Editörler : E.Kayı Han
01 Haziran 2023 17:33

Yeni adalet bakanımıza teşkilatımızdan açık yardım cağrısıdır!

Teşkilatımızın değerli üyeleri ve değerli büyüklerimiz bu yazıyı hepimizin mesleki sorunları için kaleme alma zaruriyeti hasıl olmuştur. Kusurumuz affola diyerek teşkilatımızın içerisinde bulunduğu artık vahameti saklanamaz boyutta olan bazı hususlarda kabinenin de yeniden %100 değişime gideceği duyumları masadayken artık bir yardım çağrısı olarak yeni bakanımızı muhatap alarak ifade etmek istedim.

Sayın Bakanım,

Taşra teşkilatımız özlük ve mali konularda artık inanılmaz bir vahamet içerisindedir. Gerek büyükşehirlerin sıkıntıları gerek mülhakat adliyelerimizin sıkıntıları inanılmaz boyutlara ulaşmıştır. Hem büyükşehirde hem de mülhakat adliyesinde (4. Bölge) görev yapan bir personeliniz olarak yaşanan hususları gerçekten yoğun iş hacminden çok kısa bir zaman bularak yazıyorum. Çünkü bizim iş hacmimiz mesai mehfumunu da aşmakta ve gece gündüz çalışmaktayız.

-Güncel olarak yönetici pozisyonunda çalışmayan adalet personelinin maaşı ortalama 12.000 TL'dir evet en düşük memur maaşı 22.000 TL olacak t 57emmuz ayında fakat oransal zamda bizlerin derdine asla çare olamayacaktır. Çünkü biz şuanda yan haklarımız olmadan çalışmaktayız. Nöbet için bir ücret almayız almayız diyorum çünkü utanarak 45 tl olduğunu söylemek istemiyorum. Otopsi işlemleri için almayız. Mesaiyi yılda 2-3 kez belki alırız o da 600 TL gibi bir rakamdır. Bunun yanında mülhakat adliyelerinde 2 haftada bir tüm hafta boyunca nöbetçi oluruz. 7/24 saat esasına göre çalışırız şehir dışına çıkamayız telefonumuzu kapatamayız her an aranacağız diye sosyal yaşamımızı kısıtlarız bağlayıcıdır çünkü nöbet ve bunun için herhangi bir ücret almayız, arandığımız zamanda alacağımız sarf ücreti 60 TL dir. Saatlerce olay yerinde ve hastanede görevimizi yaparız. Çok kötü olaylara şahit oluruz. Psikolojimiz inanılmaz derecede yıpranır bunun yanında o saatlerde ne bi şey yiyebilecek iaşemiz vardır nede bir bardak su içebilecek iaşemiz. Vatandaşlarımız yardımcı olmazsa cebimizden yeriz. Zaten bu maaşla cebimizde de olmazsa yahut ücra bir köşede görev yapıyorsak o saatte açlığımızı hastanede ikram edilen çaya şeker atıp bastırmaya çalışırız. Bu işlemler sabaha dek sürer ve sabah bize bir istirahatte verilmez. 8:30 da işimizin başına dönmek durumundayız. Türkiye Cumhuriyeti memurları içinde göreve giderken mali zarar eden ve bu kadar düşkün duruma düşen herhangi bir memur türü bizim bakanlığımızdan başka bir yerde var mıdır bilmiyorum.

noporoply
Aday Memur
01 Haziran 2023 17:36

-Bazı arkadaşlarımızın başına maaşını söylediğinde yada sorulduğunda utancından fazla söylediği yahut artık canına tak edip gerçeği söylediğinde ise diğer memur arkadaşlarımızın ve hatta hakim savcı amirlerimizin buna inanamadığı durumlar gelmiştir. Yan yana görev yaptığımız sık sık kordine olduğumuz kolluk arkadaşlarımız bize devamlı Allah sabır versin bu paraya bu işi yapmayın bimde a101 de kasiyer olun sizi bitirmişler der. Biz ise o anda onların işlerini hallederken aynı zamanda ekranda ve hali hazırdaki dosyalarımızı bitirmeye çalışırız yine aynı zamanda gelen vatandaşı karşılar işlemini hazırlarız. Bunu gören duyan yakınlarımız ve mesai paylaştığımız diğer memur arkadaşlarımızın gözünde hem kurumumuz hemde bizler ağır itibar zedelenmesi ve geçim sıkıntısı içerisindeyiz.

-Teşkilatımızın değerli üyeleri bu ve buna benzer imkansızlıklardan dolayı KPSS ve özel sektöre geçmek için fırsat kollamakta. Zaten istatistikleri incelediğinizde her yıl alıma çıkıp her yıl alımlar kadar personeli dışarıya gönderiyoruz. Geride kalanlarımız inanın fırsat bulamayan arkadaşlarımızdır.

-Bunun yanında ağır mobbinglere maruz kalmaktayız.

-ARKADAŞLAR BEN ELİMDEN VE ZAMANIM YETTİĞİNCE BİR ŞEYLER İÇİN BİR YARDIM ÇAĞRISI BAŞLATTIM LÜTFEN GÜZEL VE AÇIK BİR ŞEKİLDE SORUNLARIMIZI SİZDE YAZIN CEZAEVİNDE GÖREV YAPAN ARKADAŞLARIMIZ SİZLER DE İŞTİRAK EDİN SİZLERİN DE SORUNLARI ÇOK BİLİYORUL. BEN BİR ZABIT KATİBİ OLARAK SADECE BİR BÖLÜMÜNÜ YAZABİLDİM DİĞER KATİP ARKADAŞLARIM LÜTFEN BUYRUN YAŞANAN SORUNLARI SİZLERDE DİLE GETİRİN. BİZ ARTIK ÇOK UTANIYORUZ BU KURUMDA GÖREV YAPARKEN.

sphinx80
Aday Memur
01 Haziran 2023 18:41

Kardeşim diline sağlık ama burdan birşey çıkmaz tweet atman lazım

Devir Kötü
Şube Müdürü
01 Haziran 2023 19:53

Boş ver gereksiz bir başlık. Açık söyleyeyim boşuna yazmışsın.

Kimsenin umurunda değiliz. Bakan falan umursamaz. Şu yazıyı buraya giren 3-5 kişi ancak okumuştur.

Uzaylıların dünyayı istila etmesi daha yüksek bir ihtimal

System20
Şube Müdürü
01 Haziran 2023 21:19

Çalışmalar devam ediyor
02 Haziran 2023 17:59

Sokaklara dökülmedikce kimse Sesimiz duymaz .. Ülkede en kötü mali haklar adalet bakanlığında . İş yüküne göre adil değil. Bunu bize reva görenlerin Allah belasını versin

payitaht26
Daire Başkanı
03 Haziran 2023 05:43

Hahaahhhhahhh :))))))

Devir Kötü, 4 ay önce

Boş ver gereksiz bir başlık. Açık söyleyeyim boşuna yazmışsın.

Kimsenin umurunda değiliz. Bakan falan umursamaz. Şu yazıyı buraya giren 3-5 kişi ancak okumuştur.

Uzaylıların dünyayı istila etmesi daha yüksek bir ihtimal

sphinx80
Aday Memur
03 Haziran 2023 22:35

Yılmaz Tunç oldu yazın teeetten

holyshit
Aday Memur
04 Haziran 2023 00:01

Sayın bakanımızın personeline sahip çıkacağına inancım tam. İnşallah hakettiğimiz değeri görmemize vesile olacaktır..
04 Haziran 2023 19:20

İnşallah
holyshit, 4 ay önce
Sayın bakanımızın personeline sahip çıkacağına inancım tam. İnşallah hakettiğimiz değeri görmemize vesile olacaktır..

cybernetic
Şef
05 Haziran 2023 10:16

Şu yazılanları okuyup da ''İşinize gelmiyorsa istifa edin'' zihniyetine sahip olan kişilere de sesleniyorum; Allah da sizi bildiği gibi yapsın!

05 Haziran 2023 10:36

Yeni adalet bakanını tanıyan zabıt katibi mübaşir var mı? Daha önce avukatlık yapmış. -personel için cümle kurar mi?

Devir Kötü
Şube Müdürü
05 Haziran 2023 12:40

Benim personelin hakim ve savcılar diyebilir.

Murathan Deniz, 4 ay önce
Yeni adalet bakanını tanıyan zabıt katibi mübaşir var mı? Daha önce avukatlık yapmış. -personel için cümle kurar mi?

Devir Kötü
Şube Müdürü
05 Haziran 2023 12:41

Bunu biz de biliyoruz, önemli olan hangi personele sahip çıkacağı :)

holyshit, 4 ay önce
Toplam 13 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi