Editörler : Kubil ay
27 Mayıs 2023 08:44

Polisin Sorunları...
8 5 çalışan 657 tabi memurlar 160 saat çalışırken polis %50 daha fazla çalışarak 3 gruplu vardiyalı sistemde 240 saat çalışıyorç

Handikappppp
Memur
27 Mayıs 2023 09:10

Ben de buroda calisiyorum. Ama her hafta sonu muhakkak 1 gün ek göreve geliyoruz. Yani net 1 gün izin kullanıyoruz. 4 grup sisteminde çalışma tüm pma larda netlesirse aradaki fark ta esitlenecek

Minnakpolis
Aday Memur
27 Mayıs 2023 09:12

Polisin sorunu bitmez

27 Mayıs 2023 09:22

Önce gece çalışan ile gece çalışmayan arasında gece tazminatı ve maaşlarda 3/1fark olmalı,şubelerin aldığı tazminatları,özel hrk,istihbat,kom,terör,bomba imh karakol ve devriye ekipler de almalı.subeler ve karakollar diye ayrıma son verilmeli herkez belli seviye ve sürede farklı yerlerde çalışmalı.karakol ve ekiplerde çalışanlar meslek içerisinde en çok yıprananlardır.bir de meslekte aşırı bayan memuru fazlalığı var,bunlar da gih memuru yapılmalı.

armina45
Aday Memur
27 Mayıs 2023 10:42

Bu mesaj 10'un üzerinde eksi oy aldığı için gizlenmiştir.

2 gün önce emniyete gittim. Benim bu arşiv neden bitmiyor sonuçlanmiyor diye. Meğerse o işe bakan görevli personel saat 3 olmadan evine gidiyormuş :D bizim burada polislerin yoğun yoğun çalıştığıni görmedik. Sizin nasıl bilmiyorum

myzer
Memur
27 Mayıs 2023 10:44

Sendika

antepli-pol
Daire Başkanı
27 Mayıs 2023 11:17

Minnakböcek, bu teşkilatın tek sorunu sen ve senin gibi düşünenlerdir.

melih0980
Memur
27 Mayıs 2023 11:49

Bence en büyük sorun bir konuda arkadaşını eleştiren buldu mu hele bir amir buldu mu hemen harcama pozisyonuna geçme sonra o arkadaşı yanına geldimi o değilmiş gibi davranma derdi varsa yüzüne söyleyememe.Sonraki sorunlar çalışma saatleri, izin konuları,Gereksiz amir baskıları.

antepli-pol, 4 ay önce

Minnakpolis
Aday Memur
27 Mayıs 2023 11:54

Dün biri başlık açmıştı ben iki şark yaptığım için herkes yapmalı şark 1e düşmesin haksızlık olur diye sende aynı kafadasın ismimdeki polis yerine böcek yazmışsın sende ismini değiştir antepli böcek yap ne de olsa polisleri böcek olarak görüyorsun kendini dışlama aptepli böcük

antepli-pol, 4 ay önce

Kraltutsak
Aday Memur
27 Mayıs 2023 12:38

Arkadaş hâlâ kendi aramızda o çok çalıştı o az çalıştı yok gece çalıştı vs.

Kusura bakmayın ama mesleğin ne itibarı ne değeri kalmış diğer devlet memurları keyfi saltanat sürerken sen psikolojik savaş vermektesin

Bence Allah polise akıl sağlığını korumak için güç kuvvet versin

Gydm
Müsteşar Yardımcısı
27 Mayıs 2023 12:54

Yalakalık: En büyük sorunlar arasında kanımca 96 komser yardımcısına 69 şu 70 doğumlu sicilli polisin torunu olan adamın bu komsere kahvaltı almaya gitmesi ve çay getirmek için diğerleri ile yarışması ve kapısını açmasıdır. Komser de edep haya yok babası yaşındaki adamdan bu hizmeletleri alıyo görevi olmamasına rağmen ne koca memur adam af edersin ağarmamışın kıl kalmamış 1 sene 2 sene emekli olacaksın nedir bu yalakalık nedir eğilmen büzülmen bunun karşında.

antepli-pol
Daire Başkanı
27 Mayıs 2023 13:35

Gydm yaklaşık 30 yıllık bir memur olarak bu yazdığının altına imzamı atıyorum.

27 Mayıs 2023 13:56

Minnakböcek... puhahaha puhahaha yakışmış. Böcügume.

hamlea26
Daire Başkanı
27 Mayıs 2023 19:36

Bu görüntü hangi sicilde hangi yaşta olursa olsun rezillik.

Gydm, 4 ay önce
Yalakalık: En büyük sorunlar arasında kanımca 96 komser yardımcısına 69 şu 70 doğumlu sicilli polisin torunu olan adamın bu komsere kahvaltı almaya gitmesi ve çay getirmek için diğerleri ile yarışması ve kapısını açmasıdır. Komser de edep haya yok babası yaşındaki adamdan bu hizmeletleri alıyo görevi olmamasına rağmen ne koca memur adam af edersin ağarmamışın kıl kalmamış 1 sene 2 sene emekli olacaksın nedir bu yalakalık nedir eğilmen büzülmen bunun karşında.

PlsPlsPls
Aday Memur
27 Mayıs 2023 23:09

160 saat ve sonrası kesinlikle ücrete tabi olması...polisin kanunen tanımı görev kapsamı degisip her fiili asli görev kavramından çıkartılması...sendika hakkinin olmasi ve adlı idari konularda avukat desteği tam anlami ile sağlıklı sağlanması...kamu işçisi ve memuru gibi dini ve milli ve kamu tarafından tatil sayılan hafta sonları ücret tarifesi gelmesi...kısaca avrupa polisinin özlük haklarına baksak değişecek bir çok şey buluruz....şahsi kanaatim 160 saat ve sonrasına ücret gelirse tüm angarya yüz de 80 kalkar maliye para vereceğinden il müdürü şube müdürü komisere kadar ucu dokanir para bu sihirli değnek misali...ya personel alacak ya parasını verecek

neşter61
Şube Müdürü
27 Mayıs 2023 23:14

Ek mesai ücreti olmaması polisin en büyük sorunudur. Maçlarda para veriliyordu. Geceden çıkan gündüz çalışanlar maça banko yazılırdı. Mahkemeye verdik kazandık. Şuan bir maç görevi 1. Derecede 630tl. Arkadaşlar 5 ay geçti maça yazmıyorlar. İstemiyorum da. Sorun demek para imiş.

Gydm
Müsteşar Yardımcısı
28 Mayıs 2023 06:32

10 yıl dahil 10 yılı dolduran polisin 30 gün yıllık izni 10 yıl altı P.M 20 gün yıllık izni vardır. Bu yıllık iznin ayda en az 240 saat çalışan (ek görevsiz) polis memurları için çok az izindir. Arttırılması talebimizdir. 657 ye tabi diğer memurlar ayda 160 saat çalışırken onların izni 30 gün iken yüzde %50 daha fazla çalışan P.M larına verilen izin yetersizdir. Çünkü daha çok çalışıyor polis ve resmi ve dini günlerde diğer memurlar izin yaparken polisler izin yapmadığı gibi en fazla mesai harcadığı günler diğer memurların izinli olduğu resmi ve dini bayramlarda / izinlerde daha çok izin yapıyor. Talep: 1) yıllık izinler eşitlenmeli ve uzman çavuşlar gibi 3 ayda bir 15 gün izin verilmelidir. Yıllık izinlerin arttırılmasıdır talep. 2) resmi ve dini izinler polisin yıllık izine eklenmedilidir. Diğer günlerde kullanması sağlanmalıdır.

antepli-pol
Daire Başkanı
28 Mayıs 2023 07:02

neşter61 teşkilatın başındakiler sorulduğu zaman polis fazla mesai alıyor ya diyorlar, ekstra fazla mesaiye gerek yok diyorlar. Bordroya koymuşlar "nispi" bir fazla çalışma ücreti adı altında bir kalem , buna istinaden istediğim kadar memuru çalıştırırim diyor. Bir taşla iki üç kuş tutuyorlar. Bu şekilde hem mesai veriyorum diyor hemde memurun maaşını şişiriyor güya kendince. Hâlbuki fazla mesaiyi bu şekilde veremezler. Bizim en büyük düşmanımız bu teşkilatın başındakiler.

PlsPlsPls
Aday Memur
28 Mayıs 2023 13:34

Danıştayın bunla ilgili kararı var bu fazla çalışma ücreti olamaz görev risk tazminatı olabilir..lakin bunun için kanun ile düzenleme yapılması gerek diye

ilkay61
Aday Memur
28 Mayıs 2023 17:47

Bizim bu forum çok komik ya 😀 oğlum reşit, sen de sen işit. Sorunlarımızı kime anlatıyoruz acaba? 7 yıldır meslekteyim 2 sene de okul okudum. Şeflerim kardeşlerim, mesleki sorunları hepimiz biliyoruz. Bir birimize sorunu anlatıyoruz . Çözüm bizde mi ki ? Fazla mesai olsaydı böyle olmazdı, bayram seyran izni olsaydı olmazdı vs.vs. Bu sorunları biz yine bize kendimize söylüyoruz. Bunların çözüm mercinde hiç bir önemi yok. O yüzden bizim forum çok komik

Toplam 19 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi