Editörler : cihan27E.Kayı Han
29 Mayıs 2023 23:07

Kardeşim kesin mi bu verdiğin rakamlar yazmıştım ama umursayip yazmamissin canın sagolsun da daha öncede asgari ücret ile ilgili birseyler paylasmistin sana güvenim tam
Thalesemre, 4 ay önce

Ben bu forumda daha önce yazdım. Parti genel merkezinde yönetici konumundaki bir yakınımdan bilgi aldım ve paylaştım.

6800 TL olan taban maaşlar yukarı çekilecek ve bunun üstüne maaşlara oransal zam yapılacak. İktidar mümkün olduğunca bu zammı en az maliyetle yapmaya çalışacak dedi. Bunun da yolu taban maaş artışını yüksek yapıp oransal zammı az yapmaya çalışacak. Böylece hem en düşük memur maaşı 22 bin olacak hem hiyerarşik maaş silsilesi bozulmayacak hem de kasadan mümkün olduğunca az para çıkacak. Tabi taban maaş artışı ne kadar olur yüzdelik zam ne kadar olur o şuan belli değil. Tabi şu da var bu 22 bin tl maaşın içinde eş ve çocuk yardımı dahildir.

Aldığım net bilgi bundan ibaret.

Not : Geçen aralık ayının başında asgari ücret 8500 TL memura verilecek refah payı da 10 15 puan arasında olacak bilgisini aldım ve burda paylaştım. Tabi birçok arkadaş dalga geçti.

darkodark
Genel Müdür
29 Mayıs 2023 23:35

Hbaer tamamen uydurma gibi duruyor.

Hangi sendika demiş, nerede demiş, link yok, isim yok.

Thalesemre
Genel Müdür
29 Mayıs 2023 23:37

Kardeş dikkat edersen şuan zam ile ilgili miktar vermedim çünkü bu yönde henüz bilgi almadım. Benim dediğim 6800 TL olan taban maaşlar artırılacak ve üzerine oransal zam yapılacak. Örnek vereyim taban maaşlar 3200 artırılırsa yüzdelik zam 45 olacak. 5200 artılırsa yüzdelik zam 30 olacak. Yani taban maaşı ne kadar yukarı çekerlerse yüzdelik zam o kadar az olacak. Ama bu hala net değil.

Ayrıca zayıf bir ihtimal de olsa taban maaş yerine bordrodaki ek ödeme kısmını da artırabilirler. Onun dezavantajı emekliliğe yansımıyor.

gardiyan4255, 4 ay önce
Kardeşim kesin mi bu verdiğin rakamlar yazmıştım ama umursayip yazmamissin canın sagolsun da daha öncede asgari ücret ile ilgili birseyler paylasmistin sana güvenim tam

cesmiser
Şube Müdürü
30 Mayıs 2023 08:35

Ek ödeme artarsa kötü olur, emekliliğe yansımaz.taban maaş artışı önemli, üstünr oransal zam olur.Ama bu artışlar emekli memura da aynen yansımalı .Yani 11 bin alan çalışan memur 22 bin olurken, 11 bin alan emekli memurda 22 bin olmali

DeliEfendi
Aday Memur
30 Mayıs 2023 09:31

hatta emekli daha fazla almalı

cesmiser, 4 ay önce

Ek ödeme artarsa kötü olur, emekliliğe yansımaz.taban maaş artışı önemli, üstünr oransal zam olur.Ama bu artışlar emekli memura da aynen yansımalı .Yani 11 bin alan çalışan memur 22 bin olurken, 11 bin alan emekli memurda 22 bin olmali

30 Mayıs 2023 10:05

Bence işçilere benzer yapılacak. Herkesin taban maaşına 3500 eklenip yüzde 45 oransal zam yapılır.

30 Mayıs 2023 10:28

İnşallah sana inaniyorum
Thalesemre, 4 ay önce

Kardeş dikkat edersen şuan zam ile ilgili miktar vermedim çünkü bu yönde henüz bilgi almadım. Benim dediğim 6800 TL olan taban maaşlar artırılacak ve üzerine oransal zam yapılacak. Örnek vereyim taban maaşlar 3200 artırılırsa yüzdelik zam 45 olacak. 5200 artılırsa yüzdelik zam 30 olacak. Yani taban maaşı ne kadar yukarı çekerlerse yüzdelik zam o kadar az olacak. Ama bu hala net değil.

Ayrıca zayıf bir ihtimal de olsa taban maaş yerine bordrodaki ek ödeme kısmını da artırabilirler. Onun dezavantajı emekliliğe yansımıyor.

ferit0707
Daire Başkanı
30 Mayıs 2023 10:41

şahsi fikrim 22 bin lirayı bulacak ama tabi aile yardımı çocuık yardımı vs dahil . Tüm ek ödemelerle 22 bine ulaşabilecek. Ona sendikalıların aldığı ek ödemeyi bile dahil edebilirler... ve taban aylıklara müdahele şeklinde olacak bencede doğrusau böyle olacak

cbedir
Aday Memur
30 Mayıs 2023 10:52

bunun kadar basit bir işi bile kimse bilmiyor. muallak her şey.

Karizmaunl
Şef
30 Mayıs 2023 11:22

İktidar Temmuza kadar ağzımıza bir sakız verdi herkes onu çiğniyor. Biz bunu konuşurken, acaba verirler mi derken, verecekleri ümidini taşıyarak memurlar sandıkları coşturdu. Seçim bitti, atı alan Üsküdar'ı geçti. Köprü geçildi, artık hükümet kimseye dayı demek zorunda değil. Hep birlikte göreceğiz ama bu filmi 21 senedir zaten izliyoruz. Kişisel tahminim Toplu Sözleşme Zammı + Enflasyon Farkından 1 TL fazla zam yapmazlar.

üçbuçukali
Müsteşar Yardımcısı
30 Mayıs 2023 11:40

atı alan üsküdarı geçti

hiç bir vaadini yapmak zorunda değil iktidar

hazine izin vermiyor

şartlar böyle denir geçilir gidilir

veya memura bir ciklet parası kıvamında refah payı verilir

nickimde yazılı bulunan kadar

gram bir umudum yok , dürüst olmak gerekirse ben olsam da zaten memura vermem o kadar para

vermesem ne yapabilecekler

1-2 gün dırıldanıp götünün üzerine oturacaklar

30 Mayıs 2023 12:09

Koskoca cumhurbaşkanı bunu kendi ağzıyla söyledi. Üstelik defalarca bunu tekrar etti. Siz hala seçim yenilgisinin kiniyle konuşuyorsunuz. Bence biraz kendinize gelin. Cumhurbaşkanı verecem dediyse verecek. Ha sizin gibiler bunu vermez diyor verdiği zaman da bir kulp takarsınız zaten. Bu arada kesinlikle ak partili de değilim iktidarı çok eleştirdiğim de oluyor.

Karizmaunl, 4 ay önce

İktidar Temmuza kadar ağzımıza bir sakız verdi herkes onu çiğniyor. Biz bunu konuşurken, acaba verirler mi derken, verecekleri ümidini taşıyarak memurlar sandıkları coşturdu. Seçim bitti, atı alan Üsküdar'ı geçti. Köprü geçildi, artık hükümet kimseye dayı demek zorunda değil. Hep birlikte göreceğiz ama bu filmi 21 senedir zaten izliyoruz. Kişisel tahminim Toplu Sözleşme Zammı + Enflasyon Farkından 1 TL fazla zam yapmazlar.

üçbuçukali
Müsteşar Yardımcısı
30 Mayıs 2023 12:18

napalım yani halay mı çekelim 22 vercek diye

22 ne ya para mı

benim kurumumda akşama kadar okey oynayan kamu işçisi

temmuzda ek haklarıyla birlikte belki de 35-40 bin alcak

ben 22 alcam diye kutlama mı yapayım

Qovboypolis01, 4 ay önce

Koskoca cumhurbaşkanı bunu kendi ağzıyla söyledi. Üstelik defalarca bunu tekrar etti. Siz hala seçim yenilgisinin kiniyle konuşuyorsunuz. Bence biraz kendinize gelin. Cumhurbaşkanı verecem dediyse verecek. Ha sizin gibiler bunu vermez diyor verdiği zaman da bir kulp takarsınız zaten. Bu arada kesinlikle ak partili de değilim iktidarı çok eleştirdiğim de oluyor.

Anuşirvann
Genel Müdür
30 Mayıs 2023 13:51

Yanılıyorsun ahbap. Cumhurbaşkanı verecem dediyse verir. Fakat bu enflasyonist ortamda eriyip gideceği de açık.

Karizmaunl, 4 ay önce

TakaNuri
Daire Başkanı
30 Mayıs 2023 16:31

Bir mutemet olarak kişisel kanaatim 6800 liralık taban aylığı asgari ücret seviyesine çıkarıp üstüne oransal zam yapacaklar.

ugur1104
Daire Başkanı
30 Mayıs 2023 16:51

Hem verilen kati sözler var, hem de seneye yerel seçimler var. Bu Temmuz kesinlikle bir kerelik de olsa tatmin edici bir zam verilecek. Sonraki 4 senede geleneksel toplu sözleşme sirki devam eder.

İbrahim5506
Memur
30 Mayıs 2023 17:00

O zaman yarısına alkış patlatır

Asts-sungur
Yasaklı
30 Mayıs 2023 20:43

Herkes taban aylığın yükseltileceğini düşünüyor fakat iktidar taban aylık yerine bordrodaki ek ödemeye seyyanen artış yapabilir. Bu ihtimali de göz önüne alın. Bu durumda emekliliğe hiçbir faydası olmayacak.

31 Mayıs 2023 13:58

En düşük bekar memur maaşı 22 bin olmalı. Fakat görünen o ki evli ve eşi çalışmayan çocuklu memurun maaşı 22 bin olacak. Buna göre bekar yeni işe başlayan memur 20 bin alacak.

Toplam 59 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi