Editörler : **sude**
25 Mayıs 2023 10:39

MEB sözleşmeli büro istifa süreci hakkında

Merhaba. Ben sözleşmeli olarak büroya atandim fakat daha sonra bir mülakat sonucum açıklandı ve uzman yardımcılığına atandigimi öğrendim. Uzman yardımcılığı da bildiğiniz üzere kadrolu meslek.evrak teslim süresi 1 ay var. Güvenlik soruşturması da evrakı teslim edeni sorusturmaya vereceklermiş toplam ne kadar sürer bilmiyorum bu işler her neyse asıl önemli olan benim istifa sürecim.

MEB ilk defa sözleşmeli aldığı için istifa sürecini net bilmiyor. İstifa işlemleri uzun sürer mi? Tebligatim gelirse hemen ertesi günü başlamam gerekiyor o yüzden hala çalışıyor olsam sıkıntı olur mu? Yani istifayı tebligat gelmeden vermiş mi olmam gerekiyor ve bu istifanın onaylanması tarzı bir şey gerekiyor mu? Yoksa istifa etmeden geçişim halledilir mi daha sonra mı bu işlemler yapılır? Belki de istifa etmemem gerekiyordur ceza vs olur mu süreç hakkında bilgisi olan var? Bana kalırsa son güne kadar çalışmak isterim ama hakkım yanar diye de korkuyorum

shiranka
Aday Memur
25 Mayıs 2023 10:52

Biz de 90 alıp büro memurluğundaki kontenjanları harcayanlar kimler merak ediyorduk.

fmcurmen
Aday Memur
25 Mayıs 2023 10:52

daha üst bir mesleğe geçeceğinizden dolayı göreve başlama tebligatınızı kuruma ibraz edince size istifa etmeye gerek kalmadan muvafakat vermeleri gerekiyor.Genelde kurumların insan kaynakları personeli pek yetkin olmazlar kendi işinizi kendiniz mutlaka takip edin.

excels
Aday Memur
25 Mayıs 2023 10:57

Sözleşmenin feshi

Ek Madde 6 ? (Ek:22/11/2010-2010/1169)Personelin;

a) İşe alınma açısından gerekli olan niteliklerden herhangi birini taşımadığının sonradan anlaşılması,

b) İşe alınma açısından gerekli olan niteliklerden herhangi birini sonradan kaybetmesi,

c) Sözleşme dönemi içerisinde mazeretsiz ve kesintisiz üç gün veya toplam on gün süreyle görevine gelmemesi,

ç) Hizmet sözleşmesinde belirtilen koşullara uymaması nedeniyle bağlı bulundukları yöneticileri tarafından yazılı olarak uyarılmasına rağmen söz konusu koşullara uymama halinin tekrarlanması, (Danıştay Onikinci Dairesinin 10/12/2014 tarihli ve E:2011/6048, K:2014/8538 sayılı kararı ile iptal edilmiştir.)

d) Hizmetinin gerektirdiği pozisyona ihtiyaç kalmaması,

e) Bir proje kapsamında işe alınması durumunda istihdam edildiği projenin tamamının veya proje bölümlerinin sözleşmede öngörülen süreden önce tamamlanması,

f) (Ek: 20/02/2017-2017/9949) Terör örgütleriyle eylem birliği içerisinde olması, bu örgütlere yardım etmesi, kamu imkan ve kaynaklarını bu örgütleri desteklemeye yönelik kullanması ya da kullandırması, bu örgütlerin propagandasını yapması,

hallerinden herhangi birinin gerçekleşmesi halinde, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarınca sözleşmesi tek taraflı feshedilir.

Personel; kendi isteği ile bir ay önceden haber vermek koşuluyla veya Ek 1 inci maddenin dördüncü fıkrasının (b) ve (c) bendi uyarınca sözleşmeyi tek taraflı feshedebilir.

Hizmet sözleşmesi, ölüm ve 7 nci maddenin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında sayılan hallerde kendiliğinden sona erer.

armina45
Aday Memur
25 Mayıs 2023 11:04

Büroya atanıp iş başı yaptınız mı ? Sözleşmeye imza atmadiysaniz meble görüşmeye bile gerek yok

Palatufan
Aday Memur
25 Mayıs 2023 11:51

Birazdan 'Siz de çalışıp alsaydınız' duyarı gelebilir tetikte ol.Hak yemiş,kadro yakmış önemli değil bunlara göre.

shiranka, 4 ay önce
Biz de 90 alıp büro memurluğundaki kontenjanları harcayanlar kimler merak ediyorduk.
25 Mayıs 2023 12:06

Is basi yaptım hocam

armina45, 4 ay önce

Büroya atanıp iş başı yaptınız mı ? Sözleşmeye imza atmadiysaniz meble görüşmeye bile gerek yok

25 Mayıs 2023 12:08

Ha hemen igneleme çabasına girenlere cevap bile vermeyecegim benim normal şartlarda atanmam imkansızdı tek şehir beklediğim için. mülakatı kazandım girdim. Neyse herkes kendi kalbinin ekmeğini yer sorun yok

27 Mayıs 2023 21:30

personel işlerine sorun hocam, atandığınızı söyleyince sizin adınıza sevinirler zaten.

shiranka
Aday Memur
29 Mayıs 2023 16:23

Gereksiz bir dram yaratmışsınız ama ben de büro personeli olarak atandım eğer sizin gibiler bunu yapmasaydı ben de kendi şehrimde eşimin yanında atanmış olabilirdim. Siz yiyin o ekmeği varsa kalbiniz.
inş müh hatice, 4 ay önce

Ha hemen igneleme çabasına girenlere cevap bile vermeyecegim benim normal şartlarda atanmam imkansızdı tek şehir beklediğim için. mülakatı kazandım girdim. Neyse herkes kendi kalbinin ekmeğini yer sorun yok

Toplam 9 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi