Editörler : cihan27E.Kayı Han

Mahmutt Kaya
Daire Başkanı
25 Mayıs 2023 23:13

Kamuda çalışacak mühendis mi bulamazlar. Kpss kuyruğunda en fazla mühendisler var :)
nasilolacakbuisler, 4 ay önce
22 binin altında kalanlar 22 bine tamamlanacak diye bir olay olmaz,olamaz.güncel mühendis maaş 17.500 tl.buna %45 fark eklersek 25.375 tl gibi bir ücrete tekabul ediyor.eğer bu durum meydana gelirse kamuda çalışacak mühendis bulamazlar.bulduklarına da iş yaptıramazlar.yaptıramazlar,yaptıramazlar.bir düz memurla bir mühendis arasında 3375 tl gibi komik bir fark olamaz.
26 Mayıs 2023 01:31

yeni hiçbir şey yok ve haber değeri yok bunların

MaDMaxiBo
Şube Müdürü
26 Mayıs 2023 01:38

sanki tıp okumuş 6 sene!

mühendis de 4 yıllık mezunu ben de 4 yıllık mezunuyum üstelik 2 diplomam var, yüksek lisans da cabası. 3-4 bin lira fazla almayı bile beğenmiyor beyefendi.

Mahmutt Kaya, 4 ay önce
Kamuda çalışacak mühendis mi bulamazlar. Kpss kuyruğunda en fazla mühendisler var :)

furyschopen
Memur
26 Mayıs 2023 11:00

Zaten en komik olan argüman bu. Argüman bile değil. " ben de 4 yıllık okudum " aynen haklısın. Ben de yüzme yarısına girdim mahalledeki tiplerle o zaman olimpiyat şampiyonu olanla ben birim. Kafa bu, zihniyet bu. Eminim bizim yazdığımız cümleleri bile algilayamiyorsun. Şu yazdığından biraz olsun utanman lazım ama kime ne diyorum ki? "Ben de 4 yıllık okudum" hmmm tamam
MaDMaxiBo, 4 ay önce

sanki tıp okumuş 6 sene!

mühendis de 4 yıllık mezunu ben de 4 yıllık mezunuyum üstelik 2 diplomam var, yüksek lisans da cabası. 3-4 bin lira fazla almayı bile beğenmiyor beyefendi.

26 Mayıs 2023 11:32

En düşük memuru 15 bine getirip herkese yüzde 45 verdiler diyelim. Bu durumda 1 in 4 ünde olan bir adam da 22 bin olacak 5 in 3 ündeki de sorun burada başlayacak 1 in 4 ünde olan daha ilerleyemediği için ek bir gelir alamayacak ama 5 in 3 ündeki gelen farkları alabilecek yani en basiti bu sorun olur farkları korumaları lazım.

darkodark
Genel Müdür
26 Mayıs 2023 11:34

15 bine getirecekleri kadar seyyanen zammı tüm memurlara verirler yoksa maaş hesabı komple karışır

memurların efendisi, 4 ay önce

En düşük memuru 15 bine getirip herkese yüzde 45 verdiler diyelim. Bu durumda 1 in 4 ünde olan bir adam da 22 bin olacak 5 in 3 ündeki de sorun burada başlayacak 1 in 4 ünde olan daha ilerleyemediği için ek bir gelir alamayacak ama 5 in 3 ündeki gelen farkları alabilecek yani en basiti bu sorun olur farkları korumaları lazım.

Emree002
Kapalı
26 Mayıs 2023 13:25

Ağlamayın kardeşim yapılacak zammı beğenmeyen istifa eder ortalıkta atanmayı bekleyen binlerce boş mühendis var muhendissiniz diye size memurun 5 katı maaşı kimse vermez görende atom parçalıyor sanar

hebelebelup
Şube Müdürü
26 Mayıs 2023 13:37

benı secın nufusu azaltayım atanmayı bekleyecek kımse kalmasın herkez yuksek maas alsın

Emree002, 4 ay önce

Ağlamayın kardeşim yapılacak zammı beğenmeyen istifa eder ortalıkta atanmayı bekleyen binlerce boş mühendis var muhendissiniz diye size memurun 5 katı maaşı kimse vermez görende atom parçalıyor sanar

ALİ BAKIRTAS
Aday Memur
26 Mayıs 2023 14:50

ya havalara bak hele, ulan duyan da bir icatı var veya büyük bir şirketin ceo su falan sanır. kendisinin iç fesatlığını kibrini memur üzerinden göstermeye çalışan zavallısın sadece. muhattap olmaya bile değmezsin. insanlık diplomayla olmaz... gerisini anladın sen, çok zekisin ya

furyschopen, 4 ay önce
Zaten en komik olan argüman bu. Argüman bile değil. " ben de 4 yıllık okudum " aynen haklısın. Ben de yüzme yarısına girdim mahalledeki tiplerle o zaman olimpiyat şampiyonu olanla ben birim. Kafa bu, zihniyet bu. Eminim bizim yazdığımız cümleleri bile algilayamiyorsun. Şu yazdığından biraz olsun utanman lazım ama kime ne diyorum ki? "Ben de 4 yıllık okudum" hmmm tamam

usomer
Aday Memur
26 Mayıs 2023 15:18

Temmuzda 16-17 bini alınca da izlemeye devam edersiniz Atv haberi

Aimforblabla
Aday Memur
27 Mayıs 2023 17:53

olay ne bilmiyorum ama 4 yıllık lisans okuyan adamın tabi ki farkı olacak kusura bakmayın. Madem öyle okutmayın çocuklarınızı ? Mühendislik ise diğer lisanslardan 1 adım önde olması gerekir kusura bakmayın . (mühendis değilim) öyle halkla ilişkiler açıktan işletme bitirmekle makine mühendisliği elektrik elektronik mühendisliği bitirmek aynı şey değil kusura bakmayın. arkadaş okumakla adam olunmaz demiş doğru ama okumakla daha fazla para kazanmak zorundasın kamuda kusura bakma.

kerouac79
Şube Müdürü
27 Mayıs 2023 18:27

eyvallah.. doğru bir yorum yapmışsın...

zaten kamudaki mühendislerin çoğu üniversite sınavında 5 matematik neti yapmış ziraat mühendisleridir.

Hal böyleyken kendilerine kamu mühendisi diye bi unvan uydurup uydurma maaş tablolarıyla imtiyaz kazanmaya çalışıyorlar (doktorun çıplak maaşıyla karşılaştırma yapıp saçma talepler üretiyorlar).

Ayrıca düz memur diye aşağılamaya çalıştıkları kitle kim onu da anlamıyorum. Düz memur kimmiş? İşletmeci mi, grafiker mi, tercüman mı, arkeolog mu, programcı mı düz memur??

Kamuda düz memur denen kadrolar 80-90 girişlilerdi, çoğu emekli oldu gitti.

mühendis kardeşlerimiz diğer memurları aşağılamaya çalışıp kendilerinden nefret ettirmek yerine verdiğimiz maaş mücadelesine katılırlarsa daha anlamlı olur ama herkes imtiyaz peşinde...

Emree002, 4 ay önce

Şu ben muhendisim memurun 3 katı maaş isterim diyen doyumsuzlari anlamiyorum ulan muhendissin diye sana memurun 3 katı paramı vercekler zaten kendini kanıtlayan Bi mühendis olsan özelde alırsın o parayı okumak için okumuş onu bunu yalamayla torpil bulup ise girmiş memurun 3 katı maaş istiyor sie derler teknikerle teknisyen arasındaki fark bin TL beyefendi ben muhendisim diye 2 yıl fazla okudum diye 10 bin TL fark olsun istiyo adam gibi okuyup bilgili mühendis olsan zaten özelde kazanırsın o parayı bide neymiş efendim en düşük memur maaşı 22k olup mühendis maaşı 26 o olursa çalışacak mühendis bulamazlarmis pehh ulan her yer mühendis kaynıyo Bi dünya işsiz asgari ücrete çalışan mühendis var sen calismazsan yerine biri gelir kendinizi fazla egoya sokmayın yani bu zamda makas daralacak şekilde olacak çoğunun işine gelmiyor ama olacağı bu

Toplam 52 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi