Editörler : Pangaea
26 Mayıs 2023 23:29

Sizce Eğitim Müfredatı Değişmeli Mi? Değişmeliyse Neler Değişmeli?
???

235U
Genel Müdür
27 Mayıs 2023 09:03

daha geçen çocuğumun 7. sınıf mercek ayna konusunu ona kitabından anlattım. Hiçbir hesaplama problem filan yok. Şoka girdim

biz neler neler öğrenip yapmıştık

ben anlamıyorum bu kadar yüzeysel ders kitaplarına yeni nesil soru adı altında mahşer soruları soran bir lgs sistemi nasıl denk getirilmiş

çocuğumun okuku ildeki en başarılı okullardan ve seviye sınıfı

yani o öğretmen ders kitabından işlemek zorunda ve o kitapta hiç bişey yok

resmen çöp

yardımcı kitabıda yasaklıyorlar öğretmen çaresiz kalıyor

ama düzgün liseye üniversiteye gitsin istiyorsan yeni nesil sorular çözmelisin

bu işin adı özele kursa etüt merkezine alttan alttan öğrenciyi mecbur bırakmaktır.

bide tam tersi var meslek lisesinde

1den 1\2 çıkaramayan çocuklara kimyasal deneyler, trigonımetrik hesaplar içeren üniversite seviyesinde ders kitapları hazırlamışlar. Örneğin tarım lisesine git çapa motoru kullanma ekim dikim öğrenmesi gereken lgsye girse 3 matematik çözemeyecek kimyadan 1 tane bile çözemeyen çocuklara gübre verimlilik analiz deneylerini öğretmeyi planlayan ders kitapları hazırlanmış. Öğrenciye teknisyenlik yerine teknikerlik mühendislik öğretmeye çalışıyorlar. Ayrıca her sene defalarca bu kitapları şikayet etmemize rağmen yeni hitaplarda eskilerin aynısı şekilde hazırlanıyor

bakanlığın iyi öğrenciyi vasat kaynak ve müfredatla harcadığını görürken

yine aynı bakanlığın kötü öğrenciyi kapasitesinşn fersah fersah üstündeki kaynak ve müfredatla hem okuldan soğutması hemde asıl ara kademe işleri öğrenmesini engelleyişini izliyorum. Bu kesinlikle rastlantı olamaz kim ne derse desin. Planlı ve organize bir imha süreci olduğunu düşünüyorum. Parası olan okusun olmayanın çocuğu heder olsun deniyor.

bakın siyasi bir organizasyon demiyorum anca siyasi anlamazlık ve boş vermişliği fırsat bilen bir üst düzey bürokratik plan bu. Benim eğitim sisteminde gördüğüm en büyük müfredat problemi bu

Kagiş
Müsteşar
27 Mayıs 2023 09:44

Efendim innnşallahhh medrese sistemine geçtiğimizde pozitif bilimlerde uçacağız uçacakk!))) Çocuklarımıza yeterli bir dinî eğitim verilmediğinden sınavlarda matematik, fen gibi derslerde başarımız düşük oluyor maalesef! Evet, çözümü buldum: Müfredâtımızı yerli ve millî bir hale getirmedikçe, din kültürü ve ahlâk bilgisi derslerimizin sayısını artırmadıkçabu iş olmayacak yahu!

Bu konuda mahalle camilerimizdeki imamlarımızdan da destek alınmalı hatta kendilerine fen, matematik gibi derslere girme yetkisi de verilmelidir.!))) Teşekkür eder, saygılarımı sunarım.

spock
Daire Başkanı
27 Mayıs 2023 09:52

Salak sulak test soruları çözme odaklı yaklaşımı kaldırsınlar gerisi kolay.

Öğrenci "matematik netlerim çok iyi. ben matematik biliyorum" diyor. Çok basit bir "neden böyle?" sorusu soruyorum. "Bilmiyorum" diyor. Ama iş soru çözmeye gelince çözüyor.

Soru çözebilen maymunlar yetiştiriyoruz adeta.

hugo.almeida
Kapalı
27 Mayıs 2023 19:06

Bence her şey çok güzel.

Feriduni
Şube Müdürü
27 Mayıs 2023 19:53

Kesinlikle eğitim sistemimiz harika. Her şey çok iyi, her şey çok güzel. Her şey çok iyi demiş miydim?
hugo.almeida, 2 yıl önce

Bence her şey çok güzel.

hugo.almeida
Kapalı
27 Mayıs 2023 20:57

Hocam mükemmel olduğunu söylememişsiniz.

Feriduni, 2 yıl önce
Kesinlikle eğitim sistemimiz harika. Her şey çok iyi, her şey çok güzel. Her şey çok iyi demiş miydim?

Feriduni
Şube Müdürü
27 Mayıs 2023 21:06

Evet, çok mükemmel. :-)
hugo.almeida, 2 yıl önce

Hocam mükemmel olduğunu söylememişsiniz.

hugo.almeida
Kapalı
27 Mayıs 2023 21:07

Şimdi oldu.

Feriduni, 2 yıl önce

okuryazar3
Müsteşar
27 Mayıs 2023 21:42

Müfredaaarr daatt daat 9.15 adalar seferinde:))

Ortada eğitim mi kaldı ki müfredarı olsun.Eğitimin lokoöotifi öğretmeni 7 bitirdiler.

Valla bir velinin iki dudağı arasında soruşturma ile uğraşıyorum.Küfür hakaret tehditlerine menşetsiz iftira eklemediğine şanslıyım diyorum:))

Syasilere eğitimli insan değil güruh lazım haliyle eğitime gerekeni yaparlar..

Diagne38
Şef
27 Mayıs 2023 23:33

Güncelleme şart. Örneğin 8.sınıf İngilizce dersinde "on the phone" isimli ünitede anlatılan telefonlar 1990 da kullanılan fakat günümüzde işlevini tamamen yitirmiş kimisi müzede sergilenen tuşlu - çevirmeli telefonlar... haliyle öğrenci ilgi duymuyor

1Muallimbey
Aday Memur
28 Mayıs 2023 00:28

Eğitim sistemimizi almanya çok kıskanıyor...
Feriduni, 2 yıl önce

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
30 Eylül 2023 13:03

Her hazırlanan müfredat ve bunlara göre hazırlanan ders kitapları bir öncekinden kötü oluyorsa hayır.

Sık sık ve toptan değişiyorsa yine problemdir. Bu durum hazırlanan tüm dokümanların, harcanan zamanın ve dökülen emeğin boşa çıkmasına neden oluyor.

skramz
Daire Başkanı
30 Eylül 2023 22:12

internet ünitesinin onların ilgisini çekmesini beklemişimdir hep ama çoğunun ilgisini çekmiyor ilgilendikleri konu bi de???

Diagne38, 2 yıl önce
Güncelleme şart. Örneğin 8.sınıf İngilizce dersinde "on the phone" isimli ünitede anlatılan telefonlar 1990 da kullanılan fakat günümüzde işlevini tamamen yitirmiş kimisi müzede sergilenen tuşlu - çevirmeli telefonlar... haliyle öğrenci ilgi duymuyor
Toplam 13 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi