Editörler : gubaz"eskiyara"

serkansah86
Daire Başkanı
04 Haziran 2023 16:23

Buradaki hükümet yanlıların anlamak istemediği, bize verilen maaşın rakamsal olarak bir öneminin olmadığı, alım gücünün ne kadar yükseltebileceginin önemli olduğunu, tutturmuslar 22 bin alacağız arkadaşım isterse 30 bin olsun o zaman da alacağın ekmek 10 lira süt 35 lira olacak neyi anlamıyorsunuz, seçim işi bitti, artık kazanım parasal miktar değil, alım gücüdür ha bir de şimdi Mehmet Şimşek geldi, artık kemer sikacagiz diye her zamanki gibi yine memur ezilecek. Eğer biraz dünya ya ayak uydurabilirsek en az 2 sene sonra düzlüğe çıkma ihtimali olabilir... Bakalım 3 yıldır düşük faiz diye diye bizi neden fakirlestirdiklerini aciklayacaklar mi acaba

kozmiktarihci
Şube Müdürü
04 Haziran 2023 16:42

Uzman öğretmenin 30.500 başöğretmeninde 34.000 civarı olması gerekiyor temmuzda. Bu rakamların altında olursa kandırıldık demektir.

Velocıraptor
Genel Müdür
04 Haziran 2023 17:28

katılıyorum minimum bu olmalı.

Kagiş
Müsteşar
04 Haziran 2023 17:55

Sizde günü kurtarmayı düşünen bir yurdum insanı havası sezdim! Biz bir şeylerin ciddi ve kalıcı olarak düzeltilerek refaha erişelim diye beklerken siz ne koparırsak kâr diye mi bakıyorsunuz!? Peki bu durumda akl-i selim düşünen biz mi oluyoruz yoksa siz mi!? Zaten hep bu mantıkla hareket edildiğinden bu duruma geldi memleket! Bana zam ver de enflasyonun ne hali varsa görsün öyle mi!? Olur olur, söylerim!)))

şaşkın tarihçi, 4 ay önce
Senin de anlamadığın bizim maaşlarınıza ne kasar zam yapılırsa yapılsın alım gücümüz zaten hep düşecek. Anladın? Ne kadar fazla zam alırsak bu hiperenflasyona o kadar dayanabiliriz. Her mesajın altına sanki dünyada ilk siz farketmiş gibi önemli olan alım gücü yazmayın rica ediyorum.

şaşkın tarihçi
Genel Müdür
04 Haziran 2023 18:27

Tamam kaniş enflasyon olur , zam yapmasınlar. Bir milyon iq
Kagiş, 4 ay önce

Sizde günü kurtarmayı düşünen bir yurdum insanı havası sezdim! Biz bir şeylerin ciddi ve kalıcı olarak düzeltilerek refaha erişelim diye beklerken siz ne koparırsak kâr diye mi bakıyorsunuz!? Peki bu durumda akl-i selim düşünen biz mi oluyoruz yoksa siz mi!? Zaten hep bu mantıkla hareket edildiğinden bu duruma geldi memleket! Bana zam ver de enflasyonun ne hali varsa görsün öyle mi!? Olur olur, söylerim!)))

Fenciyi_M38
Daire Başkanı
04 Haziran 2023 18:49

Bu kısır döngüde ister maaşa zam al yada alma sonuçta enflasyon göründüğü kadarıyla yükselmeye devam edecek mi? Evet. O halde maaşa zam almamız kötünün iyisi bir durum.

Memurlar zam aldıktan sonra bakalım bakan şimşek ne yapacak? Enflasyonu bence durduramaz ama belki yavaşlatabilir. Eğer yavaşlatmayı başarırsa bu bile alım gücümüzü bir nebze artırır.

Yani önümüzde net iyimser bir tablo yok ama kötünün iyisi olabilecek ihtimaller belirdi bakan şimşek ile. Çok da umut bağladım saymayın 1 seneye bakanı değiştirir malum şahıs.

halis4242
Genel Müdür
04 Haziran 2023 19:21

En düşük memur maaşı 22.000 olacaksa kim bilir belki de öğretmenin maaşı da en düşük memurla eşitlenecektir!!?

Perşembenin gelişi Çarşambadan bellidir!!?

Emeklilerde de aynı oyun yapılmadı mı, düşük prim ödeyenle orta yüksekte prim ödeyenin maaşları 7500'de birleşmedi mi!!?

04 Haziran 2023 19:40

Emeklilerde bunu temmuzda düzeltecekler. Emekli maaşları prim gün sayısına göre düzenlenecek tekrar. 7500 lirayı seçim öncesi alell acele yaptılar.

Emeklilerde unvan derece ek tazminatlar yok. Memur maaşları hesabı farklıdır. Açın 657 yi okuyun.

halis4242, 4 ay önce

En düşük memur maaşı 22.000 olacaksa kim bilir belki de öğretmenin maaşı da en düşük memurla eşitlenecektir!!?

Emeklilerde de aynı oyun yapılmadı mı, düşük prim ödeyenle orta yüksekte prim ödeyenin maaşları 7500'de birleşmedi mi!!?

Anuşirvann
Genel Müdür
04 Haziran 2023 19:45

Zaten öğretmen maaşı en düşük maaş kategorisindeki maaşlardan. Unvanlı maaşlar içinde ise en düşük maaş. Bugün yeni başlayan öğretmen maaşı 12700 TL. Zaten diplerde.

Temmuzda en düşük bekar memur maaşı 20 bin olur. Yeni başlayan bekar bir öğretmenin maaşı da 22 veya 23 olur. Yazdığına bakan sanki öğretmen süper alıyor sanacak.

halis4242, 4 ay önce

ercanizma
Memur
04 Haziran 2023 20:11

Rüyadan uyanın ve TÜİK e sadık kalin

1Muallimbey
Aday Memur
04 Haziran 2023 22:01

Baştan beri E.B.S li arkadaşlar a söylüyorum 22 hayal ...

Anuşirvann
Genel Müdür
05 Haziran 2023 08:05

Ben ebsli değilim fakat yanılıyorsun. 22 bin lira gerçek olacak.

1Muallimbey, 4 ay önce
Baştan beri E.B.S li arkadaşlar a söylüyorum 22 hayal ...

Hukukcu-hoca
Daire Başkanı
05 Haziran 2023 20:19

Sayın cumhurbaşkanı sözünde durur. İnşallah ilerde daha güzel zamanlar görecez.

hugo.almeida
Kapalı
05 Haziran 2023 20:24

Arkadaşlar çok büyük bir haber aldım. Şimdiden boşuna konuşuyorsunuz. Haberi veren arkadaşım çok gizli kimseye söyleme dedi ama ben artık içimde tutamıyorum. Zam temmuzda belli olacak.

Feriduni
Şube Müdürü
05 Haziran 2023 20:40

Ekonomiyi bahane edip iyi bir zam vermeyecekler. Herkes, her şeyden çok memnun.
hugo.almeida, 4 ay önce

Arkadaşlar çok büyük bir haber aldım. Şimdiden boşuna konuşuyorsunuz. Haberi veren arkadaşım çok gizli kimseye söyleme dedi ama ben artık içimde tutamıyorum. Zam temmuzda belli olacak.

hugo.almeida
Kapalı
05 Haziran 2023 20:47

M. Şimşek gelene kadar herhangi bir sıkıntı yoktu. Bugün net bir şey diyemiyorum ama vermesini umut ediyorum. Yoksa durum kötü.

Feriduni, 4 ay önce
Ekonomiyi bahane edip iyi bir zam vermeyecekler. Herkes, her şeyden çok memnun.
06 Haziran 2023 09:24

Verilir hocam. Cumhurbaşkanı defalarca söz verdi. Bundan dönüş yok.

hugo.almeida, 4 ay önce

M. Şimşek gelene kadar herhangi bir sıkıntı yoktu. Bugün net bir şey diyemiyorum ama vermesini umut ediyorum. Yoksa durum kötü.

Asts-sungur
Yasaklı
06 Haziran 2023 19:47

6800 lira olan taban aylık yukarı çekilecek. Muhtemelen 10 12 bin tl civarı olacak. Bunun üstüne yüzdelik zam yapılacak. Bunun en büyük dezavantajı emekli keseneği kesintisi artacak ve zammı aldığımız gibi memurların tamamı yüzde 20 veya 25 vergi dilimine girecek.

Toplam 39 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi