Editörler : Pangaea
23 Mayıs 2023 17:45

En adil olanı herkese yüzde 90 zam vermeleridir. Bu durumda yan ödemeler de artar ve herkes memnun olur. İşin içine seyyanen zam girdi mi maaşı yüksek olan daha az oranda almış olacak.

Velocıraptor
Genel Müdür
23 Mayıs 2023 17:50

neden %100 değil ?

Qovboypolis01
Şube Müdürü
23 Mayıs 2023 18:31

Bence taban maaşlara 3500 seyyanen zam verilip ondan sonra yüzde 45 artış olacak.

Uzman-karacalı
Şube Müdürü
23 Mayıs 2023 20:07

Bunun olması çok düşük bir ihtimal bana göre.

tegmen-kayzer, 2 yıl önce

En adil olanı herkese yüzde 90 zam vermeleridir. Bu durumda yan ödemeler de artar ve herkes memnun olur. İşin içine seyyanen zam girdi mi maaşı yüksek olan daha az oranda almış olacak.

Kagiş
Müsteşar
23 Mayıs 2023 20:23

2028'e de ben adayım arkadaşlar! Beni seçin ve ertesi gün özel bir kanunla hepinizi emekli edeceğim inşallah!? Epistemolojik bir kopuşu heterodoks bir yaklaşımla çözeceğiz!)))

Tamam mı!? Ehh şimdiden 1,5 - 2 milyon oy'a garanti gözüyle bakabilirim değil mi!? Söz mü!? Bak unutmayın başkası ne verdiyse ben bir fazlasını vereceğim. Aman haaa!))) Yanılıp da başka yere gitmeyin!))

Soysal-76
Memur
23 Mayıs 2023 21:19

İki yıl önceki 500 tl'nin şimdiki 1250 liradan çok daha fazla olduğunu, yaşanan enflasyondan hesaplamayı öğrendiğin gün senin de öngörün gelişir. Tabi senin çok çalışman lazım.
hugo.almeida, 2 yıl önce

Hem bu zihniyeti bilir hem de ekonomiden de iyi anlar. Sosyal-76'ya güvenin. İki sene önce ekonomideki istikrarla altının 500 TL'nin altına ineceğini öngörmüş müthiş bir insan. Yorumları altın değerinde.

Soysal-76
Memur
23 Mayıs 2023 21:20

Biraz çalış öyle ezbere konuşmakla olmuyor bu işler.
Kagiş, 2 yıl önce

Benim de bildiğim bir kitle var : Evime girer kapımı kaparım memlekette ne olup bittiğiyle ilgilenmem! Yangın benim eve gelene kadar da kılımı kıpırdatmam; eğitimmiş, ekonomiymiş, demokrasiymiş ben bunları bilmem büyüklerimiz daha iyi bilir diyen kitle! Efendim biz dededen şu partiliyiz hem vallahi hem billahi diyen bir kitle!

Okumam, düşünmem, sorgulamam,.... vs. vs.. ama boğaz tokluğuna çalışmayı çok severim diyen bir kitle!?

Tanıdık geldi mi acaba!? Şu aralar bayağı popüler de o yüzden!)))

Bol oksijenli günler diliyorum efendim!?)))

hugo.almeida
Kapalı
23 Mayıs 2023 21:40

Ney ney ney :)

Hahah.

Yok ya artık eminim. Düpedüz dalga geçeyim diye yazıyorsunuz.

Soysal-76, 2 yıl önce
İki yıl önceki 500 tl'nin şimdiki 1250 liradan çok daha fazla olduğunu, yaşanan enflasyondan hesaplamayı öğrendiğin gün senin de öngörün gelişir. Tabi senin çok çalışman lazım.

Soysal-76
Memur
23 Mayıs 2023 21:45

Senin zaten dalga geçmekten başka bir şeye yaramadığını bu platformda bilmeyen yok. Sana yakışıyor.
hugo.almeida, 2 yıl önce

Ney ney ney :)

Hahah.

Yok ya artık eminim. Düpedüz dalga geçeyim diye yazıyorsunuz.

Kagiş
Müsteşar
23 Mayıs 2023 22:03

Vallahi yeteri kadar çalıştığımı düşünüyorum ki genel görünümü(panoramayı) anlamak için âlim olmamıza gerek yok öyle değil mi!? Ortalama eğitim seviyesi 7,5 'tan 8 yıl olan bir yerde yüksek lisans da yaparak edebiyat öğretmenliği yapan bir birey olarak 80'leri de 90'ları da gayet iyi hatırlıyorum.

Demagojiyle de işim olmaz, goygoyculuğu da hiç beceremiyorum maalesef!? Mizahı çok seviyorum bu aralar yalnız! Bizdeki mizahçıların da niye kısa sürede parlayıp yıldız olduklarını daha iyi anlıyorum her geçen gün!?

Malzeme fışkırdığı için her yerden o sebeple mizahçılara da çok iş düşüyor!

Geceniz hayırlara vesile olsun inşallah, diyelim kıymetli kardeşim!?))) İyi uykuularr!

Soysal-76, 2 yıl önce
Biraz çalış öyle ezbere konuşmakla olmuyor bu işler.

hugo.almeida
Kapalı
23 Mayıs 2023 23:15

Sen daha kendi cümledeki mantıksızlığı anlamayan adamsın. Beni hiç anlamazsın. Dalga geçmeyelim de ne yapalım. :)

Soysal-76, 2 yıl önce
Senin zaten dalga geçmekten başka bir şeye yaramadığını bu platformda bilmeyen yok. Sana yakışıyor.

Kuskusuz
Genel Müdür
24 Mayıs 2023 00:23

Rabbim bu ülkeyi B12 yağmurlarında yikasin herkes de semsiyesiz yakalansin. Birçok şeye tahammülüm var da aptala yok...

06_makine
Memur
24 Mayıs 2023 00:28

Tv ye çıkam iktidar temsilcilerinin hepsi tek bir şey söylüyor en düşük memur maaşı 22 bin olacak ya diğer memurların zam oranı,onla ilgili bir açıkalama yapan yok,20 yıldır iktidar olan parti, seçimden 1 ay sonra yapılacak zammın oranını şimdiye kadar belirleyememiş olamaz bu işte bir bit yeniği var ama bakalım , 1 ay sonra belli olacak,

24 Mayıs 2023 08:53

Herkese 3500 tl seyyanen artı yüzde 45 zam gelecek

selimsw
Aday Memur
24 Mayıs 2023 09:49

Talepler de düşünceler gibi hep eksik.. insanlara haklarını, daha iyi yaşam koşullarında refah seviyesi yüksek seviyede yaşamayı hakettiklerini unutturdular. Daha iyisini istemek, yaşayabilmek suç mu? Sadece ufkunuzu açık tutun. Düşünün, araştırın, en önemlisi biraz okuyun arkadaşlar. Kişilere inanarak değil, araştırmalarınızla doğruyu kendiniz bulun. Hak verilmez, alınır...

Velocıraptor
Genel Müdür
24 Mayıs 2023 10:46

kesin bilgi mi yayalım mı ..

tegmen-kayzer, 2 yıl önce

Herkese 3500 tl seyyanen artı yüzde 45 zam gelecek

24 Mayıs 2023 11:39

Sosyal güvenlik uzmanı bir arkadaşım bunu söyledi. Fakat iktidar bir kurnazlık yapıp seyyanen zammı bordrodaki ek ödeme kısmına yapabilir dedi.

Çünkü bu emekli maaşına ve emekli ikramiyesine etki yok.

Velocıraptor, 2 yıl önce

kesin bilgi mi yayalım mı ..

TakaNuri
Daire Başkanı
24 Mayıs 2023 16:50

İktidarın yüzde 45 zam yapması bana çok inandırıcı gelmiyor. Cumhurbaşkanı söz vermeseydi en düşük memurun maaşı asla 22 bin olmazdı fakat görünen o ki bi defa söz ağızdan çıktı ve yapacaklar.

Tahminim odur ki şuan 6800 TL olan taban maaşı mümkün olduğunca yukarı çekmeye çalışacaklar. Çünkü taban maaş ne kadar çok olursa vergi ve emeklilik kesintisi o kadar çok artıyor. Yani verdiğinin bir kısmını zaten dolaylı olarak almış olacak.

Ayrıca yüzdelik zamların maliyeti her zaman daha çok olur. Yüzde 45 zam demek ek ders, fazla mesai ücreti, uzman ve başöğretmenlik tazminatı, diğer özel hizmet tazminatları gibi kalemlerin de yüzde 45 artacağı anlamına gelir. Bundan dolayı iktidar en az maliyetli yolu seçecek. Bu da 6800 TL olan taban maaşın 14 15 bine getirilip üstüne yüzde 20 civarı oransal zam yapılmasıdır.

Eylulruzgarlari
Aday Memur
24 Mayıs 2023 18:23

yeaahhh hüloooooğğğğ bu beyin bana acı veriyor seninkin benzerine sahip olmak isterdim.

bum01, 2 yıl önce

İsterse zam vermesin reisle yola devam. Yedi duvelle savaşırken zammın peşine mi düşeceğiz.......

skramz
Daire Başkanı
24 Mayıs 2023 18:27

kılıyız demediğine dua et

Eylulruzgarlari, 2 yıl önce

yeaahhh hüloooooğğğğ bu beyin bana acı veriyor seninkin benzerine sahip olmak isterdim.

Toplam 43 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi