Editörler : gubaz"eskiyara"

popcorn007
Kapalı
21 Haziran 2023 12:26

artık il dışı tayinleri hakkında konuşsak, gündemi buraya çekelim. İl dışı kontenjanlarının artırılması gerekiyor, özür grubunda dolmayan yerlerin ivedikle il dışı kontenjanına aktarılması esastır.

1Muallimbey
Aday Memur
21 Haziran 2023 19:11

Geçti kardeşim, sessiz sedasız boşalttılar oraları, Maraş tan adam evinin dibine geldi Aydın'a , benim bildiğim,2-3 arkadaş var
Ahis, 4 ay önce

Deprem bölgesindeki öğretmenlere mazeret tayin hakkı verilir mi? Yanlış duymadiysam Van depreminde verilmiş

popcorn007
Kapalı
27 Haziran 2023 10:05

O kadar bölümlerde boş norm var ve ne hikmetse bu boş normlar özür gruplarına saklanıyor ve bu durum yıllardır hep aynı devam ediyor. Bu tayin sistemini baştan değişmesi gerekiyor artık. Yıllardır aynı görev yerinde yüksek puanlarla çalışanlar, çakılı görev olarak görev yapıyor. Ama 10-20 puanı ola birisi eş tayini adı altında istediği yere nokta atışıyla gidebiliyor. Bu durumu kabullenmek bana mantıksız geliyor. En başta insan haklarına aykırı bir durum. Ben demiyorum eş tayini yapılmasın, elbette yapılsın, aile birliği her zaman sağlanmalı ama eşit ve adil bir şekilde yapılmalı. Zorunlu hizmete ve isteğe bağlı tayinlerde de görev yapanlar ailesinin olduğu yere veya istediği yere tayin isteyebilmelidir.

Bunun çok basit bir çözümü var o da ilk önce özür grubu tayinlerinin gerçekleşmesi ve daha sonra il içi ve il dışı tayinlerinin gerçekleşmesi gerekmekte. Böylelikle özür grubunda dolmayan yerler sistemde açılarak öğretmenlerin tercihlerine sunulması gerekiyor. Kısacası her sene il mem'lerin norm açıklamaları güncellenerek bu il dışı tayinlere de yansıtılması elzem bir durumdur.

popcorn007
Kapalı
29 Haziran 2023 16:12

Bu dönem il dışı tayinlerde kontenjanların artacağını düşünüyorum. Şimdi şöyle ki, zorunlu hizmet affı geldiğinden dolayı ve bu aftan faydalananlar da ZH olmayan yerleri tercih edebilsinler diye geçen yıldan özür grubu tayinlerinde dolmayan yerlerin sisteme yansıtılacağını düşünüyorum.

blueskies
Aday Memur
29 Haziran 2023 16:12

bende depremzedeyim maraştan ama il dışını bekliyorum, millet nasıl aydına gitmiş acaba? yalandan sağlık raporu alıp sistemi dolandırarak mı??

1Muallimbey, 3 ay önce
Geçti kardeşim, sessiz sedasız boşalttılar oraları, Maraş tan adam evinin dibine geldi Aydın'a , benim bildiğim,2-3 arkadaş var

popcorn007
Kapalı
29 Haziran 2023 16:13

Hocam içinizi ferah tutun bu dönem inşallah il dışı tayinlerde kontenjan açarlar.

blueskies, 3 ay önce

bende depremzedeyim maraştan ama il dışını bekliyorum, millet nasıl aydına gitmiş acaba? yalandan sağlık raporu alıp sistemi dolandırarak mı??

popcorn007
Kapalı
03 Temmuz 2023 18:45

Güncel
Toplam 47 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi