Editörler : E.Kayı Han

Bluecan
Aday Memur
30 Mayıs 2023 23:58

Hiçbirşey anlamadım , yukarıda geçebilirsin yazmıştınız.

E.Kayı Han, 2 yıl önce

Siz sözleşmeli iken kadroya geçen personelsiniz. 657 sayılı kanunun dördüncü maddesi açık. Bir yıl boyunca aynı kadroda çalışmak zorundasın. Yani kurum değişikliği yapamazsın.

Sınavla olsaydı istifa eder geçerdin.

E.Kayı Han
Editor
30 Mayıs 2023 23:59

Bunda anlamayacak ne var normal şartlarda geçemezsin ama üni ister bakanlık onay verirse geçersin. Bu kadar basit.

Bluecan, 2 yıl önce

Hiçbirşey anlamadım , yukarıda geçebilirsin yazmıştınız.

Bluecan
Aday Memur
31 Mayıs 2023 00:29

Hocam bu 7433 numaralı yeni kadroya geçiş kanununda 3. Maddede ;

"Birinci fıkranın (a) ve (c) bentleri kapsamında memur kadrolarına atananlar, sözleşmeli personel olarak geçen süreler dahil olmak üzere dört yıl süreyle başka bir yere atanamazlar. Dört yıllık sürede, memur kadrosuna atanmadan önce tabi oldukları mevzuata göre yer değiştirme hakkına sahip olanların söz konusu mevzuatta yer alan süre, usul ve şartlarla görev yerleri değiştirilebilir. Aynı fıkranın (b) bendi kapsamında memur kadrolarına atananların il özel idaresi, belediye ve bağlı kuruluşları ile mahalli idare birlikleri dışındaki kamu kurum ve kuruluşlarına nakli yapılamaz."

ibaresi benim önümü kapatıyor mu ? Çünkü 1.5 yıllık katibim kadroya yeni geçtim, ben bu sorunun peşindeyim tam olarak. Cevaplarsanız sevinirim

E.Kayı Han, 2 yıl önce

Bunda anlamayacak ne var normal şartlarda geçemezsin ama üni ister bakanlık onay verirse geçersin. Bu kadar basit.

E.Kayı Han
Editor
31 Mayıs 2023 00:34

Evet engel ama Türkiyede hiç bir şey için olmaz diyemezsin. Sen en baştan soruyu yanlış soruyorsun. Diyorsun ki üni isterse bakanlık onaylarsa olur mu diyorsun bizde olur diyoruz sonra o kanun bu kanun diyorsun.

Tekrar ediyorum burası Türkiye ve olmaz diye bir şey yok.

Bluecan, 2 yıl önce

Hocam bu 7433 numaralı yeni kadroya geçiş kanununda 3. Maddede ;

"Birinci fıkranın (a) ve (c) bentleri kapsamında memur kadrolarına atananlar, sözleşmeli personel olarak geçen süreler dahil olmak üzere dört yıl süreyle başka bir yere atanamazlar. Dört yıllık sürede, memur kadrosuna atanmadan önce tabi oldukları mevzuata göre yer değiştirme hakkına sahip olanların söz konusu mevzuatta yer alan süre, usul ve şartlarla görev yerleri değiştirilebilir. Aynı fıkranın (b) bendi kapsamında memur kadrolarına atananların il özel idaresi, belediye ve bağlı kuruluşları ile mahalli idare birlikleri dışındaki kamu kurum ve kuruluşlarına nakli yapılamaz."

ibaresi benim önümü kapatıyor mu ? Çünkü 1.5 yıllık katibim kadroya yeni geçtim, ben bu sorunun peşindeyim tam olarak. Cevaplarsanız sevinirim

Bluecan
Aday Memur
31 Mayıs 2023 00:48

Evet anladım dediğinizi

E.Kayı Han, 2 yıl önce

Evet engel ama Türkiyede hiç bir şey için olmaz diyemezsin. Sen en baştan soruyu yanlış soruyorsun. Diyorsun ki üni isterse bakanlık onaylarsa olur mu diyorsun bizde olur diyoruz sonra o kanun bu kanun diyorsun.

UğUR_BoRA
Genel Müdür
31 Mayıs 2023 13:18

Muaffakat denen birşey var yani üniversitedeki atanacağın memuriyet kendi alanın olacak ve şu andaki çalıştığın memurluk ünvanından üstün olacak bu şekilde muaffakat alabilirsin.Bakanlık muaffakat vermezse idare mahkemesine gider ordan alırsın oda iki yıl sürer benim arkadaşlarım oldu böyle kurum değiştiren hayırlısı olsun hakkında

Bluecan
Aday Memur
31 Mayıs 2023 15:49

Hocam birde bu üst kadroya geçiş ve mezun olduğun bölüme geçiş muhabbeti nedir, bazısı denk kadroya geçmen ğerek diyor bazısı üst kadro veya mezun olduğun bölüm diyor , benim yapmak istediğim atama naklen atama sanırım benim için geçerli mi

E.Kayı Han, 2 yıl önce

bugraa12
Aday Memur
02 Haziran 2023 14:14

Ortalıkta çok bilgi var. Kurumlar arası naklen ataması yapan arkadaşlar süreci anlatmasa çok iyi olacak. Dilekçeyi nereye veriyor hangi kadrodan hangi kadroya geçti mesela.

slm08
Daire Başkanı
05 Haziran 2023 15:44

yeniden kpss girip sınavla yerleşirse neden 6 ay bekliyor istifayı basıp geçemez mi özellikle de ünvan bazlı atama olursa

cevherdudayev1, 2 yıl önce

dsi e kadrolu başlayacaksa istifa dan sonra 6 ay beklemesi lazım sözleşmeli ise bekleme süresi yok yanlış iş yapmasın arkadaşın

serkan beşer
Aday Memur
05 Haziran 2023 16:09

3 kez talepte bulundum, 3 farklı kurum istedi, 3'ünde de bizim bakanlık red verdi.

cevherdudayev1
Daire Başkanı
05 Haziran 2023 16:11

bu iş muvafakatla olur atandığı kadro üst bi kadromu mesela tekniker ozaman istifaya gerek yok aynı ünvan için kurumlar kolay kolay izin vermez ayın ünvan değince gih ten gih e diyorum adalet bakanlığı kolay kolay adamını vermez th sınıfına atandıysan eli mahkum verecek

slm08, 2 yıl önce

yeniden kpss girip sınavla yerleşirse neden 6 ay bekliyor istifayı basıp geçemez mi özellikle de ünvan bazlı atama olursa

Kleist
Aday Memur
12 Haziran 2023 16:33

+4 yıl hizmet yapan bu durumdan etkilenmez. Yanlış yönlendirmeyin insanları. Sen 1.5 yıl olduğu için geçemezsin. -normal şartlarda-

E.Kayı Han, 2 yıl önce

Siz sözleşmeli iken kadroya geçen personelsiniz. 657 sayılı kanunun dördüncü maddesi açık. Bir yıl boyunca aynı kadroda çalışmak zorundasın. Yani kurum değişikliği yapamazsın.

13 Haziran 2023 16:41

Sınava yeniden girse kadrolu olsa ve sözleşmeli unvana basvursa yine mi 4 yıl beklemeli
Kleist, 2 yıl önce

+4 yıl hizmet yapan bu durumdan etkilenmez. Yanlış yönlendirmeyin insanları. Sen 1.5 yıl olduğu için geçemezsin. -normal şartlarda-

Kleist
Aday Memur
14 Haziran 2023 09:12

1 yıl beklemen gerekir

2023teknisyen
Aday Memur
18 Haziran 2023 02:16

merhaba hocam sözleşmeli personel istifa ettikten sonra başka bakanlığın alımına başvurmak için 6 ay mevzusu var mıdır sözleşmeli olduğu için direkt geçebilir mi engel var mı bilgilendirirseniz sevinirim
E.Kayı Han, 2 yıl önce

Bluecan
Aday Memur
18 Mayıs 2024 23:21

4. Maddede ne diyor anlayamadım hocam

E.Kayı Han, 2 yıl önce

checkvizor
Şef
19 Mayıs 2024 09:20

İyi tanıdıkların varsa her kuruma geçebilirsin

Toplam 37 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi