayayım.

Hükümet şuan en düşük memur maaşını 11800 TL (İçinde aile yardımı dahil) kabul ediyor. Temmuzda asgari ücret 12 bin tl olursa 6800 taban maaşa 5200 TL eklenmeli. Tüm memurların taban maaşı eşit olduğu için herkese 5200 TL seyyanen artış gelecek.

En düşük memur maaşı taban maaş artışı ile 11800 +5200= 17000 oluyor. 17 bin liranın 22 bin olması için yüzde 30 zam gelmeli. Yani yüzdelik artış yüzde 30 olacak.

Bu durumda başöğretmenlik tazminatı, uzman öğretmenlik tazminatı, ek dersler sadece yüzde 30 artmış olacak.

Kumrukardelen
Yasaklı
23 Mayıs 2023 11:33

Hocam güzel açıklamışsınız. Peki bu durumda ek ders ve ek tazminatlar biraz değersizleşmiyor mu?

Anuşirvann, 1 yıl önce

Eğer 6800 TL olan taban maaşlar asgari ücret düzeyine düzeyine yükseltilirse yüzdelik zam oranı beklenenden az olacak. Bunu bir örnekle açıklayayım.

Hükümet şuan en düşük memur maaşını 11800 TL (İçinde aile yardımı dahil) kabul ediyor. Temmuzda asgari ücret 12 bin tl olursa 6800 taban maaşa 5200 TL eklenmeli. Tüm memurların taban maaşı eşit olduğu için herkese 5200 TL seyyanen artış gelecek.

En düşük memur maaşı taban maaş artışı ile 11800 +5200= 17000 oluyor. 17 bin liranın 22 bin olması için yüzde 30 zam gelmeli. Yani yüzdelik artış yüzde 30 olacak.

Bu durumda başöğretmenlik tazminatı, uzman öğretmenlik tazminatı, ek dersler sadece yüzde 30 artmış olacak.

Kagiş
Müsteşar
23 Mayıs 2023 11:56

Aaaa oldu mu şimdi canımm! Temmuzda en az %50 zam vereceğim diyenler vardı ama neyse geçti Bor'un pazarı artık sür eşeği nireye giderse!))))

Şimdi elinizde kağıt, kalem, hesap makinesi hesaplayın durun bakalım şöyle olursa böyle mi olur, böyle olursa şöyle mi olur!

bum01
Şef
23 Mayıs 2023 12:09

Bu mesaj 20'nin üzerinde eksi oy aldığı için gizlenmiştir.

İsterse zam vermesin reisle yola devam. Yedi duvelle savaşırken zammın peşine mi düşeceğiz.......

TakaNuri
Daire Başkanı
23 Mayıs 2023 12:23

Taban maaş güncellemesi sosyal medyada da çok konuşuluyor. Birçok sgk uzmanı mevcut 6800 TL taban maaşın en az 11 12 bin olacağını söylüyor.

Kagiş
Müsteşar
23 Mayıs 2023 12:41

Yedi düvel mi kaldı a kardeşim!? O Çanakkale'de idi. Şimdi ekonomi savaşları, su savaşları ve bilişim/teknoloji savaşları var! Haa bunlar yüz sene öncesi kadar sert olmayıp yumuşak savaşlar gibi gözükse de daha derin ve kalıcı etkiler bırakan savaşlar değil mi!? Ama olsun, biz gerekirse soğan patates yemeyip dış güçlere karşı göğsümüzü gerer ve mülteci misafirlerimizle kardeş kardeş geçinip gideriz hatta bir lokma ekmeğimizi varsa onu da verir yatağa aç bile gireriz!

Para, geçim, alım gücü, enflasyon falan da ne oluyor yahuu!? Bunlar hep birlik ve beraberliğimize göz diken dış güçlerin işi. Sen gönlünü ferah tut! Her türlü aç da kalsak, fakir de düşsek karpuzu kavunu dilim dilim satın alır duruşumuzu yine bozmayız!

Zaten obezite falan da artıyor toplumda, fena mı olur işte süzülür gideriz paşamm!?)))

bum01, 1 yıl önce

İsterse zam vermesin reisle yola devam. Yedi duvelle savaşırken zammın peşine mi düşeceğiz.......

Asts-sungur
Yasaklı
23 Mayıs 2023 12:54

Herkes şuan taban ücretin artmasını konuşuyor. Fakat hükümet taban maaş yerine bordrodaki ek ödeme kısmını da artırabilir. Üstelik bunun için meclis kararına bile gerek yok. Cumhurbaşkanı kararnamesi ile bu miktarı üç katına kadar çıkarma yetkisine sahip.

Bunun en büyük dezavantajı ne emekli maaşına etkisi var ne de emekli ikramiyesine faydası var.

bulaşşıkk
Memur
23 Mayıs 2023 13:00

Yedi düvel silkelesin seni

bum01, 1 yıl önce

serkansah86
Daire Başkanı
23 Mayıs 2023 13:00

Alacağınız Miktarı değil de alım gucune bakın, vereceği her zaman sana enflasyon olarak dönecek, ekonomi politikası değişmezse alım gücün hızla düşecek, 2 yıl önce 5000 TL ile her şeyi alabiliyorken, şimdi 15000 TL ile hiçbir şey alamiyorsun.

popcorn007
Kapalı
23 Mayıs 2023 13:12

KONTENJAN ŞART

Talepte bulunmamız gerekiyor İL DIŞI KONTENJANLARI ARTIRILIP Özür grubu tayinlerinde dolmayan normlar zorunlu hizmet ve isteğe bağlı tayinlere açılmalıdır. İl dışı açıldıktan sonra pişman olmamak için TALEPTE BULUNMAMIZ ŞART!!!!

ÖZÜR GRUBUNA AÇILAN YERLERİN İVEDİKLE İL DIŞI NOMRLARINA YANSITILMASI GEREKİYOR!

serkansah86
Daire Başkanı
23 Mayıs 2023 13:15

Bu efsane yorumu görmemiştim, e buna birşey yazmadan geçilmez, tamam yedi düvele meydan okusunda, kendi gariban memurunu niye fakirliğe ezdiriyorsun, çok zenginiz ya memurun gariban maaşına biraz zam yapsın bari, işte bu zihniyet hiçbir şeye sesi çıkmayan, kendine verilen üç kuruşun alım gücünün neden bu kadar düştüğünü düşünmeyen insanlarımız, kötü ekonomi yönetiminin örtülmesi nde çabalıyorlar ama yemezler herkes herşeyin farkında

bum01, 1 yıl önce

23 Mayıs 2023 14:04

En adil olanı herkese yüzde 90 zam yapılması. Bu şekilde yapılırsa maaşı yüksek olanlar totalde daha az oranda zam almış olacak.

Soysal-76
Memur
23 Mayıs 2023 14:11

Çapsız muhalefetin destekçileri yine damlamış. Reis bunları şaşırtacak, temmuzda beklemedikleri zammı verecek ama yine de memnun olmayacak bu kitle. Dert başka çünkü.

egeliinci
Genel Müdür
23 Mayıs 2023 14:15

taban maaş 6787 tl

bu taban maaş 10000 tl çekilecek yani 3213 tl eklenecek buşekilde endüşük maaş aalan yani 11800 tl civarı olanın maaşı 15 bine tamamlanacak ardından 22 bine tamamlamak için %47 zam yapılarak en düşük memur maaşı 22 bin olacak

dolayısı ile herkesin taban maaşı 3213 tl artacak buda herkes için +3213 tl demektir

sonra üstüne %47 daha zam yapılarak her kes keni derece kademe ve ünvanına uygun maaşı alacak hesaplama bu şekilde olacak fikrinde

Gokhanınn
Şef
23 Mayıs 2023 14:18

Dert ne mesela ? İlkokul mezunu kamu işçisinin 15-16 bin hatta ilave ikramiye,yardım vs lerle ortalaması aylık bazda 24-25 binlere gelirken yıllarca okumuş, yüksek lisans hatta doktora yapmış memurların 13-14 bin bandında maaş almalarından şikayetçi olmaları mı sorun olan ?

yıllarca emek vermiş,eğitim almış çabalamış insanların , bir şekilde bir yerlere girerek bu insanlardan daha fazla alması nasıl bir adalet duygusudur ?

Siyasi olarak iktidar ya da muhalif kim olursa olsun hiç farketmez. Önemli olan insanımızın geçim sıkıntısı. Orta sınıf diye bir şeyin kalmaması. memurun da giderek asgari ücretliye eşitlenir hale gelmesi...

Soysal-76, 1 yıl önce
Çapsız muhalefetin destekçileri yine damlamış. Reis bunları şaşırtacak, temmuzda beklemedikleri zammı verecek ama yine de memnun olmayacak bu kitle. Dert başka çünkü.

Soysal-76
Memur
23 Mayıs 2023 14:22

Bu kitleyi 1980'lerden beri çok iyi tanırım. Bunlara şimdi %300 verse bile asla memnun olmaz. Mesele üzüm yemek değil.
Gokhanınn, 1 yıl önce

Dert ne mesela ? İlkokul mezunu kamu işçisinin 15-16 bin hatta ilave ikramiye,yardım vs lerle ortalaması aylık bazda 24-25 binlere gelirken yıllarca okumuş, yüksek lisans hatta doktora yapmış memurların 13-14 bin bandında maaş almalarından şikayetçi olmaları mı sorun olan ?

yıllarca emek vermiş,eğitim almış çabalamış insanların , bir şekilde bir yerlere girerek bu insanlardan daha fazla alması nasıl bir adalet duygusudur ?

Siyasi olarak iktidar ya da muhalif kim olursa olsun hiç farketmez. Önemli olan insanımızın geçim sıkıntısı. Orta sınıf diye bir şeyin kalmaması. memurun da giderek asgari ücretliye eşitlenir hale gelmesi...

hugo.almeida
Kapalı
23 Mayıs 2023 15:11

Hem bu zihniyeti bilir hem de ekonomiden de iyi anlar. Sosyal-76'ya güvenin. İki sene önce ekonomideki istikrarla altının 500 TL'nin altına ineceğini öngörmüş müthiş bir insan. Yorumları altın değerinde.

Soysal-76, 1 yıl önce
Bu kitleyi 1980'lerden beri çok iyi tanırım. Bunlara şimdi %300 verse bile asla memnun olmaz. Mesele üzüm yemek değil.

Feriduni
Şube Müdürü
23 Mayıs 2023 15:25

;-))
bum01, 1 yıl önce

Kagiş
Müsteşar
23 Mayıs 2023 15:47

Benim de bildiğim bir kitle var : Evime girer kapımı kaparım memlekette ne olup bittiğiyle ilgilenmem! Yangın benim eve gelene kadar da kılımı kıpırdatmam; eğitimmiş, ekonomiymiş, demokrasiymiş ben bunları bilmem büyüklerimiz daha iyi bilir diyen kitle! Efendim biz dededen şu partiliyiz hem vallahi hem billahi diyen bir kitle!

Okumam, düşünmem, sorgulamam,.... vs. vs.. ama boğaz tokluğuna çalışmayı çok severim diyen bir kitle!?

Tanıdık geldi mi acaba!? Şu aralar bayağı popüler de o yüzden!)))

Bol oksijenli günler diliyorum efendim!?)))

Soysal-76, 1 yıl önce
Toplam 43 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi