Editörler : Kubil ay

Kkplis
Aday Memur
31 Mayıs 2023 22:02

Kardeşim boş boş konuşma gücün varsa rapor çıkarıp çocuğunun adını çıkarma diye söyledim ben onu gücü yoksa elbet çıkarsın raporu aynı sıkıntı bizimde başımızda tek maaşım ama yemedim içmedim raporda çıkarmadım çünkü e nabız da çıkarmış olduğun bir rapor evladının ömrünün sonuna kadar karşısına çıkacak

Guven Guler, 4 ay önce
Kardeşim sen iyi bir çocuk psikologuna git herseyin başı eğitim biz eğitim ile yaşıtlarını yakaladık sen rapor alma diyen arkadaşlara inanma varsa sıkıntı çocugun un yaşı küçük daha erken teşhis hayat kurtarıyor. Biz rapor çıkardık egm ek 8 saat ücretini karşılıyor haberin olsun

policeman2004
Aday Memur
31 Mayıs 2023 23:19

Çok geçmiş olsun öncelikle, yolun uzun ilçe küçük bir ilçe ise merkez bi ilçeye geç, çalışma saatlerini ayralarlar, çocuk kısmında bir iki birşey söylemek istiyorum çocuğun durumu tanısı ne otizm bir yelpaze ne kadar etkilendiğini bilmelisin ve yorgun gelip atılıp gitmek yok gerçek mesainin çocuğun olduğunu kabullen, ve yaşı çok küçük ne kadar etkilenmiş bilemem ama ciddi manada ilerleme kaydedebilirsiniz. Ailen de sana yardımcı olamaz diye düşünüyorum memleketten ziyade özel eğitim konusunda iyi olan vilayetleri araştırmalısın. Haftada 2 gün ata bindir çocuğu 2 gün oyun parkları çocukların bol olduğu yerlere kaynaştır çocuğu, oyuncak oynatmaya çalış bıkmadan yorulmadan, arabaya bindirip tur attırmaktan ziyade bwbwk arabasına bindir, böcek görürsen böceği çiçek görürsen çiçeği göster öğret çocuğa, kesinlikle ama kesinlikle tv den uzak tut telefon tablet tv reklam asla ama asla izin vermeyin. Aklıma gelen bunlar özel bir sorun olursa yazabilirsin.

GırqırAli
Aday Memur
01 Haziran 2023 00:25

Devrem öncelikle geçmiş olsun. 2018 doğumlu bir oğlum var ellerinden öper, 1.5 yaşında iken aynı senin durum gibi bize de otizm teşhisi konuldu, hatta istersek hemen çözger raporu vereceklerdi ama biz istemedik, hatta olmama ihtimali üzerinde durduk varsa da en iyi tedavi yöntemi bulalım dedik, yaklaşık 6 ay bu konu ile alakalı mücadelemizi verdik ve sonuç olumsuz! Oğlum otizm değildi hatta emin olmak için 3 lü gen testi bile yaptırdım. Sonuç şu an oğlum 5 yaşında 2 yıldır kreşe gidiyor, gayet iyi durumda evet biraz akranlarından geri kalıyor bazı konularda ama hepsi hallolur zamanla. Örnek vereyim eve misafir geldiğinde annesinin bacağına yapışıp saatlerce ağlardı, şu an kendisi arkadaş getiriyor eve. Tavsiyem önce emin olun yanlış teşhis konulma ihtimali yüksek otizmde, bir de otizmin çeşitleri var int üzerinden araştır. Allah ım kimseyi evladı ile sınamasın...

erkann33
Aday Memur
01 Haziran 2023 00:51

Arkadaşlar bi çok konuda önemli bilgileri vermiş ama asıl olan ek ders verdirmen.

erkann33
Aday Memur
01 Haziran 2023 00:55

Ayrıca canını sıkma iyi bir takviye ile normal çocuklardan farkı kalmıyacaktıe emin ol. Mersinde olan arkadaşımız varsa bu konudan muzdarip iyi ve işinde uzman öğretmen tavsiye edebilirim özelden.Tecrübe ile sabit.

sdufizik
Memur
01 Haziran 2023 01:59

Öncelikle geçmiş olsun Benim çocuğumda Atipik Otizm tanısı aldı ilk başta aklına gelecek sorulardan biri çocuğuma rapor çıkarsam mı olacaktır Bende bunu çok düşündüm şahsi fikrim kesinlikle rapor çıkar bu rapor sebebiyle çocuğun ileride polis-asker gibi meslekleri yapamayabilir bu önemli değil zaten bu meslekleri seçmesede olur. Otizmin henüz kesin bir tedavisi yok ve çok geniş bir spektrum,bu tanıdan çıkan çocuk oranı yüzde 10 ile yüzde 15 tir,eğer rapor alırsanız ileride saydığım meslekler hariç devlet memuru olabilir iş sahibi olamaz diye kafanıza takmayın çünkü uzun ve zorlu bir yol sizi bekliyor buna hazırlanın. Ram raporu alırsanız 8 saat devletimiz,eşiniz çalışmıyorsa 8 saatte polis güçlendirme vakfı(eşiniz çalışıyorsa 6 saat) Özel Eğitim desteği veriyor bu da yaklaşık olarak 5500 tl civarı bir tutar.tabi bu sizin hesabınıza yatmıyor başvurduğunuz özel eğitim kurumunun hesabına yatacak. Otizm tanısı alan çocukların ayda en az 50 ile 60 saat arası özel eğitim alması gerekiyor bunun içinde ergoterapi, floortime, dil terapisi,sporda eklemeniz lazım yani sadece masa başında gerçekleşen ve şu anda bilimsel faydası kanıtlanan ABA sistemi asla tek başına yeterli değil,özetle aylık 15 ile 20 bin arası çocuğunuza bir bütçe ayırmanız gerekiyor.ben İstanbuldayım burada 40 dakikalık ders ücretleri minimum 350 tl den başlıyor 700tl ve üstüne doğru gidiyor. Size bu yolda yürüyen tecrübeli sayılacak biri olarak vereceğim tavsiye mutlaka hareket eğitimine gönderin,sporun otizmli çocuklar üzerinde çok faydası oluyor,otizmli çocuklar regüle olamadıkları için spor esnasında regülasyonu sağlayıp rahatlıyorlar.Unutmayın bu yol çok zorlu çocuğunuzu asla toplumdan soyutlamayın,ona kızmayın sinirlenmeyin bu çocukların dünyaya bakışı çok ayrı bunu kabullenip yol almak lazım. Bulunduğunuz ilçede mutlaka özel eğitim kurumu vardır ve devletimizin katkısı şu an için oldukça az ben herşeyimi çocuğumun eğitimi için harcamaya çalışıyorum,eşiniz doğal olarak size göre daha fazla duygusal buhran yaşayacaktır desteğinizi esirgemeyin ve mutlaka otizmli çocuklarla ilgilenmiş bir psikiyatrist bulun(Otizmli çocuk hastası olmayanlar sizi anlayamaz).Şu an her 36 çocuktan 1 tanesi otizmli neden benim başıma geldi diye soru sormanın kimseye faydası yok. Son söz olarak Otizmin tedavisi ne diye soracak olursanız;özel eğitim ve göstereceğiniz sevgiden başka bu işin çözümü yok. Özel eğitime bir an önce başlayın ne kadar erken başlarsanız o kadar faydalı olacaktır. Meslek içinse arkadaşların yazdıkları doğru istersen 8/17 çalışma sistemi ve ek görev olmadan çalışırsın sadece terör tazminatın kesilir,ayrıca senin çocuğunun eğitim saatlerinde aileden götürecek kimse yoksa sorumlu Amir kimse yardımcı olacaktır. Allah tüm çocuklarımızı korusun.

Kadir-29
Memur
03 Haziran 2023 09:45

Tek taraflı uyaran nedir internetten de baktım ne anlama geliyor bulamadım
26nisan26nisan26, 4 ay önce
Çocuğunuzu doğal besleyin, tek taraflı uyananlardan uzak tutun bol bol ilgi gösterin ve umutsuzluğa kapilmayin hersey yoluna girecek

Kadir-29
Memur
03 Haziran 2023 09:48

Hangi belirtiler vardı otizm tanısı kondu
GırqırAli, 4 ay önce

Devrem öncelikle geçmiş olsun. 2018 doğumlu bir oğlum var ellerinden öper, 1.5 yaşında iken aynı senin durum gibi bize de otizm teşhisi konuldu, hatta istersek hemen çözger raporu vereceklerdi ama biz istemedik, hatta olmama ihtimali üzerinde durduk varsa da en iyi tedavi yöntemi bulalım dedik, yaklaşık 6 ay bu konu ile alakalı mücadelemizi verdik ve sonuç olumsuz! Oğlum otizm değildi hatta emin olmak için 3 lü gen testi bile yaptırdım. Sonuç şu an oğlum 5 yaşında 2 yıldır kreşe gidiyor, gayet iyi durumda evet biraz akranlarından geri kalıyor bazı konularda ama hepsi hallolur zamanla. Örnek vereyim eve misafir geldiğinde annesinin bacağına yapışıp saatlerce ağlardı, şu an kendisi arkadaş getiriyor eve. Tavsiyem önce emin olun yanlış teşhis konulma ihtimali yüksek otizmde, bir de otizmin çeşitleri var int üzerinden araştır. Allah ım kimseyi evladı ile sınamasın...

26nisan26nisan26
Aday Memur
03 Haziran 2023 11:24

Televizyon tablet telefon vs
Kadir-29, 4 ay önce
Tek taraflı uyaran nedir internetten de baktım ne anlama geliyor bulamadım

26nisan26nisan26
Aday Memur
03 Haziran 2023 11:28

Yanlış yazmışım tek taraflı uyaran diye tek yönlü iletişim demek istemiştim.Tek yönlü iletişim yalnızca gönderici tarafından mesajın karşı tarafa iletildiği ve bir karşılık alınmadığı durumda gerçekleşir. Bu iletişim sürecinde dönüt bulunmaz. Tek yönlü iletişime örnek olarak televizyon yayını gösterilebilir.
26nisan26nisan26, 4 ay önce
Televizyon tablet telefon vs
Toplam 30 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi