Editörler : cihan27E.Kayı Han

isos1981
Memur
06 Haziran 2023 22:42

Senin dolu olduğuna kim karar verdi acaba teneke.
Espert0, 4 ay önce
Bi boş da burdaymış

Byklinikpsikolog
Aday Memur
07 Haziran 2023 09:30

Kardeş senin sorumluluğun ile nitelikli unvandaki mühendis,doktor,psikolog, sosyal çalışma görevlisi v.b. bir mi Allah aşkına? Yüz yıl da geçse yaptığımız bir yanlis gelip bizi bulur. Senin ki en fazla maliyeden döner düzeltin diye.Not uzun süreler idarecilik yaptım.
isos1981, 4 ay önce
Düz dediğin memur ilk okul mezunumu kardes senin kadar bizde okuduk 4 yıllık iktisat mezunuyum ben senin ne ayrıcalığın var anlamadım ben mühendislik okuyunca ne oluyor bizde uni sınavına girdik bizde kpss ye girdik 4 yıl bizde okuduk sizin fazla almanızı gerektiren olay nedir doktor musun pilotmusun herkes mühendislik mezunu dolu

subatomic
Aday Memur
07 Haziran 2023 09:34

Sizlere bir konuyu sormak istiyorum.

Seyyanen ve oransal zam artışı yapılacağı zaman, önce hangisi verilir?

Örneğin,

(Önce seyyanen)

10000 TL maaşa 5000 TL seyyanen verilip % 20 zam yapılsa kabaca hesaplarsak 18000 TL olur.

(Önce oransal)

10000 TL maaşa % 20 zam yapılıp 5000 TL seyyanen zam verilirse 17000 TL olur.

Daha önce seyyanen yapılan zam uygulaması gören arkadaşlar varsa bilgi verebilir mi bu konuda? Hesaplama nasıl yapılıyor acaba?

Byklinikpsikolog
Aday Memur
07 Haziran 2023 09:34

Kardeş bizim kurumda en az 30 kişinin okuma yazmasi yok 1.kademe okuma yazma belgesi var o da halk eğitim merkezlerinin zaten nasıl verdiğini bilmeyen yoktur.
alpber, 4 ay önce

Pardon acaba okuma yazma bilmeyen işçi mi oluyor bu devirde üniversite bitirmiş ve kamuda işçi olarak çalışıyorum ne şartlar altında ne fekadarlık altında kamunun en zor şartları ile çalışıyor maaşlarımız neden size batıyor ha sanki 30 k alıyoruz biz işimizin hakkını istiyoruz ve bu bile tam tamına verilmiyor vergi kesintileri çalışma koşulları niye bizleri hedef gösterip kolayına kaçıyorsunuz

necip salih
Aday Memur
07 Haziran 2023 09:59

Hocam sana iki çift lafım var.

Çocuğun var mı yok mu bilmiyorum ama, dilerim Allah'tan (c.c) çocuğun/çocukların iş kapılarında sürünsün.

İyi eğitim alıp işsiz kalsın.

Memurlara ve işçilere uzaktan iç çekip bakakalsın.

Sen de bizden fazla aldığın o yüksek tutarlı maaşlarla ömür boyu çocuklarına bakmak zorunda kal.

darkodark, 4 ay önce

Madem dua ediyoruz,

Allah sana hakettiğini, burada millete davrandığın şeklin 10 katını sana bu Dünyada versin.

Garibanm
Aday Memur
07 Haziran 2023 10:29

Bir defa ben artık 11.848 baz alınarak + 3200 + %45 oransal bi defa bu şu ortamda bana hayal geliyor. işçiye verdi işçiye seçim öncesi verildi unutmamak lazım. dolayısıyla bana gerçekçi gelen kabinenin de değiştiği göz önüne alındığında maliyeye en düşük yük taban maaşa oransal + tüm ödeme kalemlerine bildigimiz manada oransal zam ile olacaktır. oransal olarak bir çok varsayım yapılıyor fakat onun TL karşılığını söylemek gerekirse benim tahminim en az yük ile ilk senaryoda 5200 + %30, ikinci seçenek, 11.848 + 6500 + %20, üçüncü seçenek emeklilerdeki gibi kademeli ek ödeme artışı ek ödemelerin oransal olarak kademeli arttırılmasıyla tamamlama olabilir. atıyorum %20 refah payıyla genel oransal zamdan sonra belli bir maaş skalasına hizmet tazminatlarına her ünvan için atıyorum 22 nin altında kalana atıyorum tazminata %30 22 üzerine %25-20, kademeli bu şekilde de yapabilirler ihtimal dahilinde bence bu seçeneklerden birisi olacaktır.

subatomic, 4 ay önce

Sizlere bir konuyu sormak istiyorum.

Seyyanen ve oransal zam artışı yapılacağı zaman, önce hangisi verilir?

Örneğin,

(Önce seyyanen)

10000 TL maaşa 5000 TL seyyanen verilip % 20 zam yapılsa kabaca hesaplarsak 18000 TL olur.

(Önce oransal)

10000 TL maaşa % 20 zam yapılıp 5000 TL seyyanen zam verilirse 17000 TL olur.

Daha önce seyyanen yapılan zam uygulaması gören arkadaşlar varsa bilgi verebilir mi bu konuda? Hesaplama nasıl yapılıyor acaba?

kompocyo
Şef
07 Haziran 2023 12:06

En başımdan beridir bende öyle düşünüyorum.
kral122, 4 ay önce

Em düşük memura seyyanen +yüzdesel verilecek bize sadece yüzdesel verilecek kamu barışı korunacak

darkodark
Genel Müdür
07 Haziran 2023 12:18

Sizün bunları bana değil de Yanlış alıntı yaparak Emre Yalçın adlı kişiye yazdığınızı düşünüyorum.

" Yok ben sizin Emre Yalçın adlı kişiye yazdığınıza göre bunu size yazdım* diyorsanız ona göre yeniden cevap yazacağım.

necip salih, 4 ay önce

Çocuğun var mı yok mu bilmiyorum ama, dilerim Allah'tan (c.c) çocuğun/çocukların iş kapılarında sürünsün.

Sen de bizden fazla aldığın o yüksek tutarlı maaşlarla ömür boyu çocuklarına bakmak zorunda kal.

darkodark
Genel Müdür
07 Haziran 2023 12:22

https://forum.memurlar.net/konu/cevap/2a86be35-8dff-ed11-811e-a0369f7d1486/

Buraya bakın sonra " ben size yazdım" diyorsanız cevabınızı vereyim.

necip salih, 4 ay önce

selimsw
Aday Memur
08 Haziran 2023 13:40

Medyada söylenen ; elinen gelen düğün bayram...

Devir Kötü
Şube Müdürü
08 Haziran 2023 14:34

Geçen yılbalı başımıza gelenlerden sonra artık 22 bin verseler bile bizi mutlu etmeyeceğini adım gibi biliyorum. Dolar yüksekli1 30 lira olur maaş eskisinden bile kötü duruma gelir. Adamalr 20 senedir memurdan kısıyor 1 ayda ne değişti de memura kepçeyle(!) verecek?

Zaten bu yıl başında asgari ücrete kallavi zam yapılır siz e yazın yaptık daha gerek yok denir ve yine aynıya döneriz. Bu yazdığımı da unutmayın. Yılbaşında görüşmek üzere!

Toplam 111 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi