Editörler : gubaz"eskiyara"
30 Mayıs 2023 12:35

Sözleşmeliden Kadrolu Öğretmen Eş Durumu

Arkadaşlar geçen sene şubat ayında Hakkari'ye atamam gerçekleşti. Sözleşmeli olarak atandım ve geçtiğimiz ay kadroya geçişim oldu. Eşim senelerdir Ankara'da özel sektörde çalışıyor. Normal şartlarda eş durumu için 3 sene sözleşme dolması gerekiyordu fakat kadroya geçişimden dolayı eş durumundan tayin isteyebilir miyim ?

Bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.

onur6319
Aday Memur
30 Mayıs 2023 13:55

Hocam kadroya geçtiniz ama eş durumu tayini yapamıyorsunuz, kadroya geçmek o hakkı vermiyordu sanki.

uye1781
Aday Memur
30 Mayıs 2023 14:07

Hocam öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Bu bilgi varsayım mı yoksa bir yerden mi okudunuz ?

onur6319, 4 ay önce

Hocam kadroya geçtiniz ama eş durumu tayini yapamıyorsunuz, kadroya geçmek o hakkı vermiyordu sanki.

umudumu yitirmedim
Aday Memur
30 Mayıs 2023 14:10

7433 sayılı kanunun "memur kadrolarına atananlar, sözleşmeli personel olarak geçen süreler dahil olmak üzere dört yıl süreyle başka bir yere atanamazlar. Dört yıllık sürede, memur kadrosuna atanmadan önce tabi oldukları mevzuata göre yer değiştirme hakkına sahip olanların söz konusu mevzuatta yer alan süre, usul ve şartlarla görev yerleri değiştirilebilir" hükmü gereğince

eş durumu yapamıyoruz . malesef :((

uye1781
Aday Memur
30 Mayıs 2023 14:14

Hocam teşekkürler ilginize. Moralim iyice bozuldu. Bir umut olur diyordum. Artık nasıl yapacağız bu şekilde bilmiyorum. 2 yerde kira ödüyoruz, 2 ev kurduk çok zor çok...

umudumu yitirmedim, 4 ay önce

7433 sayılı kanunun "memur kadrolarına atananlar, sözleşmeli personel olarak geçen süreler dahil olmak üzere dört yıl süreyle başka bir yere atanamazlar. Dört yıllık sürede, memur kadrosuna atanmadan önce tabi oldukları mevzuata göre yer değiştirme hakkına sahip olanların söz konusu mevzuatta yer alan süre, usul ve şartlarla görev yerleri değiştirilebilir" hükmü gereğince

eş durumu yapamıyoruz . malesef :((

umudumu yitirmedim
Aday Memur
30 Mayıs 2023 14:17

malesef bizde aynı durumdayız. tamamen yeni bakanın inisiyatifine kaldık ama umudum yüzde 0.99 :(

onur6319
Aday Memur
30 Mayıs 2023 14:23

Kanun böyle hocam, değişen tek şey erkenden kadrolu oldunuz, diğer durumlar aynı şekilde geçerli.

uye1781
Aday Memur
30 Mayıs 2023 14:35

Teşekkür ederim cevaplarınız için arkadaşlar

Mentore
Aday Memur
30 Mayıs 2023 19:08

Ben bu durumu eşim için bizzat sendikaya Millî Eğitim Bakanlığını aratarak sormuştum. Oradan gelen cevapta kadroya geçenlerin önceki haklarının sabit tutulacağı yönündeydi. Biz de buna dayanarak kadroya geçiş yaptık. Yukarıda bir arkadaşın gönderdiği mevzuat da bunu söylüyor zaten ki orayı atlamış:

''Dört yıllık sürede, memur kadrosuna atanmadan önce tabi oldukları mevzuata göre yer değiştirme hakkına sahip olanların söz konusu mevzuatta yer alan süre, usul ve şartlarla görev yerleri değiştirilebilir"

Siz de sözleşmilyken bu hakka sahip olduğunuz için hakkınız korunacaktır. Tabii 3 yılınız dolmuşsa.

Memurlar.net'te de bununla ilgili bir haber yapılmıştı: Kadroya geçen sözleşmeli öğretmen ne zaman yer değiştirebilir?-Memurlar.Net

a1981
Müsteşar
30 Mayıs 2023 19:58

Normal şartlarda eş durumu için kadrolu olmanız yeterlidir.

Ancak bu son kadroya alım işleminde bütün sözleşmeliler tek seferde kadroya alındı ve kadroya geçmek için 3 yıl beklemek gibi bir durum olmadı.

Böylece tayin yönetmeliği yayınlanınca bu durumla ilgili mutlaka bir madde olacak. Orada filanca düzenleme ile kadroya geçenlerden 3 yılını dolduranlar başvurabilir diyecekler. Zaten önceden de öyleydi ve koydukları madde ile haklar geriye gitmeyecek denildi.

Aksi durumda tek seferde kadroya geçirdikleri yüz bine yakın öğretmene özür atamasını açmaları gerekir, bunu yapmazlar.

3 yıl şartı için başvuru tarihi olan temmuz ayını mı baz alırlar, yoksa Eylül sonu deyip 2020 eylülünde atananları da dahil ederler mi bilinmez..

1Muallimbey
Aday Memur
30 Mayıs 2023 21:11

3 yılı doldurmanız gerekiyor Hocam ...
Toplam 10 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi