Editörler : gubaz"eskiyara"

LaleBahcesi
Şube Müdürü
03 Haziran 2023 19:34

Baba çok önemli. Bu konu çok derin. Çoğu kişi farkında değil. Çocuğun eğitim ve terbiyesinde baba etkisi gerçekten çok önemli. Batı şimdi bu sorunu çözmeye çalışıyor. Biz ise yeni yeni bu sorunun içine doğru ilerliyoruz.

skramz, 4 ay önce

allah razı olsun benim de hayattaki tek amacım çocuk yapmaktı. hem de çocuk yapabilmek bakabilmek için kredi çekme aşamasına gelmişsek yanmışız. çocuğu sadece anne yetiştirmez baba da yetiştirir bu arada. bilginize.

Kuskusuz
Kapalı
03 Haziran 2023 19:44

Hocam şaka mı yapıyorsunuz ciddi misiniz ben anlayamadım. Bu ülkede ogretmensiniz evlenmek için kredi çekmek zorunda kalıyorsunuz bu haber size müjde, avantaj, kıyak adına ne derseniz artık öyle bir şey gibi mi geliyor? Azıcık düşürüldüğünüz durumdan rahatsız olup biraz şikayet mi etseniz. Ya da etmeyin siz bilirsiniz.

LaleBahcesi, 4 ay önce

Bu kredi faizsiz, 2 yıl ödemesiz, 4 yıl vadeli...

2 yıl sonra öderken hiç hissetmeyeceksiniz, şimdi 1500 TL ödeseniz sizi etkilemez, onun gibi bir şey olacak ödemeler.

Şu anda bir öğretmen kenarda köşede 100 TL olmadan biraz zor evlenir. Eşyalar, tören giderleri derken en az 100 TL lazım. Birikimi yoksa faizli kredi ile veya k.kartı ile bunu ödemek için 2 yıl boyunca maaşının yarısını vermen lazım. Fakat devletin şimdi organize ettiği kampanya çok makul.

LaleBahcesi
Şube Müdürü
03 Haziran 2023 19:51

Ben olayın siyasi tarafı ile ilgilenmiyorum. Bu krediyi kimse cebinden vermiyor. Hükümet değil, devlet veriyor.

Şimdi üzülme, arabesk yapma zamanı değil. Devlet bir fırsat tanımış, değerlendirmek lazım. Ne yapalım yani, ekonomik durumlar kötü, öğretmenler evlenmek için kredi çekmek zorunda kalıyor diye çekmeyelim mi, bekar mı kalalım veya gidip faizli kredi mi çekelim? Ek ders ödemesini, 1000-2000 TL yatacak parayı dört gözle bekleyen öğretmenler var, şurada evlenmek için bir fırsat çıkmış, faizsiz 150 bin kredi veriyorlar, duygusal davranmaya gerek yok.

Kuskusuz, 4 ay önce

Hocam şaka mı yapıyorsunuz ciddi misiniz ben anlayamadım. Bu ülkede ogretmensiniz evlenmek için kredi çekmek zorunda kalıyorsunuz bu haber size müjde, avantaj, kıyak adına ne derseniz artık öyle bir şey gibi mi geliyor? Azıcık düşürüldüğünüz durumdan rahatsız olup biraz şikayet mi etseniz. Ya da etmeyin siz bilirsiniz.

hugo.almeida
Kapalı
03 Haziran 2023 19:56

Hükümet değil devlet mi veriyor. Haa tamam o zaman. Biz yanlış anlamışız. Pardon ya. :)

LaleBahcesi, 4 ay önce

Ben olayın siyasi tarafı ile ilgilenmiyorum. Bu krediyi kimse cebinden vermiyor. Hükümet değil, devlet veriyor.

Şimdi üzülme, arabesk yapma zamanı değil. Devlet bir fırsat tanımış, değerlendirmek lazım. Ne yapalım yani, ekonomik durumlar kötü, öğretmenler evlenmek için kredi çekmek zorunda kalıyor diye çekmeyelim mi, bekar mı kalalım veya gidip faizli kredi mi çekelim? Ek ders ödemesini, 1000-2000 TL yatacak parayı dört gözle bekleyen öğretmenler var, şurada evlenmek için bir fırsat çıkmış, faizsiz 150 bin kredi veriyorlar, duygusal davranmaya gerek yok.

UMAY13
Aday Memur
03 Haziran 2023 22:08

Millete akıl vermek sana mı kaldı ! ...sen bu yollarda yürürken biz geri dönüyorduk haddini bil .

LaleBahcesi, 4 ay önce

Başlığı tekrar bir daha okuyun. Orada yeni yetişecek nesilden söz ediyor. Sizler ve bizler gittikten sonra yerimizi alacak olan nesli düşünerek yazılmış cümleler var. Onların var olabilmesi ve daha iyi, daha sağlıklı olabilmesi için kurulmuş cümleler var. Başlık aslında bir eğitimcinin bu dünyada yapmaya çalıştığı işin özünü anlatıyor. Eğitimci olanlar görebilir sadece!..

Zeytun31
Memur
03 Haziran 2023 22:17

Özelden birşey sormak istiyorum. Mesaj atar mısınız
merve00000, 4 ay önce

daha araba alamıyoruz önce araba almak isteyenlere kredi versin çocuk hasta olsa hastaneye götürecek araba lazım. ekonomi düzelmeden evlenmem

alexiszorba53
Aday Memur
03 Haziran 2023 22:30

Ne zaman yürürlüğe girecek onu da söyleyin bari

LaleBahcesi
Şube Müdürü
05 Haziran 2023 12:45

TBMM'den yasa geçecekmiş. Takip edeceğim. Haberim olursa buradan paylaşırım.

alexiszorba53, 4 ay önce

Ne zaman yürürlüğe girecek onu da söyleyin bari

hugo.almeida
Kapalı
05 Haziran 2023 13:35

Allah razı olsun senden. Sen olmasan binlerce genç evlenemeden bu dünyadan göçüp gidecek.

LaleBahcesi, 4 ay önce

TBMM'den yasa geçecekmiş. Takip edeceğim. Haberim olursa buradan paylaşırım.

muallime1990
Aday Memur
05 Haziran 2023 14:28

Hahaa :D
hugo.almeida, 4 ay önce

Allah razı olsun senden. Sen olmasan binlerce genç evlenemeden bu dünyadan göçüp gidecek.

dostar
Kapalı
05 Haziran 2023 14:36

evlenemedık geçti kimyasalla zehirlesinler bizi sevaba girerler

Kuskusuz
Kapalı
05 Haziran 2023 16:58

Ok.

LaleBahcesi, 4 ay önce

reyus
Aday Memur
18 Haziran 2023 07:34

Ambulans ı ara ambulansı evinin etrafinda vizir vizir geziyodur gezen birini cevir göturur seni de bebeni de.
merve00000, 4 ay önce

daha araba alamıyoruz önce araba almak isteyenlere kredi versin çocuk hasta olsa hastaneye götürecek araba lazım. ekonomi düzelmeden evlenmem

Toplam 33 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi