Editörler : Renjiro
30 Mayıs 2023 18:15

Aday memurken DSİ'ye tayin olabilir miyim?

Merhaba arkadaşlar. Ekpss ile Tarım ve Orman Bakanlığına memur olarak yeni atandım. Biliyorsunuz ki DSİ Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı kuruluş. DSİ?ye geçiş yapmak istiyorum. Aday memurum. Aday memurken DSİ?ye tayin olabilir miyim?

DSİ?ye tayin olabilmek için torpil lazım olduğunu biliyorum. Peki DSİ?den torpil bulduk diyelim. Engelliler aday memurken bile tayin olabiliyor diye biliyorum. Peki DSİ için de geçerli mi? DSİ?ye de tayin olabilir miyim yoksa aday memurluğun bitmesi mi lazım?

uzeyiryzc
Memur
30 Mayıs 2023 18:56

Torpilin sağlamsa olursun ama değilse işin çok zor.

xerohype
Aday Memur
31 Mayıs 2023 09:48

Babam Dsi?den emekli. Dsi?den tanıdıklar var. Aday memurluk şartı yoksa Dsi?yi ayarlayabilirim.

uzeyiryzc, 4 ay önce

Torpilin sağlamsa olursun ama değilse işin çok zor.

uzeyiryzc
Memur
31 Mayıs 2023 11:00

Fakat tayin nedeni olarak engel durumunu kullanman gerekiyor. Eğer şuan bulunduğun kurum ve dsi aynı merkezdeyse bu konuda sıkıntı olabilir.

xerohype, 4 ay önce

Babam Dsi?den emekli. Dsi?den tanıdıklar var. Aday memurluk şartı yoksa Dsi?yi ayarlayabilirim.

xerohype
Aday Memur
31 Mayıs 2023 23:13

Anladım. Birbirine yakın değiller. Dsi bana daha yakın.

Teşekkürler cevabınız için

uzeyiryzc, 4 ay önce

Fakat tayin nedeni olarak engel durumunu kullanman gerekiyor. Eğer şuan bulunduğun kurum ve dsi aynı merkezdeyse bu konuda sıkıntı olabilir.

tek.memur
Aday Memur
01 Haziran 2023 15:11

Aday memurken tayin ve kurumlar arası nakil olamazsın.Asalet tasdiğin olduktan sonra Dsi geçmek istersen, kurumlar arası nakil yapman gerekir. Aynı bakanlıkta olsalarda ıkı farklı genel müdürlük organizasyonu var.Bağlı olduğun kurum olur verecek,gideceğin kurumda seni kabul edecek.İnşaat jeoloji vb.DSİ Formatında mühendislik veya tekniker kadron yoksa benim kanaatim hiç ugrasma

xerohype
Aday Memur
06 Haziran 2023 12:22

Teşekkürler cevaplarınız için

xerohype
Aday Memur
09 Haziran 2023 00:15

Hocam memurum ama ileriki zamanda mühendislik okumayı düşünüyorum.

Gideceğim dsi kurumunda tanıdıklar var. Gideceğim kurumda konuşup bir şekilde ayarlayabilirsem olmaz mı? Merkez bakanlık Ankara?ya takılma ihtimali var mı?

tek.memur, 4 ay önce

Aday memurken tayin ve kurumlar arası nakil olamazsın.Asalet tasdiğin olduktan sonra Dsi geçmek istersen, kurumlar arası nakil yapman gerekir. Aynı bakanlıkta olsalarda ıkı farklı genel müdürlük organizasyonu var.Bağlı olduğun kurum olur verecek,gideceğin kurumda seni kabul edecek.İnşaat jeoloji vb.DSİ Formatında mühendislik veya tekniker kadron yoksa benim kanaatim hiç ugrasma

Toplam 7 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi