Editörler : gubaz"eskiyara"

skramz
Daire Başkanı
25 Mayıs 2023 15:05

Siz yine iyi 8 yıl dayanmışsınız benim 4. yılımda anam ağladı bi de branş ingilizce olunca tadından yenmiyor

skramz
Daire Başkanı
25 Mayıs 2023 18:38

Sanma ki genç kadrosu olan okullarda başka şeyler konuşuluyor

LaleBahcesi, 4 ay önce

"çok mutlu oldukları için mutluluğu birbirlerine bulaştırıyorlar"

Güzel ve doğru bir söz. Mutluluk bulaşıcıdır.

Ayrıca görev yaptığınız okulda olumlu bir okul kültürü, okul ruhu oluşturulmuş. Eskiden beri devam eden veya 3-5 yıl içinde yeni oluştrulmuş bir ruh da olabilir. Bu tür okulların kadrosu genelde gençtir, son 5-10 yılda atanmış nitelikli ve genç öğretmenlerden oluşur. Ve böyle bir okul genelde ya doğuda ya da batının kenar mahallesinde, küyünde ya da kasabasında olur... Çünkü şehir merkezlerinde puanı yüksek kartlaşmış 20 yıllık öğretmenler çalışıyor ve onlar da at yarışı , araba, futbol, sendika ve siyaet dedikodusu yapıyor. Tiplerini görsen öğretmen demezsin.

25 Mayıs 2023 21:13

Eger sorun öğrenci ise başka bölüm okuyup mesleği değiştirin hayır öğretmenlerse büyük bir okula tayin isteyin

hadibe2
Aday Memur
25 Mayıs 2023 23:02

Doğu'da çalışan bi öğretmen ortalama kaç yılda Batı'ya gidebilir arkadaşlar ?

Kimsebirisi
Aday Memur
26 Mayıs 2023 00:12

Bir yere gidemiyoruz hocam. Devlet kadroya alsa bile bizi göndermez çünkü medeniyete dair bir şeyleri buralara bizlerin getireceğine inanıyorlar, haklılar.

hadibe2, 4 ay önce
Doğu'da çalışan bi öğretmen ortalama kaç yılda Batı'ya gidebilir arkadaşlar ?

hadibe2
Aday Memur
26 Mayıs 2023 00:13

Ben geleli 1 yılı geçti hocam ben çok kötü hissediyorum kendimi öğretmen değilim
Kimsebirisi, 4 ay önce

Bir yere gidemiyoruz hocam. Devlet kadroya alsa bile bizi göndermez çünkü medeniyete dair bir şeyleri buralara bizlerin getireceğine inanıyorlar, haklılar.

musterdo
Aday Memur
26 Mayıs 2023 07:19

Kötü, ilgisiz, saygısız öğrenciler, öğretmeni öğrencinin elinde oyuncağa çeviren teoride olsa da bile pratikte bir şekilde uygulanamayan disiplin yönetmeni, anlayışsız, sana saygı duymayan meslekdaşlar, sana tarladaki çavuş gibi muamele eden idareciler olduktan sonra insanda çalışma hevesi mi kalır?

Her şeye rağmen atandığıma, bir işim olduğuna her gece yatmadan önce sonsuz şükrediyorum. Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum.

Melike500
Aday Memur
26 Mayıs 2023 10:20

aslında 30 yaş altı 4 öğretmenimiz var geri kalanlar 45 yaş üstü ama gelişime acayip açık insanlar ben 8 yıldır burdayım 9 a döndüm geldiğimdede herkesi rol yapıyor sandım önce çünki daha önceki çalıştığım okulda daha farklı bir durum vardı.hatta buraya ilk geldiğimde aman hiç bir gruba dahil olamayayım kimsenin lafının sözünün içinde olmayayım diye insan üstü bir performans gösteriyordum. ama sonra gerçektende çok yapıcı ve yardımsever insanlar olduğunu görünce bende rahatladım o tedirginliğimi üzerimden attım ,kurum kültürüyle ilgili çok bilgi sahibi değilim ama benim gözlemlediğim okul müdürümüz cümleye hep kıymetli öğretmenim, değerli hocam diye başlar öğretmenler bi teklifle geldiklerinde hep, siz nasıl uygun görürseniz çocuklara faydalı olacak diyorsanız bende varım der. mutlaka sık sık piknikler öğretmenlerinde katıldıkları yarışmalı oyunlar,hiç bişey yapamassak bile öğrenciler dağıldıktan sonra müdürümüz bize bi çiğköfte yapar.öyle okulumuzda büyük planlar büyük projeler yapılmaz örnegin bu yıl sadece toprak gübre çalışması ve kuluçka makinesinde civciv büyütüp kümes yapmaktı.tek proje yaptık ama bütün çocukların eli değdi seramızdan domates yedik kümesimizin açılışını yaptık yumurta salatası yaptık yedik belki bunu okuyanlar aman bi işmi yapmışsınız diyebilirler ama hem öğrenciler hem biz okadar mutlu oldukki umarım bizim okulumuzdaki mutluluğu paylaşım yapan öğretmen arkadaşımda yakalar

LaleBahcesi, 4 ay önce

"çok mutlu oldukları için mutluluğu birbirlerine bulaştırıyorlar"

Güzel ve doğru bir söz. Mutluluk bulaşıcıdır.

Ayrıca görev yaptığınız okulda olumlu bir okul kültürü, okul ruhu oluşturulmuş. Eskiden beri devam eden veya 3-5 yıl içinde yeni oluştrulmuş bir ruh da olabilir. Bu tür okulların kadrosu genelde gençtir, son 5-10 yılda atanmış nitelikli ve genç öğretmenlerden oluşur. Ve böyle bir okul genelde ya doğuda ya da batının kenar mahallesinde, küyünde ya da kasabasında olur... Çünkü şehir merkezlerinde puanı yüksek kartlaşmış 20 yıllık öğretmenler çalışıyor ve onlar da at yarışı , araba, futbol, sendika ve siyaet dedikodusu yapıyor. Tiplerini görsen öğretmen demezsin.

LaleBahcesi
Şube Müdürü
26 Mayıs 2023 17:13

"okul müdürümüz cümleye hep kıymetli öğretmenim, değerli hocam diye

başlar, öğretmenler bi teklifle geldiklerinde hep, siz nasıl uygun

görürseniz, çocuklara faydalı olacak diyorsanız ben de varım der."

Müdürünüz işini bilen yetenekli birine benziyor.

---

"örnegin bu yıl sadece toprak gübre çalışması ve kuluçka makinesinde

civciv büyütüp kümes yapmaktı.tek proje yaptık ama bütün çocukların eli

değdi, seramızdan domates yedik, kümesimizin açılışını yaptık, yumurta

salatası yaptık yedik."

Bence çok iyi bir çalışma olmuş. Yapılan işin büyüklüğü önemli değil bence, birlikte yapmak ve sonuçlarını görmek etkileyici olmuştur.

Melike500, 4 ay önce

aslında 30 yaş altı 4 öğretmenimiz var geri kalanlar 45 yaş üstü ama gelişime acayip açık insanlar ben 8 yıldır burdayım 9 a döndüm geldiğimdede herkesi rol yapıyor sandım önce çünki daha önceki çalıştığım okulda daha farklı bir durum vardı.hatta buraya ilk geldiğimde aman hiç bir gruba dahil olamayayım kimsenin lafının sözünün içinde olmayayım diye insan üstü bir performans gösteriyordum. ama sonra gerçektende çok yapıcı ve yardımsever insanlar olduğunu görünce bende rahatladım o tedirginliğimi üzerimden attım ,kurum kültürüyle ilgili çok bilgi sahibi değilim ama benim gözlemlediğim okul müdürümüz cümleye hep kıymetli öğretmenim, değerli hocam diye başlar öğretmenler bi teklifle geldiklerinde hep, siz nasıl uygun görürseniz çocuklara faydalı olacak diyorsanız bende varım der. mutlaka sık sık piknikler öğretmenlerinde katıldıkları yarışmalı oyunlar,hiç bişey yapamassak bile öğrenciler dağıldıktan sonra müdürümüz bize bi çiğköfte yapar.öyle okulumuzda büyük planlar büyük projeler yapılmaz örnegin bu yıl sadece toprak gübre çalışması ve kuluçka makinesinde civciv büyütüp kümes yapmaktı.tek proje yaptık ama bütün çocukların eli değdi seramızdan domates yedik kümesimizin açılışını yaptık yumurta salatası yaptık yedik belki bunu okuyanlar aman bi işmi yapmışsınız diyebilirler ama hem öğrenciler hem biz okadar mutlu oldukki umarım bizim okulumuzdaki mutluluğu paylaşım yapan öğretmen arkadaşımda yakalar

nemrutdağı
Daire Başkanı
26 Mayıs 2023 17:38

Konuyu açan arkadaşa sonuna kadar katılıyorum. Bizlerde bu camiada 30 yıl dirsek çürüttük. Çalıştık çabaladık. Son yıllarda ise öğretmenlerin değeri iyice örselendi. Veli ve öğrenci davranış ve yaklaşımları tepeden bakar oldular. Öğretmene saygı nedir unutuldu. Varsa yoksa veli ve öğrencilerin okul, idare ve öğretmenler üzerinde baskıyı arttırmak oldu. Farklı yazan arkadaşlara da saygı duydum. Ancak bir an biz Finlandiya veya Norveç'te mi yaşıyoruz diye düşündüm.

Kimsebirisi
Aday Memur
26 Mayıs 2023 19:44

Kendinizi kötü hissetme nedeniniz nedir?

-öğretmenlerden kaynaklı sorunlar ise olaya toplumsal açıdan bakmalısın. Bir işin olmasaydı muhtemelen öğretmenlerle yaşanan sorunlar evde görümcelerinle, eltilerinle olabilirdi. Sorunlar eğitimsel olmuyor öğretmenlerin bazılarının kişiliksiz oluşundan.

-Veli ve öğrenci profili canını sıkıyorsa bunu da değiştirmek zor. Bu durumda toplumsal bakmak gerekiyor. Öylemi maddi durum, yetiştiği çevre hepsi okula yansıyor. Hepsini değiştiremezsin.

-sorun okul yonetimi ise bence bu eğitimle alakalı olan ve öğretmenin çalışmasını olumsuz etkileyen temel faktör oluyor. Bir okulun müdürü kötü ise o okul çöp oluyor. Bizimkinden biliyorum. Odasında sigarasını zıkkımlanmaktan başka bir şey bilmez. Birde arada soruşturma açar spor haline gelmiş onun için, soruşturma ile enerjisini atıyor.

hadibe2, 4 ay önce
Ben geleli 1 yılı geçti hocam ben çok kötü hissediyorum kendimi öğretmen değilim

Kimsebirisi
Aday Memur
26 Mayıs 2023 19:46

Şanslı gruptasınız. Bizimki her alanda oldukça yetkili olduğunu sanıp bir şey bilmeyen kendi gibi sığırdan hallice öğrenci yetişmesini isteyen bir tip.

Bu arada hep idareden yakındır ama bence bazı öğretmenlere böyleleri layık. Birbirlerinin hakkından geliyorlar

Melike500, 4 ay önce

merve00000
Daire Başkanı
26 Mayıs 2023 20:44

ben daha 1. yılda tükendim ve memur olduktan sonra oldu bu önceden daha mutluydum hep aynı şeyi yapıyorum bir ara botmuyum neyim dedim değişiklik katayım dedim bu sefer de müdürn gözüne battı hemen önümü kestiler hevesim kaçtı nitekim memur olmak insanı köreltir derlerdi de inanmazdım hakikaten öyleymiş beğenmiyorsan bırak diyenler olacak tabi de zaten harıl harıl ona uğraşıyorum bir tanıdığım akademisyenliği bırakıp zeytinyağı işine girdi şu an balıkesirde denize karşı villada yaşıyor , kesinlikle ticarete atılıcam daha gencim.

Entellektüelizm
Şube Müdürü
27 Mayıs 2023 10:39

Ortaçağın neyini sevemedin. Dünyanın en iyi düşünürleri, bilim adamları hep o dönemde yaşadı.
yeditepelisehir, 4 ay önce

17. yılımdayım; gümbür gümbür görevimin başındayım. ülkem ortaçağ karanlığına giderken benim şahsımla ilgili dertleri düşünmeye hakkım yok. elbette bir sürü zorlukla uğraşıyorum ama zorluklar işin en keyifli tarafı zaten. etrafımda sadece ekonomik kaygılarını dillendiren ya da parasını borsada nerede değerlendireceğini düşünüp duran, öğrencilerden başka her şeyle ilgilnenler yok mu? elbette var ama önemli değil benim için. gerekirse onların yerine de anlatırım, onların boşluğunu da doldururum. pes etmek yok..

Symph0ny
Memur
27 Mayıs 2023 11:39

Devlete atanınca tüm sorunların bittiğini sanan bir garip özel sektör işçisi.
bhdrzn, 4 ay önce

Psikolojik sorunlarını sadece işi yüzünden olduğunu sanan şımarık öğretmen tayfa. İşte özelde çalışsaydın tükenmişlik diye birşeyi yaşayacak vaktin olmayacaktı devlette olunca zengin bebeler gibi bunu yaşıyorsun ya beğenmeyen lütfen yer işgal etmesin. Şu sayfada kişisel sorunlarınızı mı dinleyelim bide.

27 Mayıs 2023 11:54

Hocam tükenmişlik sendromu yaşıyorsanız bulunduğunuz okulu değiştirin. Ne demişler bulunduğun yer seni memnun etmiyorsa yerini değiştir ağaç değilsin.

Kagiş
Müsteşar
27 Mayıs 2023 12:08

Yavv olur mu yaa!! Şimdi bizim mayışş temmuzda 30 bin lira olacak ya (öyle diyor bazı yurdum seçmenleri) ee o zaman hepimiz mutlu, mesut olacağız. At takkeyi havaya diyeceğiz ve büütünnn sıkıntılarımızı gidermiş olacağız!!

Öylee tükenmişlik sendromu mendromu gibi dış güçlerin icadı olan şeylerle zamanınızı harcamayalım, kendimizi üzmeyelim yavv!!

Cebimize para girince her şeyi çözmüş ve kurtarmış olacağız değil mi!? Hadi tamamm sevinin bakayım şimdii!))))

Toplam 37 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi