Editörler : cihan27E.Kayı Han

cesmiser
Şube Müdürü
27 Mayıs 2023 06:51

En düşûk emekli memur maaşı 7900 lira ileasgari ücretten düşük oldu

m_gok
Şef
27 Mayıs 2023 09:05

Nickinin sonundaki gibi bir beynin var inşallah sen ve çocukların senun yalan söylediğin gerçekmiş gibi gösterdiğin annenin babanın hayatıni yaşarlar bütün ömürleri boyunca dedim ya beyin sıfır. Diye karı koca cakisiyorum 27000 lira ile 3 milyonluk evi nasıl alayım o sen ve senin gibi Erdoğan'ı bu şekilde yalan ile savunanların iki elim yakasinda olacak
MLS000, 4 ay önce
Anneniz babanız sizi yetiştirirken ne yaptılar da siz çocuğunuza yapamıyorsunuz bu ülkede ? Gerçekten merak ettiğim için soruyorum ? Her gün deve mi devirip yoldan geçenle barbekü yapıyorlardı ? Yada en pahalı kolejde okuttular ve mezun olunca şirketiniz için finansman sağladılar büyüyüp gitmiştiniz de bu yönetim gelince suyunuzu mu kestiler ? Ben gerçekten merak ediyorum ? Bir nesil öncesinde ailenizin size yapıp sizin çocuğunuza yapamadığınız ne var ? Ben özel okulda okumadım , anam babam memur paraları yetmiyormuş. Bir ayakkabı alırlardı orta karar maaşının yarısıydı. Orta karar bir giyim markasından alt üst takım alınırdı o da maaşının yarısıydı. Hatta cat greyder botlar vardı , büyüğüme almışlardı , çenesinden usanıp , 1 maaşlarından fazlaydı. Birinde pazardan bi meyveyi alamamışlar çok istemişim , yalan söylemişler pazarcı getirmeyi unutmuş diye .. hala anlatırlar ağlarlar . Lojmanda köyde kaldığımız için de 37-38 yaşlarında ev almışlar(lojman olmasa emeklilikte bile zor alırlardı) , nerdeyse kredisine 2 maaşlarını veriyorlarmış. Lojman bahçesini ekip ordan pazar harcının bir kısmını çıkarıyorlarmış. Hatta buzdolabı , tv ve çamaşır mak de ek iş yaparak almışlar ilk evlendiklerinde .. sadece 1-2 halı, kilim , perde , 2 kanepe ve yatak odası almışlar . Onların borçlarını da ek işlerle kapatmış babam. Yani uzun süreler ek işlerle sadece temel ihtiyaçlar karşılanmış.. Şu an aynı meslek grubu 2 kişi , ev düzüp , kolayca borç ödeyip , tatiline gidip gezip tozup yiyip içip eğlenebiliyor . Bikaç senedir evler arttı elbette fakat yinede 2 maaşına yakınını bağlasa 2-3 milyon civarına ev de alabilir. Veya çocuğunu özel okullarda okutabiliyor ? Etrafımızda aynı meslek grubunda olup daha fazlasını ek işi olmadan , aileden destek görmeden yapmış olanları var (ev ,2 araba, arsa , çocuğu da özel okulda)

tuluat
Aday Memur
27 Mayıs 2023 09:23

Büyükşehirlerde kira bedeli 14 ,15 bin olmuş memur zammı yüzde şu anki ücretlerin en az 3 katı olmalı....

MEHMETHAN OSMANLI
Şube Müdürü
27 Mayıs 2023 11:49

Kira fiyatlarına sınırlama getirilmeli. Örneğin asgari ücretin yarısını geçmemeli. Fazla kira bedeli isteyen cezalandırılmalı. Bırakın asgari ücreti iki katı fiyat isteyen var. Deprem bahanesi göçmen bahanesi, yabancı uyruklu (Rus) bahanesi ile uçuk fiyat isteniyor. Özellikle Mersin ve Antalyada. Buralarda hükümet ilk iş olarak olaya el atmalı.

üçbuçukali
Müsteşar Yardımcısı
27 Mayıs 2023 11:56

kira fiyatlarina neye gore sinirlama getireceksin

sen devlet olarak emlak vergilerini yuzde 60 oraninda arttirken ev sahiplerine nasil asgari ucretin yarisi diye bir sinir koyabileceksin

bu is devlet el atsin denilecek kadar basit bjr olay degil

serbest piyasada herkes malinin fiyatini kendi belirler

isterse evini 5 bin liraya kiralar

isterse 20 bine

sen 20 bin veremiyorsan verecek birini illa ki bulur, bulamicam diye kimse malini dusuge cekmez

diyelim araban var 300 bin lira degeri var

sen bu arabayi 200 bine satar misin

300 vercek olani beklersin degil mi

devlet her seye gecirirken

ev sahibi niye kendini belli limit altinda tutsun

bunun bir aciklamasini yapin ben de ikna olayim

Not: ev sahibi falan degilim kiraciyim

MEHMETHAN OSMANLI, 4 ay önce
Kira fiyatlarına sınırlama getirilmeli. Örneğin asgari ücretin yarısını geçmemeli. Fazla kira bedeli isteyen cezalandırılmalı. Bırakın asgari ücreti iki katı fiyat isteyen var. Deprem bahanesi göçmen bahanesi, yabancı uyruklu (Rus) bahanesi ile uçuk fiyat isteniyor. Özellikle Mersin ve Antalyada. Buralarda hükümet ilk iş olarak olaya el atmalı.

MEHMETHAN OSMANLI
Şube Müdürü
27 Mayıs 2023 12:10

Asgari ücretli hatta eşi çalışmayanın yaşamaya hakkı yok yani nerede yaşarsa yaşasın sokakta yaşasın diyorsun yani. Kaldıki kiranın % kaçını vergi veriyor. Kira bedeline % 200 - 300 zam yapacaksın. % bilmem kaçına devlet % 50-60 zam yaptı diye kendini haklı göreceksin. Vicdan el vicdan.
üçbuçukali, 4 ay önce

sen devlet olarak emlak vergilerini yuzde 60 oraninda arttirken ev sahiplerine nasil asgari ucretin yarisi diye bir sinir koyabileceksin

isterse 20 bine

sen 20 bin veremiyorsan verecek birini illa ki bulur, bulamicam diye kimse malini dusuge cekmez

revenge01
Aday Memur
27 Mayıs 2023 12:44

Ben bu açlık sınırı yoksulluk sınırını açıklayan arkadaşların kendi çalıştırdıkları adamlara en düşük ne kadar ücret verdiklerini merak ediyorum.

kerouac79
Şube Müdürü
27 Mayıs 2023 13:04

2 sene önce berlin'de kiralar çok yükselince alman devleti kiralar tavan uygulaması getirdi.

Detaylarını çok bilmiyorum ama bunu yaptılar.

Piyasanın görünmez eli denen şey çoğu zaman koca bir yalandır. O lafa fazla rağbet etmeyiniz. Amerika'da bile devlet her türlü piyasaya gayet güzel müdahale eder, etmediği dönemlerde parlak çağ - çeteler dönemi - 30 krizi - 2008 krizi gibi çeşitli krizler ortaya çıkmıştır... şimdi vaktim yok bunları detaylandıramayacam; isteyenler araştırıp bunları okuyabilir.

Amma velakin türkiyede mevcut iktidar tamamen inşaat sektörü odaklı bir iktidardır ve konut fiyatlarının ve kiralarının artışı kol kola yürüdükleri müteahhitlerin genelde işine gelmektedir.

O yüzden bu hükümet devam ederse kiralar da ev fiyattları da biraz zor düşer

üçbuçukali, 4 ay önce

isterse 20 bine

türküdostları
Genel Müdür
27 Mayıs 2023 19:51

Temmuzda en düşük memur maaşı 22000 olacak yani yaparsa erdoğan yapar kılıçtaroğluyla bu iş olmaz
impostor, 4 ay önce

Valla bizi bu hale getireni bilmiyorum da halkın yüzde 50si böyle istiyor, memnunlar yani. Hatta pazar günü 55e falan yükselebilir öyle böyle memnunlar. Memnun olmayan kısım vatan haini zaten.

blt.srdr
Aday Memur
27 Mayıs 2023 20:00

Ins 5 yıl sonra adalete ihtiyacın olurda görürsün anyayi konyayi

türküdostları, 4 ay önce
Temmuzda en düşük memur maaşı 22000 olacak yani yaparsa erdoğan yapar kılıçtaroğluyla bu iş olmaz

EMRE YALCİN
Daire Başkanı
27 Mayıs 2023 22:04

Nasıl bir kişiliksiniz siz arkadaş. Sen düzenin bokunu çıkartırken ne bedel ödedik hükümet olarak da ev sahiplerinin bedel ödemesini istiyorsun. Kiracıyım ev sahibi değilim. Bende fiyatlardan şikayetçiyim ama bunu ev sahiplerine yuklemiyorum. Beceriksiz hükümet ev fiyatlarını 3-5 milyona taşımadan önce dusunecekti bunu. Dünyanın her yerinde belli bir ev fiyatına göre şekillenir kiralar. Şimdi sen eve zam gelsin ama kiraya gelmesin dersen o iş olmaz. Beceriksiz hükümet ev arzını arttıracak. Kendi kiraya vermek üzere TOKİ üzerinden ev yapacak. TOKİ DEDİĞİMİZ GEBEŞ KAPLUMBAĞA KURUMU MİLLİ EMLAKTAN BEDELSİZ ARAZİ ALIP SATIP GELİR ELDE ETTİKLERİ İLE KİRALİK EV YAPMAYA YONELECEK. İSTE O ZAMAN KİRA FİYATLARNA KALICI ÇÖZÜM ÜRETİLİR. Sen tavan fiyat uygularsan ve bu tavan da ev sahipleri açısından çok yetersiz olursa BENİM MALIM VERMİYORUM KİRAYA DER ANGUT GİBİ BAKINIR LİRALIK EV ARAYANLAR
MEHMETHAN OSMANLI, 4 ay önce
Asgari ücretli hatta eşi çalışmayanın yaşamaya hakkı yok yani nerede yaşarsa yaşasın sokakta yaşasın diyorsun yani. Kaldıki kiranın % kaçını vergi veriyor. Kira bedeline % 200 - 300 zam yapacaksın. % bilmem kaçına devlet % 50-60 zam yaptı diye kendini haklı göreceksin. Vicdan el vicdan.

impostor
Şef
27 Mayıs 2023 22:56

Bu hükümet başta olduğu sürece açlık sınırının yarısı da olur memur maaşı. Ve bundan oy veren kimsenin şikayet etme hakkı yok, şükredeceksiniz sadece.

draf
Genel Müdür
27 Mayıs 2023 23:31

Tek taraftan bakmakla suçluyorsun ama biraz da siz bu taraftan bakın.

İstikbarat, 4 ay önce
Her şeyin ekonomi ve para olmadığını bu memleketin insanı için maneviyat ve vatani duyguların ön planda olduğunu bir kez daha herkes görmüş oldu. Bazı insanların şaşırmasını gayet normal karşılıyorum. Nasıl ki milli mücadelede döneminde Çanakkale de yiyecek yemeği olmadan giyecek elbisesi olmadan dünyanın en güçlü devletlerine galip gelmeyi başardık; o zaman da şaşırdılar bunlar çılgın diye!! Hasılı bizi biz yapan manevi duygularımız ve vatan sevdamızdır. İçinde bu duygular olmayan anlayamaz.

Dilara Öz
Şef
27 Mayıs 2023 23:54

Ağzına sağlık...

impostor, 4 ay önce

Bu hükümet başta olduğu sürece açlık sınırının yarısı da olur memur maaşı. Ve bundan oy veren kimsenin şikayet etme hakkı yok, şükredeceksiniz sadece.

esenö
Memur
27 Mayıs 2023 23:59

Bir memur olarak söyleyım memur hakkediyor. Asgari ücretli ile aynı parayı alana kadar akıllanmaz memur

Derdiya
Aday Memur
28 Mayıs 2023 00:50

Memur sen sağolsun. Memur satıla satıla bu hale getirildi. Tüik in açıkladığı sözde enflasyon un altında yine sözde ezdirmiyorlar ama enflasyonun üzerinde de kuruş vermiyorlar. Tüm suç memurundur. Çünkü alışmışlar birkere sevilmeye vaz geçemiyorlar.

leonkrall
Aday Memur
28 Mayıs 2023 04:01

Boş başlık sicilini yaz

profil444
Aday Memur
28 Mayıs 2023 04:39

memurlar bu günü unutmamalı.her yıl yad etmeli.

29 Mayıs 2023 09:43

Herkese iyi oldu açım dayanamiyorum yoksulum diyen buraya yazmasın

NaylonBranda
Aday Memur
29 Mayıs 2023 10:09

Memur maaşı 10500 TL bilmeden yazma mk
Toplam 98 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi