Editörler : crops35
24 Mayıs 2023 11:07

Özelleştirme kapsamına alınan

Özelleştirme kapsamındaki KİT'ler hangileri, listeyi paylaşır mısınız ?

24 Mayıs 2023 11:51

Bugün olmasa da elbet bir gün hepsi özelleşecek ne varsa satacağız Dmo yu da satacağız

araskar
Kapalı
24 Mayıs 2023 14:58

Elbet dediğiniz 10 sene sonra mı mesela yoksa daha kısa bir sürede mi

afadtekniker, 4 ay önce

Bugün olmasa da elbet bir gün hepsi özelleşecek ne varsa satacağız Dmo yu da satacağız

naryan-mar
Aday Memur
01 Haziran 2023 11:22

Hocam benim bildiğim kadarıyla 5 KİT var özelleştirilecek olan.

- Devlet Hava Meydanları İşletmesi

- Türkiye Kömür İşletmeleri

- Eti Maden İşletmeleri

- Botaş

- Tpao

Bunların hangisi ne zaman özelleşir bilemiyorum, ama en yakında özelleşecek olanlar Botaş ve Tpao diye tahmin ediyorum. Hele Tpao şu an çok değerli, Karadeniz'de gaz keşfi Gabar'da petrol keşfi, devamı da var açıklayacağız diyor yetkililer. En değerli olduğu zaman şu zaman, bu nedenle en yüksek getiriyle bu aralar elden çıkarılabilir. Botaş da Rusya'nın Türkiye'yi gaz merkezi yapma projesi nedeniyle Avrupa'ya gaz akışını kontrol eder hale gelecektir. O iş tamamlanınca da Botaş özelleşir bence (2024'te muhtemelen), o durumda değeri çok çok artmış olacak çünkü. Eti Maden de sanıyorum Lityum-İyon batarya üretimi projeleri falan vardı, elektrikli otomobillerde çok önemli, o iş tutarsa o da 3. sırada bence.

Bunlar benim değerlendirmelerim, bu kurumların bazıları çoktan satıldı sen nerede yaşıyosun diyen olursa da olabilir, bildiğim kadarını aktarayım dedim. Yanlış biliyorsam da kusuruma bakmayın.

Mecnunat
Aday Memur
01 Haziran 2023 14:43

TCDD yok mu hocam özelleşecek kurumlar arasında

Asgariucretlimemur2
Aday Memur
08 Haziran 2023 18:53

Para için tcdd ptt satılabilir demedi demeyin

kuzeyrüzgarı38
Aday Memur
09 Haziran 2023 17:55

Ptt evrensel posta nedeniyle özelleşmeyebilir
Asgariucretlimemur2, 4 ay önce

Para için tcdd ptt satılabilir demedi demeyin

Hahambaşi
Aday Memur
09 Haziran 2023 18:34

Şeker Fabrikaları ne olur sizce
naryan-mar, 4 ay önce

Hocam benim bildiğim kadarıyla 5 KİT var özelleştirilecek olan.

- Devlet Hava Meydanları İşletmesi

- Türkiye Kömür İşletmeleri

- Eti Maden İşletmeleri

- Botaş

- Tpao

Bunların hangisi ne zaman özelleşir bilemiyorum, ama en yakında özelleşecek olanlar Botaş ve Tpao diye tahmin ediyorum. Hele Tpao şu an çok değerli, Karadeniz'de gaz keşfi Gabar'da petrol keşfi, devamı da var açıklayacağız diyor yetkililer. En değerli olduğu zaman şu zaman, bu nedenle en yüksek getiriyle bu aralar elden çıkarılabilir. Botaş da Rusya'nın Türkiye'yi gaz merkezi yapma projesi nedeniyle Avrupa'ya gaz akışını kontrol eder hale gelecektir. O iş tamamlanınca da Botaş özelleşir bence (2024'te muhtemelen), o durumda değeri çok çok artmış olacak çünkü. Eti Maden de sanıyorum Lityum-İyon batarya üretimi projeleri falan vardı, elektrikli otomobillerde çok önemli, o iş tutarsa o da 3. sırada bence.

Bunlar benim değerlendirmelerim, bu kurumların bazıları çoktan satıldı sen nerede yaşıyosun diyen olursa da olabilir, bildiğim kadarını aktarayım dedim. Yanlış biliyorsam da kusuruma bakmayın.

naryan-mar
Aday Memur
19 Haziran 2023 09:37

Hocam ben yakın zamanda, 2018'de işletme hakkı devri modeliyle özelleşen şeker fabrikaları dışında, devlette kalanlara bir şey olacağını tahmin etmiyorum. Özelleşenleri alan bazı firmalar fabrikaları işletmede ve beklentileri kadar kâr elde etmekte zorlanıyor diye biliyorum. Bu nedenle mevcut ekonomik durum nedeniyle artan işletme giderleri de dikkate alındığında kalan fabrikaların birkaç yıl pek talibi de olmaz diye düşünüyorum.

Hahambaşi, 4 ay önce
Şeker Fabrikaları ne olur sizce
Toplam 8 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi