Editörler : **sude**
31 Mayıs 2023 10:31

Belediyeye şirket elemanı olarak girmek

Merhaba. Ben Bilgisayar mühendisiyim. Büyükşehir belediyesinde Bilgi İşlemde çalışmaya başladım. 4 aylık deneme süresi var ve Asgari ücret veriyorlar. İlk kez işe başladığım için birkaç sorum olacak.

1) 4 ay sonra işleyiş nasıl olur? Yine şirket elemanı olarak mı devam eder?

2) Şirket elemanı olmaktan çıkarıp, belediye kendi sözleşmeli personeli olarak devam ettiriyor mu? Oluyorsa ne kadar zaman sonra olur? Ve bu durumda maaşım artar mı?

3) Bir de benim çalıştığım birimde bilgisayar teknikeri de var. Belediye sözleşmesine geçtiğimiz durumda ben mühendisim arkadaş tekniker aynı birimde çalıştığımız için maaş aynı mı olur yoksa mezun olduğumuz bölüme göre mi olur?

Sorularımda saçma olan yerler varsa kusura bakmayın daha yeniyim☺️ Teşekkür ederim.

mühends001
Aday Memur
31 Mayıs 2023 10:53

1.)Şirket elemanı olarak çalışmaya devam edersiniz.

2.) Sözleşmeli personel alım şekli değiştirildi. Artık KPSS şartı getirildi. Yine torpil olur tabi ki ama Belediye şirketinde çalışan birisi artık sözleşmeliye direk geçemiyor.

3.) Şirket personeli olarak çalışmaya devam ederseniz tekniker ve mühendis aynı ücreti alır. Lisan ve önlisans tabi ki ufak miktarda maaş oynar ama arada uçurum olmaz.

Selin322
Aday Memur
31 Mayıs 2023 11:15

Teşekkür ederim. Kpss puanım var. Kaç istiyorlar bilmiyorum ama deneme süresinden sonra kpss puanımı beyan etmemin bir faydası olur mu?

Selin322
Aday Memur
31 Mayıs 2023 11:18

Teşekkür ederim. Kpss puanım var. Kaç istiyorlar bilmiyorum ama deneme süresinden sonra kpss puanımı beyan etmemin bir faydası olur mu?

mühends001, 4 ay önce

2.) Sözleşmeli personel alım şekli değiştirildi. Artık KPSS şartı getirildi. Yine torpil olur tabi ki ama Belediye şirketinde çalışan birisi artık sözleşmeliye direk geçemiyor.

3.) Şirket personeli olarak çalışmaya devam ederseniz tekniker ve mühendis aynı ücreti alır. Lisan ve önlisans tabi ki ufak miktarda maaş oynar ama arada uçurum olmaz.

yerelmen
Aday Memur
31 Mayıs 2023 11:29

önce personel alımı için ilana çıkılması lazım, sizde başvurunuzu yaparsınız başkalarıda yapar. eğer mülakat olmazsa en yüksek puanlı atanır. mülakat kalkacak demişti cumhurbaşkanı, resmi olarak kalktı mı bilmiyorum. mülakat olursa istediklerini alırlar.

Selin322, 4 ay önce

Selin322
Aday Memur
31 Mayıs 2023 11:33

Teşekkür ederim.

yerelmen, 4 ay önce

önce personel alımı için ilana çıkılması lazım, sizde başvurunuzu yaparsınız başkalarıda yapar. eğer mülakat olmazsa en yüksek puanlı atanır. mülakat kalkacak demişti cumhurbaşkanı, resmi olarak kalktı mı bilmiyorum. mülakat olursa istediklerini alırlar.

Selin322
Aday Memur
31 Mayıs 2023 11:53

Sözleşmeliye geçersem maaş değişiyor mu?

mühends001, 4 ay önce

mühends001
Aday Memur
31 Mayıs 2023 12:07

Evet yükselir. Şu anki maaşınızın 2 katına çıkar

yerelmen
Aday Memur
31 Mayıs 2023 12:18

belediyelerde sds de olduğu için asgari ücretin iki katını da geçer

Selin322, 4 ay önce

Sözleşmeliye geçersem maaş değişiyor mu?

31 Mayıs 2023 13:47

hayırlı olsun

Selin322
Aday Memur
31 Mayıs 2023 14:04

Çok teşekkür ederim hepinize sağ olun.

darkkinght
Aday Memur
31 Mayıs 2023 17:54

torpilsiz var mı şirket elemanı olarak giren 4 yıldır cv atıyorum bir kere dönen olmadı

polestar06
Aday Memur
01 Haziran 2023 22:30

valla Kardeşim ben kamu 7/24 de belediye iş ilanlarını takip ediyorum türkiye geneli bütün belediye var dogudan batıya göre https://www.kamu724.com/belediye-is-ilanlari/ linki

Selin322, 4 ay önce

Teşekkür ederim.

Toplam 12 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi